• یکشنبه / ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۰
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1404021409724
  • خبرنگار : 50225

چرا سایت صفیره اهواز دیگر آتش نمی‌گیرد؟

چرا سایت صفیره اهواز دیگر آتش نمی‌گیرد؟

ایسنا/خوزستان صفیره در ۲۵ کیلومتری اهواز، محل دفن پسماندهای شهری است که روزانه حدود ۷۰۰ تن زباله تولیدی این کلانشهر به این سایت منتقل می‌شود؛ سال‌ها زباله به صورت سنتی در این محل دفن می‌شد و با پر شدن زودتر از موعد سلول دفن پسماند، معضلات بهداشتی این سایت بیش از پیش شد اما حالا این سایت سامان‌دهی شده است.

هر ساله با گرمای هوا، آتش‌سوزی‌های مکرر در سایت صفیره رخ می‌داد و دود ناشی از این آتش‌سوزی‌ها نه تنها روستاهای اطراف بلکه شهر اهواز را هم تحت تاثیر قرار می‌داد و سلامت مردم را به خطر می‌انداخت.

با پر شدن سلول اول دفن پسماند، تپه‌های عظیم زباله در این محل رها شده بود و بوی نامطبوع این زباله‌ها تا کیلومترها آن طرف‌تر از سایت به مشام می‌رسید و وضعیت این سایت به یکی از معضلات بزرگ محیط زیستی اهواز تبدیل شده بود.

چه شد که سایت صفیره اهواز دیگر آتش نمی‌گیرد؟

این وضعیت آلودگی، مردم اهواز و روستاهای اطراف را کلافه کرده بود و بارها مجموعه محیط زیست نسبت به عواقب این وضعیت هشدار داد به گونه‌ای که اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان بارها از شهرداری اهواز درباره سایت صفیره شکایت کرد. 

با تلاش‌های مدیریت شهری در این دوره با خاکریزی اصولی، ساخت سلول‌های مهندسی‌شده، راه‌اندازی کارخانه تولید کمپوست و کارخانه پردازش زباله، وضعیت سایت صفیره کاملا تغییر کرده است.

با ساخت سلول شماره ۲، دیگر تپه‌های عظیم زباله در این سایت دیده نمی‌شود و بیشتر زباله‌ها دفن شده‌اند. تنها در بخشی از زباله‌های دفن‌نشده وجود دارد که عملیات خاکریزی و دفن آن در حال انجام است.

کارخانه پردازش که در مقاطع مختلف تعطیل شده بود نیز از سال ۱۴۰۱ فعال شده است و حالا تفکیک زباله را انجام می‌دهد؛ زباله‌های تر تفکیک و زباله‌های خشک به صورت دستی و مکانیکی جداسازی می‌شوند. زباله های خشک دارای ارزش بازیافت، وارد قفسه‌هایی جدا می‌شوند و توسط دستگاه پرس، بسته‌بندی و به کارخانه بازیافت پسماند منتقل می‌شوند. زباله‌هایی که قابلیت بازیافت ندارند، زباله‌های ریجکتی هستند که باید در سایت دفن شوند. 

چه شد که سایت صفیره اهواز دیگر آتش نمی‌گیرد؟

با خرید دستگاه ترنر و راه‌اندازی کارخانه تولید کمپوست نیز، نیمی از زباله‌ها به کود کمپوست تبدیل می‌شوند.

جلوگیری از دفن بیش از ۵۰ درصد زباله ورودی به سایت صفیره  

محمود ثابت‌قدم مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اهواز امروز ۱۴ اردیبهشت در حاشیه بازدید خبرنگاران از سایت پسماند صفیره اظهار کرد: سایت پسماند صفیره ۱۲۰ هکتار مساحت دارد و روزانه حدود ۷۰۰ تن زباله وارد این سایت می‌شود. زباله در کارخانه پردازش جداسازی می‌شود و از زباله‌های تر کود کمپوست تولید می‌شود. زباله‌های دارای قابلیت بازیافت نیز جدا و بازیافت می‌شوند اما زباله‌هایی که قابلیت بازیافت ندارند ریجکتی هستند و دفن می‌شوند.

وی با بیان اینکه کارخانه پردازش در هر شیفت کاری ۵۰۰ تن زباله را پردازش می‌کند، گفت: در دو سه سال اخیر در چند قرارداد ۷ تا ۸ میلیارد تومان برای اورهال کردن این کارخانه هزینه شده و از سال ۱۴۰۱ فعال شده است.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اهواز با اشاره به تکمیل ظرفیت سلول شماره ۱ از سال ۹۵ بیان کرد: سلول شماره ۲ از سال ۱۴۰۱ فعال شده است و زباله در آن دفن می‌شود و تا یکی دو سال آینده ظرفیت دارد اما با این وجود سلول شماره ۳ نیز ساخته می‌شود. 

