• سه‌شنبه / ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۱۷
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 1404020906108
  • خبرنگار : 71584

رئیس سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد

نقش ۷۵ درصدی سلامت روانی، معنوی و اجتماعی در سلامت افراد

نقش ۷۵ درصدی سلامت روانی، معنوی و اجتماعی در سلامت افراد

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه براساس تجارب علمی و گفته اندیشمندان امروز در حوزه سلامت، نقش سلامت روانی، معنوی و اجتماعی دست کم ۷۵ درصد است، گفت: با واپس ماندگی ساختاری -اداری در حوزه سلامت روانی مواجهیم؛ به این معنی که به میزانی که پذیرفته‌ایم سلامت روانی و اجتماعی نقش ۷۵ درصدی در حوزه سلامت دارد، اما ساختار، اختیار و اعتبار به میزانی که برای بحث زیستی داشتیم، مستقر نکرده‌ایم.

به گزارش ایسنا، سیدجواد حسینی در همایش روز روانشناس و مشاور، با بیان اینکه نظام سلامت امروز در دنیا پذیرفته شده و دارای حداقل چهار بعد سلامت زیستی، سلامت روانی، سلامت معنوی و سلامت اجتماعی است، گفت: براساس تجارب علمی و گفته اندیشمندان امروز در حوزه سلامت، نقش سلامت روانی، معنوی و اجتماعی دست کم ۷۵ درصد است. خوشحالیم که در دنیا نظام مدیریتی، اداری، ساختاری و اعتباری نسبتاً مناسبی را در دنیا و در جامعه ایران در قالب نظام شبکه، بیمارستان‌ها، وزارت بهداشت و درمان، پرستاری، مامایی و آزمایشگاه‌ها مستقر کرده‌ایم، اما با واپس ماندگی ساختاری -اداری در حوزه سلامت روانی مواجهیم؛ به این معنی که به میزانی که پذیرفته‌ایم سلامت روانی و اجتماعی نقش ۷۵ درصدی در حوزه سلامت دارد، اما ساختار، اختیار و اعتبار به میزانی که برای بحث زیستی داشتیم، مستقر نکرده‌ایم و این یک واقعیت است که باید به آن بپردازیم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: امروز بر کسی پوشیده نیست که چقدر نظام اجتماعی و تحولات ناشی از آن، به خدمات حرفه‌ای، دانشی و تجربی روانشناختی نیازمند است.

وی با اشاره به اینکه روحیه جامعه جهانی و جامعه ایران به ویژه در پساکرونا، به سمت جامعه‌ای رفته است که می‌توان آن را جامعه طوفانی نام نهاد، گفت: برای جامعه طوفانی می‌توان چند مولفه شمرد؛ جامعه طوفانی، جامعه‌ای است که سرعت دگرگونی‌ها در آن بسیار بالاست‌. جامعه طوفانی جامعه‌ای‌ است که عمق دگرگونی‌ها بنیادین است و نه سطحی. جامعه طوفانی جامعه‌ای است که همه ابعاد جامعه را دگرگونی‌ها در بر گیرد. جامعه طوفانی جامعه‌ای است که دگرگونی‌ها، ابهام‌آمیز است. جامعه طوفانی، جامعه‌ای است که علاوه بر سرعت و عمق و ابهام، دگرگونی‌ها غافلگیرکننده است.

حسینی تصریح کرد: برای اینکه این دگرگونی‌های تند، بنیادی، همه‌جانبه، مبهم و غافلگیرکننده ما را غافلگیر نکند، بیش از هر چیز به گسترش تفکر روانشناسی نیازمندیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: سازمان بهزیستی به عنوان مامور سلامت اجتماعی باید قدرت و قوت ساختاری پیدا کند تا بتواند اورژانس اجتماعی خود را در پهنه کشور بگستراند، اکنون حدود ۳۸۰ اورژانس اجتماعی داریم، اما آسیب‌های اجتماعی و مداخلات حرفه‌ای و روانشناختی به ۳۸۰ اورژانس اجتماعی نیاز دارد؟.

وی یادآور شد: یکی از رسالت‌هایمان این است که بتوانیم مسئله ترویج روانشناختی را در جامعه ایران، در سطوح برنامه‌ریزی و افکار عمومی به مسئله اجتماعی تبدیل کنیم. تا مسئله بودن یک مسئله را به ذهن برنامه‌نویسان انتقال ندهیم، در نظام برنامه‌ریزی و بودجه، در ساختار و اعتبار و اختیار ریزش نمی‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha