• سه‌شنبه / ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۶:۳۱
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1404020906539
  • خبرنگار : 50649

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز:

فناوری‌های نوین جایگزین تجربه انسانی در مباحث روان‌شناسی نیستند

فناوری‌های نوین جایگزین تجربه انسانی در مباحث روان‌شناسی نیستند

ایسنا/فارس عضو هیئت علمی گروه روان‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به تأثیر فناوری‌های نوین در روان‌شناسی، آن را ابزاری مکمل در تشخیص زودهنگام، توسعه درمان‌های دیجیتال و مشاوره‌های آنلاین دانست و بیان کرد: با این حال، چالش‌هایی همچون اهمیت رعایت حریم خصوصی بیماران و ضرورت تفسیر انسانی داده‌های روان‌شناختی نیز در این زمینه مطرح است؛ فناوری می‌تواند ابزار مکمل مؤثری برای روانشناسان باشد، اما جایگزین تجربه انسانی و ارتباط مستقیم نخواهد شد.

کاملیا حمیری امروز، نهم اردیبهشت با تأکید بر نقش بی‌بدیل روانشناسان در پیشگیری و درمان ریشه‌ای آسیب‌های اجتماعی گفت: این متخصصان می‌توانند به طور چشمگیری در کاهش طیف وسیعی از آسیب‌های اجتماعی نقش‌آفرینی کنند.

وی با اشاره به افزایش اختلالات روان‌پزشکی در جامعه امروز، بر ضرورت توجه جدی به سلامت روان تأکید کرد و افزود: در دنیای پرچالش کنونی، اختلالات اضطرابی، افسردگی و اختلالات روان‌تنی به عنوان شایع‌ترین مشکلات روانی در جامعه ایرانی خودنمایی می‌کند که عوامل متعددی از جمله فشارهای اقتصادی، مشکلات اجتماعی و بحران‌های خانوادگی در شیوع این اختلالات مؤثر است.

حمیری با اشاره به نبود پوشش بیمه‌ای برای جلسات روان درمانی و همچنین وجود انگ اجتماعی در مورد بیماری‌های روانی افزود: بسیاری از مشکلات مربوط به سلامت روان در مراحل اولیه تشخیص داده نشده که این تاخیر سبب به تعویق افتادن مسیر درمان می‌شود.

وی با بیان نقش حیاتی روان‌شناسان در کاهش آسیب‌های اجتماعی ادامه داد: روان‌شناسان بالینی به کمک ارزیابی، تشخیص، درمان و پیشگیری از اختلالات روانی، نقش مهمی در کاهش آسیب‌های اجتماعی از قبیل اعتیاد، خشونت خانوادگی و خودکشی ایفا می‌کنند.

این متخصص روانشناسی بالینی تصریح کرد: آموزش مهارت‌های زندگی، درمان اختلالات زمینه‌ای و ارائه مشاوره‌های فردی و گروهی از جمله اقدامات مؤثر در بهبود سلامت روان و در نهایت سلامت اجتماعی است.

حمیری در بخش دیگری از سخنان خود به نقش کلیدی روانشناسان در مدیریت بحران‌های روانی اشاره کرد و گفت: این متخصصان در مواجهه با بحران‌هایی چون پاندمی کرونا یا بلایای طبیعی، با ارائه مداخله‌های حمایتی ـ روانی، آموزش مهارت‌های مقابله‌ای، درمان اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و ایجاد سیستم‌های مشاوره بحران، به مدیریت و ترمیم سلامت روان آسیب‌دیدگان کمک می‌کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: همکاری با تیم‌های امدادی و طراحی برنامه‌های مداخله سریع، از جمله وظایف حیاتی روان‌شناسان در این شرایط است.

وی همچنین با طرح راهکارهایی برای افزایش آگاهی عمومی درباره سلامت روان افزود: طراحی و اجرای پویش‌های اطلاع‌رسانی سلامت روان در رسانه‌های جمعی، آموزش مهارت‌های زندگی و آشنایی با نشانه‌های اختلال روانی در مدارس و دانشگاه‌ها، استفاده از چهره‌های اجتماعی و هنری برای کاهش انگ بیماری‌های روانی از جمله این راهکارها است.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، حمیری تصریح کرد: توسعه مراکز مشاوره رایگان یا کم‌هزینه برای دسترسی عادلانه‌تر به خدمات روان‌شناسی و ترویج فرهنگ مراجعه پیشگیرانه به روان‌شناس، همانند چکاپ‌های جسمی از جمله راهکارهای مؤثر در این زمینه محسوب می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha