سعید خدیوی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: یکی از رسالتها و مسئولیتهای ما در حوزه فرهنگی، ترویج فرهنگ ایرانی-اسلامی و توسعه آن به ویژه در استان خراسان رضوی تلقی میشود که شهر امام رضا(ع) و بارگاه منور رضوی در آن واقع شده است. در این راستا ترویج فرهنگ رضوی از وظایف مهم ما به شمار میرود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بارگاه حضرت رضا(ع) در مشهد و در خراسان بزرگ قرار دارد، هنرمندان در طول قرنها سعی کردهاند ارادت خود را به طریق مختلف به آن حضرت ابراز کنند. این ابراز ارادت در عرصههای مختلفی همچون معماری و نقاشی در حرم مطهر رضوی قابل مشاهده است. همچنین در عرصه موسیقی نیز هنرمندان خراسانی از هر مذهب و آیینی سعی کردهاند از ابزار موسیقی برای بیان عشق و احساسات خود استفاده کنند.
معاون فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد: از جمله این هنرمندان، «دولتمند خالف» خواننده مشهور تاجیکی بود که آخرین اجرای خود را برای حضرت رضا(ع) در فرهنگسرای جهاد دانشگاهی خراسان رضوی ارائه داد. اکنون در همین راستا ۸ قطعه آلبوم موسیقی با عنوان «حضرت رضا(ع)» توسط هنرمندان خراسانی از شرق، شمال و خراسان فرهنگی تولید شد. هدف از این کار، نشان دادن ارادت و تبرکجویی در عرصه موسیقی به ساحت مقدس حضرت رضا(ع) و ادای دین به این امام است.
خدیوی با بیان اینکه معاونت فرهنگی با همکاری فرهنگسرا، برنامههای دیگری را نیز در راستای گرامیداشت دهه کرامت برگزار میکند، گفت: از جمله این برنامهها، رویداد عکاسی با مشارکت انجمن عکاسان خراسان رضوی است که به زودی اطلاعرسانی خواهد شد. همچنین رویدادی با عنوان «سفر در معنا» برای جستارنویسی در نظر گرفته شده که ویژه جوانان است و امسال در مشهد برگزار خواهد شد.
معاون فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی افزود: هدف ما این است که با این فعالیتها، ادای دینی به ساحت مقدس حضرت رضا(ع) داشته باشیم؛ زیرا به نظر میرسد فرهنگ ایرانی بدون در نظر گرفتن بخشهای شیعی و اسلامی، نمیتواند به طور کامل درک شود. این دو بخش پیوندی عمیق با یکدیگر دارند.
وی تصریح کرد: پیوند فرهنگ ایرانی و اسلامی همواره موجب تولیدات فاخر شده و کسانی که فرهنگ اسلامی را جدا از فرهنگ ایرانی و یا فرهنگ ایرانی را جدا از اسلام میدانند، در واقع درک درستی از زیرساختها و بنیانهای فرهنگی کشور و جغرافیای ایران ندارند. در بررسی آثار ارزشمندی همچون تذکرةالاولیاء عطار نیشابوری مشاهده میشود که این اثر با نام امام جعفر صادق(ع) آغاز شده است. از سوی دیگر اشعار مولانا، حافظ و دیگر شاعران ایرانی سرشار از ارادت به فرهنگ شیعی است.
خدیوی با اشاره به اینکه برای درک صحیح هویت ایرانی-اسلامی، ضروری است که این دو عنصر فرهنگ ایرانی- فرهنگ اسلامی در کنار یکدیگر در نظر گرفته شود، عنوان کرد: حضرت امام رضا(ع) در استان خراسان، نماد این رویکرد فرهنگی هستند، هم در شهری که مزین به نام ایشان است و هم در جغرافیای خراسان بزرگ که ریشه در تاریخ و تمدن ایران دارد. هر اندازه که ما به ایشان عرض ارادت کنیم و در راستای پاسداشت مقام ایشان گام برداریم، در واقع به فرهنگ ایرانی-اسلامی و هویت ایرانی-اسلامی خدمت کردهایم.
وی با بیان اینکه امشب ۱۳ اردیبهشت ساعت ۲۱ همزمان با ایام پربرکت دهه کرامت و به مناسبت گرامیداشت مقام معلم، مراسمی در فرهنگسرای جهاد دانشگاهی خراسان رضوی برگزار خواهد شد، گفت: این همزمانی خجسته و با توجه به اینکه امام رضا(ع) به عنوان عالم آل محمد(ص) شناخته میشوند؛ تقارن معنایی عمیق و ارزشمند به این رویداد خواهد بخشید. جهاد دانشگاهی با توجه به سابقه خود در عرصه آموزش و توانمندسازی، در این رویداد از مدرسین و اساتید برجسته خود تقدیر به عمل خواهد آورد.
خدیوی یادآور شد: در ادامه این مراسم از آلبوم موسیقی «حضرت رضا(ع)» با حضور مدیرکل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و ریاست جهاد دانشگاهی خراسان رضوی رونمایی خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات