• چهارشنبه / ۲۳ مهر ۱۴۰۴ / ۱۳:۰۲
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404072315049
  • خبرنگار : 50121

فرماندار:

انار اردستان ظرفیت برندسازی ملی را دارد

انار اردستان ظرفیت برندسازی ملی را دارد

ایسنا/اصفهان فرماندار اردستان با اشاره به ظرفیت‌های منحصر به‌فرد کشاورزی در این شهرستان گفت: گونه‌های خاص انار در اردستان، قابلیت تبدیل به یک برند ملی را دارند و جشنواره انار باید زمینه‌ساز تحقق این هدف باشد.

محسن حیدری، امروز چهارشنبه ۲۳ مهر در نخستین جلسه کمیته اجرایی جشنواره انار اردستان که در سالن اجتماعات سازمان آتش‌نشانی برگزار شد، اظهار کرد: ظرفیت کشاورزی در اردستان طی سال‌های گذشته بسیار غنی بود، اما به دلایلی همچون خشکسالی، سرمازدگی سال ۱۳۸۸ و کم‌توجهی به زیرساخت‌ها، این پتانسیل محدود شده است.

وی با اشاره به ارقام خاص و منحصر به‌فرد انار در اردستان افزود: در این شهرستان گونه‌هایی از انار داریم که هرکدام می‌توانند پایه‌گذار یک برند ملی و حتی جهانی باشند. جشنواره انار باید به‌عنوان یک برنامه تبلیغی، ترویجی و فرهنگی مستمر برگزار شود تا ضمن ایجاد باور عمومی نسبت به ظرفیت‌های منطقه، از کاهش سطح زیر کشت جلوگیری شود.

به گزارش ایسنا، فرماندار اردستان ادامه داد: سابقه کشت انار در این منطقه بسیار طولانی است و ضروری است که برای حفظ حداقل سطح زیرکشت، توسعه ارقام باکیفیت و بازپس‌گیری جایگاه انار اردستان در کشور، برنامه‌ریزی دقیق و علمی انجام گیرد.

حیدری با تشریح ساختار جشنواره انار امسال گفت: این رویداد به‌مدت سه روز برگزار خواهد شد و شامل برنامه‌هایی نظیر افتتاحیه و اختتامیه باشکوه، برگزاری نمایشگاه، آموزش‌های کاربردی برای کشاورزان و بازدید از باغات نمونه خواهد بود.

وی با تأکید بر اینکه یکی از مهم‌ترین اهداف جشنواره، شناسایی مشکلات و چالش‌های پیش‌روی باغداران است، گفت: انار اردستان از دوران اوج خود فاصله گرفته، اما برگزاری چنین جشنواره‌هایی می‌تواند زمینه‌ساز بازگشت به آن دوران طلایی باشد.

فرماندار اردستان افزود: داشته‌های اردستان آن‌قدر غنی، اصیل و متنوع است که می‌توان از آن‌ها در سطح ملی و حتی بین‌المللی بهره برد. تمدن اردستان از بسیاری از شهرهایی که خود را باستانی می‌دانند، ریشه‌دارتر و دیرینه‌تر است.

وی خاطرنشان کرد: اردستان در بخش‌های مختلف ظرفیت پیشرفت دارد و محدود به یک محصول یا یک بنای تاریخی نیست. امروز نیاز داریم با برندسازی محصولات کشاورزی، از جمله انار، مسیر توسعه پایدار را دنبال کنیم. باید باور داشته باشیم که انار اردستان می‌تواند دوباره به نقطه اوج بازگردد، به شرطی که به این هدف ایمان داشته باشیم و برای آن تلاش کنیم.

برخی افراد حتی با پیشرفت شهر مقابله می‌کنند 

معین مهدانیان، شهردار اردستان نیز در این جلسه‌ با اشاره به وضعیت توسعه شهری اردستان اظهار کرد: به‌نظر می‌رسد برخی افراد و حتی بخشی از جامعه، ناخواسته در جهت عقب‌ماندگی حرکت می‌کنند. در مواردی شاهد هستیم که هر شخص یا نهادی بخواهد برای توسعه شهر و شهرستان اقدامی انجام دهد، با موجی از مخالفت‌ها و کارشکنی‌ها روبه‌رو می‌شود تا جایی که هدف برخی افراد، ناکام گذاشتن هر تلاشی برای پیشرفت است.

وی افزود: این ذهنیت محدود به شهر اردستان نیست و متأسفانه در سطح شهرستان نیز شاهد این نوع نگاه هستیم. در حالی‌که در برخی روستاها، سرعت پیشرفت به حدی رسیده که در حال سبقت گرفتن از مراکز شهری هستند.

شهردار اردستان با اشاره به پروژه‌های عمرانی اخیر در نقاط مختلف شهر ادامه داد: تمام اقداماتی که انجام شده، بر اساس اولویت‌بندی و نیازسنجی‌های میدانی صورت گرفته است. انتظار داریم مردم نگاه خود را از محدوده خانه و محله فراتر ببرند و مسائل را در سطح شهری و منطقه‌ای دنبال کنند.

مهدانیان با اشاره به برگزاری جشنواره انار در اردستان خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم کیفیت این جشنواره را ارتقا داده و مسائل مالی و تقسیم وظایف را به‌درستی مدیریت کنیم، بدون تردید جشنواره انار می‌تواند به یک رویداد شاخص فرهنگی و اقتصادی در منطقه تبدیل شود.

جشنواره انار فرصتی برای احیای محصولی ارزشمند است

رضوان امامدادی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اردستان نیز با تأکید بر لزوم حفظ و احیای ظرفیت‌های کشاورزی منطقه اظهار کرد: هرچند انار اردستان دیگر کیفیت و رونق سال‌های گذشته را ندارد، اما باید تلاش کنیم تا همین میزان باقی‌مانده نیز حفظ و تقویت شود.

وی افزود: انار اردستان روزگاری یکی از شاخص‌ترین محصولات منطقه بود که شهرت آن فراتر از مرزهای شهرستان می‌رفت، اما امروز با کاهش کیفیت و سطح تولید مواجه شده‌ایم.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اردستان با اشاره به نقش جشنواره‌های تخصصی در احیای ظرفیت‌های کشاورزی ادامه داد: یکی از اهداف اصلی جشنواره‌های کشاورزی، به‌ویژه جشنواره‌های تک‌محصولی، پرداختن به چالش‌ها و مشکلات تولید آن محصول است. برگزاری چنین رویدادهایی می‌تواند فرصتی برای گفت‌وگو میان کشاورزان، کارشناسان و مسئولان ایجاد کند تا راهکارهای احیای این محصول ارزشمند بررسی و اجرا شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha