• یکشنبه / ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۴۳
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1404021409554
  • خبرنگار : 71616

نایب‌ رئیس اتحادیه محصولات نساجی عنوان کرد

رشد صنعت پوشاک و نیاز بازار، نمایشگاه تخصصی پارچه را به سومین دوره رساند

رشد صنعت پوشاک و نیاز بازار، نمایشگاه تخصصی پارچه را به سومین دوره رساند

نایب‌ رئیس اتحادیه تولید و صادرات محصولات نساجی و پوشاک، ضمن اشاره به رشد صنعت پوشاک پس از ممنوعیت واردات پوشاک از سال ۱۳۹۷، از گسترش سالانه نمایشگاه پارچه و صنایع وابسته و حضور هیئت‌های تجاری خارجی خبر داد.

به گزارش ایسنا، صبح امروز (یکشنبه)، نشست خبری سومین نمایشگاه تخصصی بین‌المللی پارچه و صنایع وابسته در محل انجمن صنایع نساجی ایران برگزار شد.

مجید نامی- نایب‌رئیس اتحادیه تولید و صادرات محصولات نساجی و پوشاک - در این نشست  اظهار کرد: نیازی که کشور و صنایع مختلف به پارچه دارند و همینطور روند رو به رشدی که ما در صنعت پوشاک داشتیم در سال‌های اخیر، قابل توجه بوده است. مستحضر هستیم که از سال ١٣٩٧، به واسطه تحریم‌ها و مشکلات ارزی و تصمیمی که دولت گرفت، واردات برخی کالاهای ساخته‌ شده از جمله پوشاک به کشور ممنوع شد و از همان سال،  رشد و پیشرفت برندهای ایرانی در پوشاک در بحث تولید و هم بسته‌بندی آغاز شد؛  بنابراین، بحث پارچه و مواد اولیه صنعت پوشاک، از حساسیت قابل توجهی برخوردار شد.

وی افزود: با توجه به نیازی که در این زمینه در داخل کشور احساس می‌شد، لازم بود نمایشگاهی به‌صورت تخصصی در این حوزه برگزار شود. نمایشگاهی که به‌صورت سالیانه همیشه در صنعت برگزار می‌کنیم که از ماشین‌آلات و تجهیزات گرفته تا بخش‌های مختلفی از منسوجات و محصولات صنعت نساجی را در برمی‌گیرد؛ اما به‌صورت تخصصی ما در زمینه خود پارچه، همانگونه که در تمامی کشورهای رو به رشد صنعت پوشاک می‌بینیم (باتوجه به اینکه بسیار تابع ترندهای روز بازار است) این نیاز احساس می‌شد که نمایشگاهی به‌صورت تخصصی در زمینه پارچه، اکسسوری و مواد مورد نیاز تولید پوشاک برگزار شود.

نامی ضمن اشاره به آغاز این نمایشگاه از سه سال پیش ادامه داد: امسال سومین دوره این نمایشگاه در حال برگزاری است و خوشبختانه هر سال بین ۲۰ تا ۳۰ درصد رشد در تعداد شرکت‌کننده و فضای نمایشگاهی داشتیم. امسال این نمایشگاه در فضایی نزدیک به ۵۰۰۰ متر مربع در سایت نمایشگاهی شهر آفتاب در حال ثبت‌نام و برگزاری است. پیش‌بینی ما این است که امسال از منظر بازدیدکننده استقبال بسیار بهتری نسبت به سال‌های گذشته خواهیم داشت.

نایب‌رییس اتحادیه تولید و صادرات محصولات نساجی و پوشاک، همچنین از حضور فعالان خارجی در این دوره خبر داد و گفت: در سال‌های گذشته هیئت‌های تجاری مختلفی داشتیم. امسال نیز با توجه به اینکه تبلیغات مناسبی انجام گرفته و با توجه به نیازی که به‌خصوص کشورهای همسایه ما به محصولات و پارچه دارند و رشد خوبی که ما در صنعت داخلی‌مان در این زمینه داشتیم، هیئت‌های تجاری از کشورهای همسایه به‌خصوص روسیه و کشورهای اوراسیا خواهیم داشت که در نمایشگاه حضور خواهند داشت. علاوه بر اینکه در بازار داخلی نیز اطلاع‌رسانی‌های گسترده‌ای انجام شده که امیدوار هستیم که امسال این نمایشگاه موفقیت بیشتری داشته باشد.

صنعت نساجی قربانی نبود برنامه‌ریزی و واردات افسارگسیخته است

در ادامه شاهین کاظمی-نایب‌رئیس انجمن صنایع نساجی ایران- ضمن انتقاد از بی‌نظمی در برگزاری نمایشگاه‌های حوزه نساجی، اظهار کرد : طی دو سال اخیر، بارها نسبت به نبود هماهنگی و توجه به نظرات بخش خصوصی در تدوین تقویم نمایشگاه‌ها هشدار داده‌ایم، اما متأسفانه مسئولان مربوطه همراهی لازم را نشان نداده‌اند.

وی افزود: در اردیبهشت‌ماه چندین نمایشگاه مرتبط با صنعت نساجی به‌صورت همزمان در کشور برگزار می‌شود؛ از جمله نمایشگاه صنعت نساجی یزد و نمایشگاه ماشین دوخت، که تقریباً همزمان با نمایشگاه پارچه برگزار می‌شوند. این رویه، ناشی از نبود یک برنامه‌ریزی منسجم و هماهنگ در سطح ملی است.

کاظمی ضمن اشاره به زمان نامناسب برگزاری نمایشگاه ایران‌تکس، خاطرنشان کرد: مهم‌ترین نمایشگاه صنعت نساجی کشور همزمان با نمایشگاه ایران‌مد در اواخر مردادماه برگزار می‌شود؛ یعنی بلافاصله پس از ایام محرم و چند روز پیش از تعطیلات اربعین، که اصلاً زمان مناسبی نیست. با وجود مکاتبات و پیگیری‌های یک‌ساله، هنوز تغییری در این تاریخ اعمال نشده است.

وی تصریح کرد: نگاه صرفاً اقتصادی به نمایشگاه‌ها از سوی شرکت‌های برگزارکننده و شرکت سهامی نمایشگاه‌ها، مانعی در مسیر توجه به منافع صنفی و صنعتی است. متأسفانه نظرات تشکل‌های تخصصی در این حوزه نادیده گرفته می‌شود.

نایب‌رئیس انجمن صنایع نساجی ایران در ادامه با اشاره به روند فزآینده واردات پارچه به کشور، گفت: در سال‌های اخیر، واردات پارچه به طرز چشم‌گیری افزایش یافته است؛ به‌طوری که از رقم ۳۲۳ میلیون دلار در سال ۱۳۹۹ به ۸۲۴ میلیون دلار در سال ۱۴۰۲ رسیده است. در حالی که بسیاری از تشکل‌های بخش خصوصی و نهادهای مرتبط بر لزوم کنترل این واردات تأکید دارند، هنوز اقدامی جدی در این زمینه صورت نگرفته است.

کاظمی یادآور شد: در اسفندماه ۱۴۰۲ با همکاری اتحادیه صادرات و وزارت صمت، صورت‌جلسه‌ای برای کنترل واردات پارچه تنظیم شد، اما نشانه‌ای از کاهش واردات در سال ۱۴۰۳ دیده نمی‌شود. برآوردها نشان می‌دهد بیش از ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون دلار پارچه وارداتی همچنان در صف ترخیص قرار دارد.

وی همچنین تفاوت نرخ ارز رسمی و آزاد را یکی از عوامل اصلی افزایش واردات برشمرد و تأکید کرد: بخش بزرگی از این واردات صرفاً با هدف سودجویی ارزی انجام می‌شود و هیچ نفعی برای مصرف‌کننده واقعی ندارد.

این فعال صنعت نساجی ضمن اشاره به تأثیر هم‌زمان پدیده قاچاق پوشاک و واردات بی‌رویه بر زنجیره صنعت نساجی، گفت: ادامه این روند، صنعت نساجی و پوشاک کشور را با بحرانی جدی مواجه خواهد کرد.

تداوم قاچاق پوشاک، مانع اصلی سرمایه‌گذاری در صنعت پارچه

سعید جلالی قدیری - دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک - در ادامه این نشست ضمن تاکید بر نقش کلیدی صنعت پارچه در زنجیره تامین پوشاک کشور، تصریح کرد: صنعت پارچه یکی از مهم‌ترین حلقه‌های این زنجیره است که طی سال‌های اخیر مورد بی‌توجهی قرار گرفته است؛ این درحالیست که در سطح جهانی، نمایشگاه‌های متعددی برای معرفی انواع مختلف پارچه برگزار می‌شود.

وی پارچه را مهم‌ترین ماده اولیه تولید پوشاک دانسته و افزود: برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی پارچه می‌تواند به هم‌افزایی بیشتر در زنجیره ارزش صنعت پوشاک و ارتقای کیفیت و رقابت‌پذیری آن کمک کند.

جلالی‌قدیری ضمن اشاره به شعار ''سرمایه‌گذاری برای تولید'' خاطرنشان کرد: تا زمانیکه مشکلات ساختاری در مسیر تولید برطرف نشود، توسعه صنایع کشور با مانع مواجه خواهد شد.

این فعال صنعت نساجی، یکی از چالش‌های اصلی صنعت پوشاک را «قاچاق‌پذیری بالا» عنوان کرده و گفت: از سال ۱۳۹۶ اقداماتی جهت مقابله با قاچاق کالا از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سایر نهادها انجام شده، اما همچنان بخش بزرگی از بازار پوشاک در قبضه کالاهای قاچاق است.

دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک هشدار داد: با در اختیار داشتن بیش از ۳۰ درصد بازار توسط کالاهای قاچاق، سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی نسبت به ورود به این حوزه مردد خواهند بود؛ چرا که امنیت سرمایه‌گذاری یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های آنان است.

وی همچنین از وجود استثنائات تجاری در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی انتقاد و تصریح کرد: این استثنائات بعضاً به ابزاری برای واردات غیررقابتی بدل شده و تولید داخلی را تحت فشار قرار داده است. بنابراین خواستار برخورد قاطع‌تر و مستمر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با پدیده قاچاق هستیم؛ تنها با ایجاد فضای اقتصادی امن می‌توان به توسعه پایدار در صنایعی نظیر پارچه و پوشاک امید داشت.

نمایشگاه تخصصی پارچه، فرصتی برای حل چالش‌های صنعت نساجی و جذب سرمایه‌گذاری

عباس تقدسی‌نژاد- مدیرعامل مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب- نیز در نشست خبری سومین نمایشگاه تخصصی بین‌المللی پارچه و صنایع وابسته، ضمن اینکه این رویداد را گامی مهم در جهت حمایت از صنعت نساجی کشور دانست، بر نقش کلیدی نمایشگاه‌ها در حل مشکلات ساختاری و جذب سرمایه‌گذاری تاکید کرد.

وی ضمن اشاره به سابقه فرهنگی صنعت پارچه در ایران، خاطرنشان کرد: با وجود چالش‌های فراوان، امیدواریم این دوره از نمایشگاه پربارتر از سال‌های گذشته برگزار شود. در حالیکه این صنعت با گردش مالی ۷۰ میلیارد دلاری در سطح جهان جایگاه مهمی دارد، در کشور ما با چالش‌هایی همچون قاچاق و نبود حمایت مؤثر از تولید داخل روبه‌رو بوده است.

مدیرعامل شهر آفتاب تصریح کرد: نمایشگاه پارچه که پیش‌تر بخشی از نمایشگاه پوشاک بود، اکنون به عنوان یک رویداد مستقل وارد سومین دوره خود شده و توانسته تجربه موفقی در دوره‌های گذشته ثبت کند. هر نمایشگاه باید بتواند پاسخگوی یکی از مشکلات آن حوزه باشد؛ اگر انجمن‌ها، نخبگان و فعالان رسانه‌ای به درستی با نمایشگاه‌ها همراه شوند، می‌توانند از این ظرفیت برای ارائه راه‌حل‌های عملی به صنعت بهره ببرند.

تقدسی‌نژاد در ادامه به برنامه‌ریزی شهر آفتاب برای سال جاری اشاره کرد و گفت: با پیش‌بینی بیش از ۳۰ هفته نمایشگاه و ۴۰ موضوع متنوع، امیدواریم بتوانیم نقش مؤثری در توسعه بخش‌های مختلف صنعت و اقتصاد کشور ایفا کنیم.

وی همچنین ضمن اشاره به نام‌گذاری سال جاری به عنوان "سال سرمایه‌گذاری برای تولید"، از راه‌اندازی میز مشترک شهر آفتاب با سازمان سرمایه‌گذاری شهرداری تهران خبر داد و گفت: این میز فرصتی برای جذب سرمایه‌گذاران از دل نمایشگاه‌ها فراهم می‌کند و می‌تواند الگویی برای دیگر نهادها نیز باشد.

تقدسی‌نژاد در پایان ابراز امیدواری کرد که سومین نمایشگاه تخصصی پارچه و صنایع وابسته بتواند به دستاوردهای مهمی برای فعالان این صنعت منجر شود و نقش خود را در مسیر توسعه اقتصادی کشور ایفا کند.

شایان ذکر است که سومین نمایشگاه تخصصی بین‌المللی پارچه و صنایع وابسته، هشتم لغایت ١١ خرداد ماه سال جاری در نمایشگاه بین‌المللی شهر آفتاب تهران برگزار خواهد شد و از ساعت ١٠ الی ١٨ میزبان صنعتگران حوزه پارچه، پوشاک و صنایع وابسته و همچنین علاقه‌مندان این حوزه خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha