به گزارش ایسنا، مطهر محمدخانی امروز (دوشنبه) در نشست خبری اصحاب رسانه با تسلیت حادثه انفجار در بندر شهید رجایی، اظهار کرد: سال ۱۴۰۳ در مجموع سال موفقیت آمیزی برای شهرداری بود؛ پروژههای بزرگی به افتتاح رسید و مشکلات دیگری از پیش روی مردم برداشته شد. آغاز رویکرد جدید شهرداری در حوزه برقیسازی شامل حمل و نقل عمومی، تست موفقیت آمیز ترامواهای چرخ لاستیکی و آماده شدن قطار ملی اقدامات تاثیرگذاری بود.
وی ادامه داد: افتتاح مسیر سرزندگی ظرفیت قابل توجهی را برای دوچرخه سواران و مردم ایجاد کرد و امسال نیز در این راستا گامهای دیگری هم برداشته شد. افتتاح روددره فرحزاد و ساخت ۳۵ تقاطع از قدمهای دیگر است که مدیریت شهری برای کاهش آلودگی هوا برداشته است. مجموعه مدیریت شهری از همه ابعاد به موضوعات میپردازد؛ توسعه مترو، افزایش مترو، توسعه فضای سبز و توسعه مسیرهای دوچرخه و اسکوتر نشان داد با رویکرد محیط زیستی کارها انجام و پیگیری شد.
سخنگوی شهرداری تهران در پاسخ به سوالی درباره تفاهمنامه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام و شهرداری تهران گفت: یکی از رویکردهای مدیریت شهری نگاه قرارگاهی و همافزایی بین شهرداری تهران و سایر بخشها بود. با وزارتخانهها، ارگانها و نهادها تفاهم نامههای مختلفی امضا شد و از ابتدا مشخص بود مسائل کلیدی شهر تهران به تنهایی قابل حل نیست. بحران مسکن در تهران یک بحران جدی است و مطالبه مردم است و بحث قیمت و ساخت مسکن از مهمترین مطالبات مردم است. در همین راستا اولویتمان حوزه مسکن است و تفاهم نامه امروز به همین دلیل بود؛ شهرداری در حوزه فراهم کردن زیرساختها و تسهیل گری قوانین و احداث مجموعههای بزرگ نقش ایفا کرده است و این تفاهمنامه بسیار کمک خواهد کرد و امیدواریم امسال به مرحله اجرایی برسد.
وی درباره حادثه سقوط درختان بر اثر طوفان روز گذشته در سطح شهر تهران عنوان کرد: سرعت باد در روز گذشته به حدود ۱۱۰ کیلومتر رسید و طی سالهای اخیر کم سابقه بود. عوامل ما تا انتهای شب مشغول خدمات رسانی بودند؛ آسیب جدی به شهر وارد شد و مجموعههای مرتبط در حال تلاش هستند تا مشکلات را جبران کنند.
محمدخانی اضافه کرد: جنس مدیریت فضاهای سبز حاشیهای خیابانها و بزرگراهها با مدیریت درختان در بوستانها فرق دارد؛ مراقبت از درختان در حاشیه خیابان سختتر است اما باوجود خسارات جدی از همان دیشب اقدامات موثری انجام شد. یک مسیر قضایی برای کسانی که آسیب دیدهاند وجود دارد و با طی کردن روند خسارات، پیمانکاران اجرایی این خسارات را پرداخت خواهند کرد. متاسفانه خسارات جدی به فضای سبز و شهروندانی وارد شد. مجموعه شهرداری طبق روال آماده رسیدگی به خسارت دیدهها هستند.
محمدخانی درباره آخرین اقدامات در خصوص حمل و نقل عمومی تهران نیز عنوان کرد: خداراشکر قطار ملی آماده است و از اواخر اردیبهشت ماه راهاندازی آن را خواهیم داشت؛ با تلاش نیروهای داخلی و شرکتهای دانش بنیان توانستیم قطار ملی را تولید کنیم و این اتفاق بزرگی است و همزمان با سالگرد تاسیس مترو به بهرداری برداری میرسد. تست گرم چند ایستگاه باقی مانده از خط ۷ را نیز خواهیم داشت و در خرداد ماه این ایستگاهها به افتتاح میرسند. تا نیمه دوم سال جاری تمام ایستگاههای خطوط مترو ۷ گانه تهران به بهرهبرداری میرسد. تامینهای مالی ورود اتوبوسها در حالی پیگیری است و امیدواریم بتوانیم به آن رکورد ۲۵۰۰ اتوبوس برقی برسیم؛ اولویتمان هم محدوده طرح ترافیک است.
وی اضافه کرد: عملیات عمرانی ساختمان بلدیه به پایان رسیده است. همزمان با افتتاح این ساختمان میخواهیم نمایشگاه تهران ۱۴۰۴ را در آن داشته باشیم و در آن مخاطبان و عموم مردم میتوانند روایتی از تهران قدیم و جدید و معضلات شهری را مشاهده کنند. در هفته روابط عمومی یعنی اواخر اردیبهشت این ساختمان افتتاح خواهد شد و نمایشگاه را هم خواهیم داشت و فرصت مناسبی برای بازدید خواهد بود.
محمدخانی در رابطه با برگزاری اجلاس بریکس در تهران در هفته های گذشته، عنوان کرد: به محض اینکه ایران به عنوان یک کشور عضو در مجمع بریکس پذیرفته شد، در مدیریت شهری نیز برنامهها و پیشنهادات ارائه شد که بتوانیم از دیپلماسی شهرها برای برقراری تعاملات با مجمع استفاده کنیم. پیگیریهای دیپلماتیک خوبی اتفاق افتاد و سال قبل مذاکراتی را با روسیه داشتیم و بر مبنای این گفتوگوها برای برگزاری اجلاس اتحادیه مؤسسین مجمع بریکس تصمیم گیری شد.
محمدخانی با بیان اینکه اعضای این مجمع هفتههای قبل در تهران حضور یافتند، گفت: جلسات گفت و گو بین شهردار تهران و اعضای این مجمع در اجلاس سوم برگزار شد. اجلاس بعدی در خرداد و یا تیرماه سال جاری در برزیل برگزار خواهد شد که از شهردار تهران نیز برای حضور در اجلاس دعوت شده که تصمیم گیری در مورد حضور شهردار و یا نماینده ایشان در اجلاس انجام خواهد شد.
وی افزود: ما دیپلماسی شهری را در دوره ششم مدیریت شهری مورد توجه قرار دادیم و برنامه های مختلفی در حوزه بین المللی داشتیم. اجلاس جهانی گردشگری که تیرماه در تهران برگزار می شود، یکی از این برنامه هاست. تلاش ما این است که تهران به جایگاه خود به عنوان یک شهر اثرگذار دست پیدا کند.
سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به اجلاس متروپلیس گفت: اجلاس متروپلیس در سال ۱۴۰۲ در بروکسل برگزار شد و نایب رئیسی تهران در اجلاس با حضور شهردار تهران حفظ شد. در روزهای آتی دیداری بین شهردار و دبیرکل مجمع جهانی متروپلیس انجام خواهد شد و امیدواریم زمینه ای برای ارتباط بیشتر بین مدیریت شهری و این مجمع مهم جهانی فراهم شود.
وی با بیان اینکه در تلاش هستیم یک تابستان گرم و پربار در حوزه عمرانی داشته باشیم، گفت: میدان فتح به عنوان بخش مهمی از پروژه بزرگراه یادگار امام به بهره برداری خواهد رسید. فاز اول آزادراه شهید شوشتری نیز در تابستان افتتاح می شود. بخشی از اصلاح تقاطع ها نیز از ماه آینده به تدریج به بهره برداری خواهند رسید.
محمدخانی ادامه داد: هریک از این اصلاحات از ۳ تا ۹ کیلومتر مسیر تردد شهروندان را کاهش می دهند و هرکدام که به مدار حمل و نقل تهران اضافه شوند، از ترافیک، میزان مصرف سوخت و آلایندگی می کاهند. با زیرساخت هایی که فراهم شده، تابستان امسال رکورد تولید و توزیع آسفالت به ویژه در خیابان ها و کوچه ها شکسته می شود و می توانیم بخش دیگری از عقب ماندگی بزرگ توزیع آسفالت در پایتخت که از سالهای قبل به جا مانده، جبران کنیم.
وی با بیان اینکه برخی معابر و کوچه ها بیش از ۱۰ سال بود که آسفالت نشده بودند، گفت: در این دوره مدیریت شهری به آسفالت این معابر توجه شد که روند آن ادامه خواهد داشت.
سخنگوی شهرداری تهران در رابطه با بهره برداری از بوستان های جدید در پایتخت، یادآور شد: چند پروژه بزرگ در این زمینه در اواخر بهار و اوایل تابستان به بهره برداری می رسد. فازدوم روددره فرحزاد در ضلع شمالی بزرگراه آیت الله هاشمی رفسنجانی بهره برداری می شود. همچنین یک باغ از پروژه بزرگ چهارباغ در شمال مصلی تهران افتتاح خواهد شد که یک ظرفیت به فضای محیط زیستی تهران اضافه می کند. پروژه دیگر ما پروژه بام ری است که ظرفیت بسیار خوبی به لحاظ فضای سبز و کاشت درختان برای مردم جنوب شهر تهران فراهم خواهد کرد. اگر اقدامات همکاران ما در شهرداری با همکاری محیط زیست به سرانجام برسد، بخشی از محلات منطقه ۲۰ را با تحول در حوزه گردشگری و کمک به شکل گیری کسب و کارهای خرد روبرو خواهد کرد.
وی همچنین عنوان کرد: ما در شهرداری تهران با دستور شهردار دو موضوع را پیش ببریم. اولاً مخالف هرگونه جنجال سازی خبری هستیم و معتقدیم که نباید مردم را آزرده خاطر کنیم و بحثهای مطرح شده در مدیریت بافت فرسوده نباید به مردم استرس وارد کند و سعی می کنیم اطلاع رسانی روبه جلویی داشته باشیم. دوماً ساختمان های بحرانی با درجه بندی های مختلف مشخص شدند و در هر فصل برخی از ساختمان های ناایمن از فهرست ساختمان های پرخطر خارج می شود.
وی ادامه داد: این وظیفهایست که با همکاری دادستانی انجام میشود و دلیلی ندارد که در این زمینه تنش ایجاد کنیم. روال بررسی برای تأیید وضعیت ساختمان ها در سازمان آتش نشانی طی می شود و قرار نیست روال جدیدی ایجاد شود.
سخنگوی شهرداری تهران در مورد فعالیت جایگاههای شارژ خودروهای برقی نیز گفت: ما در ایستگاه های شارژ خودروهای برقی، اتوبوس ها را در اولویت قرار داده ایم. طبیعتاً باید بخشی از ناوگان را که حجم و میزان بالاتری از خدمات رسانی به شهروندان دارند، در درجه اول و در اولویت قرار دهیم. گرچه با توسعه ایستگاه ها در معابر در هفته های آتی، مشکل به صورت اساسی حل خواهد شد اما در حال حاضر اولویت اولیه ما اتوبوس ها و خودروهای خدماتی هستند.
محمدخانی اعلام کرد: افتتاح رسمی باغ راه حضرت زهرا (س) تا قبل از تابستان امسال انجام خواهد شد که پیش از این «مهمونی شهر» در این مجموعه برگزار شد اما با تکمیل باغ راه، شاهد بهره برداری رسمی آن خواهیم بود.
رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران گفت: در حادثه انفجار اسکله شهید رجایی، محمولهای از اتوبوسها و تاکسیها در محل وجود نداشتند که خسارت ببینند. بخشی از این اتوبوسها وارد شده و در راه تهران هستند و بخش دیگر هنوز در کشتی و در حال حمل به سمت ایران است.
وی افزود: در بخش تاکسیرانی، در حال واگذاری ۱۷۰۰ دستگاه تاکسی برقی هستیم و تا پایان این واگذاری، واردات بسته بعدی منطقی نیست و از محل واگذاری و فروش این تاکسیها، بستههای بعدی وارد خواهند شد.
محمدخانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه وظیفه شهرداری تهران در توسعه بخش مسکن، ایجاد زیرساخت هاست، تأکید کرد: شهرداری تهران در تسهیل گری ساخت مسکن به تمام تعهدات خود عمل کرده است. ممکن است در بخشهایی بر اساس زمان بندی، اموری باقی مانده باشد که در حال انجام است.
وی افزود: در بخشهای دیگر بهره بردار پروژهها دستگاه های مختلف هستند و در مورد زمان بهره برداری، این دستگاهها پاسخگو هستند. شهرداری در درجه اول به تعهد خود در خصوص پرسنل مسکن عمل خواهد کرد.
سخنگوی شهرداری تهران گفت: جشن بزرگ امام رضایی ها در چهارمین سال پیاپی همزمان با دهه کرامت برگزار خواهد شد. این جشن در سال اول در محوطه دانشگاه تهران، در سال دوم در میدان خراسان و سال قبل حدفاصل میدان هفت تیر تا میدان ولیعصر برگزار شد و در سال جاری نیز این جشن از میدان هفت تیر تا انتهای بلوار کشاورز برگزار می شود.
وی با بیان اینکه از همان ساعت اولیه آتش سوزی در بندرعباس، گروهی ۳۰ نفره از سازمان آتش نشانی به محل حادثه اعزام شدند، اظهار کرد: این حضور با دستور شهردار تهران و با دعوت ستاد مدیریت بحران کشور انجام شد. به محض حضور آتش نشانان، فرماندهی عملیات به عهده آتش نشانی تهران گذاشته شد. از کف در این حادثه استفاده شد و خوشبختانه آتش مهار شده و عملیات لکه گیری و اطفای شعله های کوچک ادامه دارد.
محمدخانی ادامه داد: امیدواریم عملیات لکه گیری نیز تا پایان امشب به پایان برسد و نگرانیها برطرف شود. گرچه در روزهای آتی عملیاتهای امدادی حوزه بحران اجرا خواهد شد اما عملیات اصلی که لکه گیری است، تا پایان امشب به پایان می رسد.
سخنگوی شهرداری تهران با بیان اینکه دادستانی ورود خوبی به موضوع پسماند در آرادکوه داشته که قابل تقدیر است، گفت: توافقات خوبی برای احداث زباله سوز ۶ تنی صورت گرفته و این مسیر با هماهنگی محیط زیست شتاب گرفته و امیدواریم در هفته های آینده عملیاتی شود. پیمانکار ساخت آن در هفته های آتی انتخاب خواهد شد.
وی اضافه کرد: راهکار ما استفاده از ظرفیت سرمایه گذاری خارجی و تکنولوژیهای روز برای راه اندازی یک زباله سوز ۶ هزار تنی است که استانداردهای آن در حد یورو۵ است و می تواند بحران آرادکوه را از اساس حل کند.
انتهای پیام
نظرات