به گزارش ایسنا، انفجار بزرگ روز شنبه بندر شهید رجایی همه را در بهت و حیرت فرو برد و موج انفجار آن خسارتهای زیادی به اموال مردم وارد کرد و تعداد زیادی زخمی و کشته بر جای گذاشت.
امروز با گذشت بیش از ۷۲ ساعت از این حادثه عملیات بندری، دریایی و گمرکی به روال سابق برگشته است و بیمه خسارت دیدگان نیز در حال پیگیری است.
پهلوگیری ۳۵ فروند کشتی در بندر رجایی
در این مدت اما براساس اعلام مسئولان مربوطه از جمله وزیر راه وشهرسازی عملیات دریایی و بنادر که در ساعات اولیه موقتا متوقف شده بود، از سر گرفته شد و براساس آخرین گزارشها امروز ۳۵ فروند کشتی در بندر شهید رجایی پهلوگیری کردند که این کشتیها حامل انواع محمولههای صادراتی و وارداتی بودند.
براساس اعلام سرپرست سازمان بنادر و دریانوردی کالاهای اساسی، محمولههای نفتی، بارهای معدنی و انواع بارهای کانتینری در حال تخلیه و بارگیری هستند و هیچ مسالهای در ارتباط با ارائه خدمات به تجار نداریم.
وی همچنین شب گذشته گفت که پیشبینیها برای برآورد خسارت انجام شده است. شرکتهای بیمهای اصلی که طرف قرارداد بیمه بودند در محل حضور پیدا کردند. چندین جلسه طی روزهای گذشته و حتی ساعتی قبل با آنها داشتیم. تیمهای تخصصی ارزیابی وارد منطقه شدند و در حال ارزیابی خسارت هستند.
گمرک هم از روز یکشنبه اعلام کرد که با توجه به اقدامات و هماهنگیهای صورتگرفته، ارسال محمولههای صادراتی مطابق روال قبل و با رعایت کلیه ضوابط و مقررات مربوطه نسبت به پذیرش محمولهها در مرز خروج گمرک موصوف امکان پذیر شده است و امروز نیز در تشریح آخرین آمار اعلام کردند که تاکنون تشریفات گمرکی بیش از ۸۰ هزار تن انواع کالا به تعداد ۸۸۲ فقره اظهارنامه در این گمرک توسط کارکنان انجام شدهاست.
همچنین گفته می شود از زمان حادثه تاکنون تعداد ۱۱۴ فقره اظهارنامه واردات به میزان ۴۵۳۵ تن، ۵۷ فقره اظهارنامه صادرات به مقدار ۴۸ هزار و ۶۸۱ تن و ۷۱۱ فقره اظهارنامه ترانزیت به مقدار ۲۶ هزار و ۸۳۸ تن در گمرک شهید رجایی بندرعباس ثبت و تشریفات گمرکی آن صورت گرفته است و تاکنون این گمرک مقدار ۱۳ هزار و ۷۹۴ تن کالای وارداتی و ۲۲ هزار و ۴۸۳ تن کالای ترانزیتی را به درب خروج ارسال کرده است.
البته مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو نیز اخیرا اعلام کرده است که با وجود حجم بالای خسارت ها خللی در فرایند تأمین آب و برق مردم ایجاد نشدهاست.در جریان این حادثه تأسیسات آب شیرین کن ۱۰۰ هزار مترمکعبی و نیروگاه بندرعباس آسیب جدی دیدند، اما همکاران صنعت آب و برق این تأسیسات حیاتی را در کوتاه ترین زمان ممکن به مدار خدمت رسانی بازگرداندند.
وی همچنین عنوان کرده که در بخش آب از همه ظرفیتهای جایگزین شامل چاهها و تأسیسات پدافندی تأمین آب منطقه استفاده و با حداکثر ظرفیت ممکن به منظور جلوگیری از ایجاد مشکل در آب شرب، در کمترین زمان ممکن اقدامات لازم انجام شد.
همچنین در بخش نیروگاهی نیز پس از بررسیهای میدانی و ارزیابی فنی، عملکرد سیستمهای حفاظتی و کنترلی مورد بررسی قرار گرفت و در کوتاهترین زمان ممکن، رفع عیوب صورت گرفت. در مرحله اول واحد یک نیروگاه بندرعباس به ظرفیت ۲۰۰ مگاوات مجدداً به شبکه متصل شد و دو تا سه ساعت بعد نیز واحد دو با ظرفیت ۹۰ مگاوات به مدار بازگشت.
انتهای پیام
نظرات