• دوشنبه / ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۸:۴۹
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404020805055
  • خبرنگار : 50666

«حکایت دل‌های شکسته»؛ رویارویی مردم و بناهای تاریخی اصفهان

«حکایت دل‌های شکسته»؛ رویارویی مردم و بناهای تاریخی اصفهان

ایسنا/اصفهان نمایش «حکایت دل‌های شکسته» هم‌زمان با هفته فرهنگی اصفهان اجرا می‌شود تا یادآور مسئولیت اجتماعی مردم در قبال میراث و آثار تاریخی این شهر شکوهمند باشد.

بیژن قدوسی، طراح، نویسنده و کارگردان نمایش خیابانی‌ محیطی «حکایت دل‌های شکسته» در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در نمایش «حکایت دل‌های شکسته» چهار نفر از معماران ابنیه تاریخی اصفهان، یعنی پل خواجو، سی‌وسه‌پل، چهل‌ستون و عالی‌قاپو، در روزگار خودشان از وضعیت آینده این بناها نگران‌اند.

وی افزود: چهار نفر یادشده نزد شیخ‌بهایی، چهره نامدار اصفهان عصر صفوی می‌روند و دل‌واپسی خود را بیان می‌کنند. شیخ‌بهایی نیز از زکریای رازی می‌خواهد که یک محلول ابداع کند تا بتوانند به آینده سفر کنند، بنابراین چهار معمار ابنیه پل خواجو، سی‌وسه‌پل، چهل‌ستون و عالی‌قاپو، همچنین شیخ‌بهایی و زکریای رازی به زمانه ما، یعنی به تاریخ ۱۴۰۴ شمسی می‌آیند.

این هنرمند با اشاره به سفری که در زمان اتفاق می‌افتد، ادامه داد: وقتی این افراد به زمانه ما می‌رسند با ابنیه‌ای روبه‌رو می‌شوند که از نظر مرمت وضعیت خوبی ندارند یا با نوشتن یادگاری و ضربه مورد بی‌مهری مردم قرار گرفته‌اند. از اینجای نمایش به‌بعد بین بزرگان یادشده و مردم منولوگ‌ها یا دردل‌هایی شکل می‌گیرد.

قدوسی خاطرنشان کرد: درواقع، این افراد با سفری تاریخی از گذشته به حال پی می‌برند که آیندگان چگونه با ساخته‌های آنان رفتار کرده‌اند. این نمایش نسبت به جامعه کنونی نگاهی انتقادی دارد و قصد ندارد که دولت یا مسئول یا نهاد خاصی را خطاب قرار دهد. در این نمایش، فقط قرار است به سراغ خود مردم و چگونگی برخوردشان با ابنیه تاریخی برویم.

وی با تأمل در وضعیت بناهای مختلف توضیح داد: دو بنای چهل‌ستون و عالی‌قاپو را که ورودی دارند و به‌شکلی محافظت می‌شوند، با پل تاریخی خواجو و سی‌وسه‌پل که کاملاً در اختیار مردم‌اند، مقایسه کردیم؛ به‌عبارت دیگر مواجه و رفتار مردم در رویارویی با هرکدام از آن‌ها را در نظر گرفتیم. اگر روزی تصمیم گرفتند دور پل خواجو یا سی‌وسه‌پل را شیشه بکشند، مردم باید چگونه رفتار کنند؟ در یک کلام، نمایش ما از زاویه دید سازندگان این ابنیه تاریخی نگاهی انتقادی به موضوع دارد.

کارگردان «حکایت دل‌های شکسته» مخاطب این نمایش را عموم مردم دانست و ابراز کرد: مخاطب ما عام و درکل جامعه است؛ حالا این افراد می‌توانند شخصیت حقوقی یا حقیقی داشته باشند. تفاوتی نمی‌کند، هریک از افراد جامعه در قبال این ابینه مسئولیت دارند؛ هنگامی که شخصی به یک بنای تاریخی آسیب می‌زند، دیگران نباید سکوت کنند، باید به سهم خودشان واکنشی معقول نشان دهند. اینکه ما در چنین مواقعی فقط فیلم بگیریم و پخش کنیم، کافی نیست.

 قدوسی با اشاره به اینکه اصفهان شهری تاریخی است، یادآور شد: اگر واقعاً دوست داریم که گردشگر از تمام دنیا به شهر اصفهان بیاید، اگر می‌خواهیم با استفاده از این فرصت، اقتصاد محلی‌مان را توسعه دهیم، باید خود بنده و شما، تک‌تک مردم شهر در قبال ابنیه تاریخی دغدغه‌مند باشیم.

«حکایت دل‌های شکسته»؛ رویارویی مردم و بناهای تاریخی اصفهان

کارگردان «حکایت دل‌های شکسته» تأکید کرد: نباید صرفاً یک نمایش تئاتر یا فیلم سینمایی نظرها را به موضوع حفاظت از آثار تاریخی جلب کند، این احساس باید به‌طور پرشور و خودجوش همواره در وجود شهروندان نهفته باشد. این نمایش در یکی از بناهای تاریخی اصفهان، یعنی موزه عصارخانه شاهی برگزار می‌شود. ما با انتخاب این مکان می‌توانیم یک محیط تاریخی را معرفی کنیم. هنوز هم هستند شهروندانی که نمی‌دانند عصارخانه شاهی در کجای اصفهان واقع است.

قدوسی ضمن گلایه از برخی بی‌نظمی‌ها در اجرای برنامه نکوداشت هفته فرهنگی اصفهان بیان کرد: در نمایش «حکایت دل‌های شکسته»، رسول زارع، حسنعلی عرب، فرهاد قانعی‌فر، سیدرضا هاشمی، فرزاد حقوقی، علیرضا امیدی، احمد همتی و مسعود شیرانی‌فرد نقش‌آفرینی می‌کنند.

به گزارش ایسنا، نمایش «حکایت دل‌های شکسته»، به تهیه‌کنندگی امیرحسین مزروعی، هم‌زمان با نکوداشت هفته فرهنگی اصفهان بین روزهای ششم تا دوازدهم اردیبهشت در موزه عصارخانه شاهی اجرا می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha