به گزارش ایسنا، علی فتحی آشتیانی در همایش روز روانشناس و مشاوره با اشاره به تصویب قانون نظام روانشناسی در سال ۸۲، گفت: این قانون بعد از ۲۰ سال به دلایل مختلف ضعفهای زیادی دارد و طبیعی است که بعد از این مدت باید اصلاح شود و در این راستا از مجلس میخواهیم کمک کنند تا قانون اصلاح شود و مورد تصویب قرار گیرد.
وی با بیان اینکه سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور هیچ ردیف بودجهای ندارد، افزود: این سازمان هیچ درآمدی از دولت دریافت نمیکند و هر اقدامی که در سازمان صورت میگیرد، براساس حق عضویتهای پرداختی به سازمان است، لذا ردیف بودجه یکی از مطالبات اساسی ما از مجلس و دولت است.
فتحی آشتیانی با اشاره به بیمه خدمات روانشناسی گفت: تلاش بسیار زیادی در این زمینه طی سنوات گذشته شده است. فقط دو گرایش روانشناسی تحت پوشش بیمه هستند. بخش قابل توجهی از گرایشهای روانشناسی مشمول بیمه نیستند این درحالی است که بخش قابل توجهی از مردم نیازمند دریافت خدمات روانشناسی هستند که به دلیل هزینه بالا نمیتوانند از این خدمات بهره مند شوند و این مشکل جدی را برای جامعه فراهم میکند.
وی با تاکید بر اینکه مشکلات روانشناختی میتواند سربار مشکلات جسمانی شود، تصریح کرد: چرا وزارت بهداشت نسبت به مسائل روانشناختی به این میزان بیتوجه بوده و است؟ خدمت دکتر پزشکیان، رییس جمهوری بودم و گفتم اگر به مسایل روانشناختی نرسید، تعارضات حل نشده روانشناختی به سمت بیماریهای روانی و سایکوسوماتیک میرود و باید به فکر آن باشیم.
رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور معتقد است: این میزان هزینههایی که صرف بیمار و بیمارستان و دستگاههای گران قیمت پزشکی میشود ۲۵ درصد سهم در سلامت دارد و ۷۵ درصد موضوع سلامت، مربوط به موضوعات دیگر است که به آن بی توجهیم و در این راستا از دولت و مجلس میخواهیم به کمک مردم بیایند.
وی در ادامه بر ضرورت وجود روانشناس خانواده تاکید کرد و گفت: باید روانشناس خانواده داشته باشیم. همانگونه که صحبت پزشک خانواده شده باید روانشناس خانواده داشته باشیم. مخاطبین ما همه جامعه هستند. از همان ابتدا افراد نیازمند استفاده از علم روانشناسی هستند. اکنون به جز استان تهران، قم، خراسان رضوی، اصفهان و شیراز که از نظر تناسب جمعیت و روانشناس در وضعیت نسبتا خوبی قرار دارند، اما استانهایی هستند که مشکلاتشان جدی است اما روانشناس نداریم. در استان سیستان و بلوچستان به ازای هر ۲۰ هزار نفر یک روانشناس نداریم.
وی در ادامه با اشاره به دیگر مطالبات خود در این حوزه گفت: رییس سازمان نظام روانشناسی و روسای استانی عضو حقوقی شورای اجتماعی آن استان شوند و فرصت داشته باشند که مسائل روانشناسی استان را مطرح و پیگیری کنند.
فتحی آشتیانی در ادامه با انتقاد از تغییر سطح آموزش به دلایل مختلف، یادآور شد: در آزمون اول طیف، نمرات از منهای ۱۵ تا ۹۴ بود؛ آزمون دوم از منهای ۵ تا ۸۸ بود. وقتی درصد قابل توجهی زیر حد نصاب، نمره میآورند یعنی مشکل آموزشی داریم و باید فکری به حال آن شود. همچنین از دولت و مجلس نیز انتظار میرود همه برنامهها پیوست روانشناختی داشته باشد و هر قانونی که تصویب میشود تبعات روانشناسی آن بررسی شود.
به گفته وی، طبق یک تحقیق انجام شده، ۶۳ تا ۷۵ درصد بیماریهای روانی، برخلاف بیماریهای جسمانی تا ۲۵ سالگی رخ میدهد. اگر به آن رسیدگی نشود، تبعات آن میتواند منجر به ناتوانی و از دست دادن پتانسیل انسانی و اختلال در تحول و رشد یافتگی و مختل کردن روابط بین فردی، پیشرفت شغلی و تحصیلی و... شود.
انتهای پیام
رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور:
۶۳ تا ۷۵ درصد بیماریهای روانی تا ۲۵ سالگی رخ میدهد

رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با بیان اینکه ۶۳ تا ۷۵ درصد بیماریهای روانی، برخلاف بیماریهای جسمانی تا ۲۵ سالگی رخ میدهد، از وزارت بهداشت با طرح این پرسش که چرا این وزارتخانه، نسبت به مسائل روانشناختی به این میزان بیتوجه بوده، گلایه کرد.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات