محمدمهدی طهرانچی، امروز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت در آیین راهاندازی فاز اول طرح بزرگ و ملی خودکفایی بذر در واحد شهر مجلسی اظهار کرد: این پروژه با هدف توسعه زیرساختهای علمی، پژوهشی و تولیدی در حوزه کشاورزی دانشبنیان و ارتقای امنیت غذایی کشور طراحی و اجرا شده و گامی مؤثر برای تبدیل دانشگاهها به مراکز تولید علم و فناوری محسوب میشود.
وی افزود: با توجه به شرایط پیچیده و سلطهجویانه نظامهای جهانی در زمینه انحصار منابع غذایی و دارویی، توسعه فناوریهای بومی و تکیه بر ظرفیتهای داخلی، ضرورتی راهبردی است. امروز دانشگاهها باید از سطح آموزش فراتر رفته و در میدان عمل و کاربست پژوهشهای کاربردی، ایفای نقش کنند.
رئیس دانشگاههای آزاد کل کشور ادامه داد: این واحد دانشگاهی در سالهای اخیر توانسته است با اتکا به اعضای هیئت علمی، دانشجویان و حمایتهای مدیریت شهری، از یک مرکز آموزشی به نهادی فناورانه و اثرگذار در حوزه کشاورزی دانشبنیان تبدیل شود. تولید بذر، توسعه گلخانههای پیشرفته، پروژههای شیلات و طیور از اقدامات شاخص در این مسیر است.
طهرانچی گفت: اهمیت استقلال علمی و فناورانه کشور در برابر تحریمها و فشارهای خارجی مهم دانست و گفت: روند جهانی تمرکز فناوریهای حیاتی در دست شرکتهای چندملیتی است و تنها راه مقابله با این تهدید توسعه فناوری بومی، حمایت از پژوهشهای هدفمند و بهرهگیری از ظرفیت دانشگاهها است.
وی اضافه کرد: پژوهش زمانی ارزشمند است که به رفع مشکلات واقعی جامعه منجر شود. طرحهایی، مانند تولید بذر و ارتقای بهرهوری در کشاورزی، ضمن تقویت استقلال کشور، توان ایستادگی در برابر تهدیدات غذایی و دارویی را نیز افزایش میدهد.
رئیس دانشگاههای آزاد کل کشور تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد مجلسی میتواند بهعنوان الگویی ملی در زمینه کاربست علم در خدمت جامعه و توسعه پایدار کشاورزی دانشبنیان مطرح شود. این اتفاق امروز بسیار مهم است. هر اتفاقی در منطقهای میافتد، اگر نگاه بلندی مسئولان شهری نباشد دانشگاه یک تنه نمیتواند نقش آفرینی مؤثر داشته باشد.
طهرانچی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری در پی سالهای قبل تولید را امری مهم و نجاتبخش در اقتصاد ایران دانست که تولید به معنای عام یک زیرساختهایی لازم دارد و میتواند به تولیدکننده بهرهوری را منافع دهد.
انتهای پیام
نظرات