چه شد که سایت صفیره اهواز دیگر آتش نمی‌گیرد؟

ثابت‌قدم با بیان اینکه دفع بهداشتی زباله به صورت فنی مهندسی در سلول انجام می‌شود، گفت:  قبلا تمام مساحت سایت مملو از زباله و مستعد آتش‌سوزی بود که در مقاطع مختلف آتش‌سوزی رخ می‌داد اما اکنون همه زباله‌ها دپو شده‌اند و روکش خاک روی آن قرار داده است. در سال ۱۴۰۰ حدود ۳۰ هزار سرویس کمپرسی زباله از سایت جمع‌آوری و دفن شد و ۱۵ هزار سرویس کمپرسی خاکریزی انجام شد تا از وقوع آتش‌سوزی جلوگیری و سایت سامان‌دهی شود.

وی در خصوص راه‌اندازی کارخانه تولید کمپوست بیان کرد: ۸۰ میلیارد تومان برای محوطه‌سازی هزینه شد و زباله تر با دستگاه ترنر به کود کمپوست تبدیل می‌شود. تقریبا سه تا چهارماه طول می‌کشد تا زباله تر به کود کمپوست تبدیل شود.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اهواز گفت: با این کار، از دفن بیش از ۵۰ درصد زباله ورودی به سایت صفیره جلوگیری و به کود کمپوست تبدیل می‌شود و حجم ۹۰ درصد این زباله هم کاهش می‌یابد بنابراین اگر روزانه ۷۰۰ تن زباله وارد سایت شود، نیمی از آن قابلیت تبدیل به کود کمپوست دارد و در نهایت روزانه ۳۵ تن کود کمپوست به دست می‌آید که این کود پتانسیل استفاده در کشاورزی را دارد.

وی افزود: البته باید یک دستگاه دیگر برای جدا کردن ناخالصی‌های کود کمپوست خریداری شود تا به کود آلی تبدیل شود که مناقصه خرید این دستگاه در حال برگزاری است. 

چه شد که سایت صفیره اهواز دیگر آتش نمی‌گیرد؟

ثابت‌قدم اضافه کرد: راه‌اندازی کارخانه تولید کمپوست نه تنها منجر به کاهش حجم زباله بلکه هزینه ماشین‌آلات و میزان خاکی که استفاده می‌شود را کاهش می‌دهد. همچنین ظرفیت سلول زود پر نمی‌شود. 

سامان‌دهی مجموعه سایت صفیره

در ادامه این بازدیدمحمدمهدی مطیعی رئیس شورای شهر اهواز نیز اظهار کرد: یکی از دغدغه‌های مجموعه شورای ششم اهواز، سامان‌دهی محل دفن زباله بود. در گذشته از اول درب سایت صفیره تنها زباله وجود داشت به گونه‌ای که جایی برای تردد ماشین‌آلات هم وجود نداشت و هر دو سه روز شاهد آتش‌سوزی در این سایت بودیم.

وی با اشاره به ایجاد نارضایتی در پی آلودگی‌های ناشی از آتش‌سوزی‌های مکرر در این سایت افزود: در حال حاضر سلول دفن شماره ۲ این سایت فعال است و کل محوطه این سایت سامان‌دهی شده است و خبری از آتش‌سوزی در سایت نیست.

رئیس شورای شهر اهواز گفت: با تلاش مدیریت شهری اهواز کارخانه پردازش زباله نیز فعال است و همه زباله‌هایی که وارد سایت می‌شود پردازش می‌شود. 

چه شد که سایت صفیره اهواز دیگر آتش نمی‌گیرد؟

مطیعی با اشاره به راه‌اندازی کارخانه تولید کمپوست بیان کرد: با این کار از دفن ۵۰ درصد زباله جلوگیری می‌شود و حجم زباله ۵۰ درصد کاهش می‌یابد.

وی در خصوص مدیریت این سایت با ۱۰۵ نیروی انسانی افزود: بودجه سازمان مدیریت پسماند برای امسال ۲۶۸ میلیارد تومان مصوب شده است.

به گزارش ایسنا، با اجرای طرح‌های جامع مدیریت پسماند، به نظر می‌رسد امسال مردم اهواز دیگر مجبور به نفس کشیدن دود آتش‌سوزی‌های سایت صفیره نباشند. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha