سعید محمودی در حاشیه سفر به شهرستان خواف در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: شهرستان خواف به دلیل شرایط ویژه اقلیمی و توپوگرافی، یکی از بهترین پهنههای بادی کشور برای ایجاد نیروگاههای بادی به شمار میرود و همچنین با توجه به تعداد روزهای آفتابی بالا، از ظرفیت بسیار مناسبی برای توسعه نیروگاههای خورشیدی برخوردار است.
وی افزود: بر این اساس و بنا به دستور استاندار خراسان رضوی، خواف به عنوان منطقه ویژه و سریع در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر تعیین شده و مسئولیتهایی نیز برای تسهیل روند صدور مجوزها به اداره کل محیطزیست این استان تعریف و واگذار شده و هدف ما این است که در کوتاهترین زمان ممکن، مجوزهای لازم برای استقرار این صنایع صادر شود.
محمودی با اشاره به نشست روز گذشته خود با فرماندار و فعالان حوزه انرژیهای تجدیدپذیر در خواف، تصریح کرد: در این جلسه، تمامی مسائل محیطزیستی و موانع احتمالی بررسی شد و خوشبختانه این مسائل تا حدود ۱۰۰ در صد در حوزه شهرستان خواف حل و فصل شد و بر این اساس، صدور مجوزهای محیطزیستی برای ایجاد نیروگاههای بادی و خورشیدی تا پایان اردیبهشتماه شتاب میگیرد.
مدیرکل محیطزیست خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در این جلسه، پروندههای مربوط به حدود ۶ شرکت فعال در این حوزه مورد بررسی قرار گرفت؛ برخی از این پروژهها از گذشته در جریان بودهاند، اما به طور کلی شهرستان خواف به دلیل موقعیت ممتاز، میتواند به یکی از قطبهای اصلی تولید برق تجدیدپذیر در کشور تبدیل شود.
وی در ادامه گفت: برخی از نیروگاهها به دلیل ظرفیت بالا نیاز به ارزیابیهای زیستمحیطی داشتند که پیش از این در ستاد تهران بررسی میشد و فرآیند آن زمانبر بود و از طرفی هم بعضی از استعلامهای غیرضروری که روند صدور مجوز را طولانی میکرد، در این نشست حذف شد و تصمیمگیری در این زمینهها از ستاد سازمان در تهران به مدیریت استان واگذار شد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست خراسان رضوی تأکید کرد: شهرستان خواف به دلیل وجود معادن سنگ آهن و استقرار شرکتهای معدنی و صنعتی، از فرصتهای گستردهای برای توسعه برخوردار است و با استقرار نیروگاههای تجدیدپذیر، این منطقه به یک منطقه پیشرو در کشور تبدیل خواهد شد، با این حال اگر بهرهبرداریها بدون برنامه و منطق انجام شود ممکن است به همان اندازه که سودآور است، آسیبزا و مضر نیز باشد.
محمودی در پایان گفت: محیطزیست خراسان رضوی نسبت به شهرستان خواف حساسیت ویژهای دارد و در این راستا، تمام موارد مربوط به معادن و کانونهای احتمالی ایجاد آلودگیهای زیستمحیطی را با دقت بررسی میکند تا سلامت مردم به مخاطره نیفتد.
شهرستان مرزی خواف با ۱۷۵ هزار نفر جمعیت در چهار بخش، ۶ شهر، ۹۲ آبادی و ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان در ۲۷۰ کیلومتری مشهد مرکز خراسان رضوی قرار دارد.
انتهای پیام
نظرات