• چهارشنبه / ۵ آذر ۱۴۰۴ / ۱۰:۱۶
  • دسته‌بندی: آسیا و اقیانوسیه
  • کد خبر: 1404090502857
  • خبرنگار : 71415

رونمایی رئیس جمهور تایوان از بودجه ویژه ۴۰ میلیارد دلاری برای خرید تسلیحات

رونمایی رئیس جمهور تایوان از بودجه ویژه ۴۰ میلیارد دلاری برای خرید تسلیحات

رئیس جمهور تایوان امروز (چهارشنبه) یک بودجه ۴۰ میلیارد دلاری ویژه تسلیحات شامل سامانه پدافند هوایی «گنبد تایوان» را اعلام کرده و گفت که از این بودجه برای خرید تسلیحات از آمریکا استفاده خواهد شد.

به گزارش ایسنا، این بودجه ۴۰ میلیارد دلاری جدید که «لای چینگ-ته»، رئیس جمهور تایوان اعلام کرد قرار است در یک بازه هشت ساله از ۲۰۲۶ تا ۲۰۳۳ تخصیص یابد. لای چینگ-ته وعده داد بودجه نظامی تایوان را به بهانه تشدید تهدید حمله از سوی چین به پنج درصد تولید ناخالص داخلی برساند.

رئیس جمهور تایوان در مطلبی که در روزنامه «واشنگتن پست» منتشر ساخت نوشت: « تایوان متعهد به حفظ امنیت منطقه اقیانوس هند - اقیانوس آرام است. من در راستای عملی کردن هر چه بیشتر تعهداتمان، بودجه نظامی تایوان را به طور قابل توجهی افزایش خواهم داد. انتظار می‌رود در پاسخ به فشار فزاینده پکن هزینه‌های دفاعی ما که در سال‌های اخیر دو برابر شده است، تا سال آینده به ۳.۳ درصد تولید ناخالص داخلی افزایش یابد. من متعهد هستم که نرخ این بودجه را تا سال ۲۰۳۰ به پنج درصد تولید ناخالص داخلی افزایش دهم که بزرگترین سرمایه‌گذاری نظامی پایدار در تاریخ مدرن تایوان خواهد بود.»

لای چینگ-ته در خصوص بودجه ۴۰ میلیارد دلاری جدید ویژه تامین تسلیحات بیان داشت: « دولت من در چارچوب این تلاش،  یک بودجه نظامی مکمل تاریخی به ارزش ۴۰ میلیارد دلار معرفی می‌کند. این سرمایه‌گذاری‌ تعهد ما را به دفاع از دموکراسی تایوان برجسته می‌کند. این بسته تاریخی نه تنها قرار است خریدهای تسلیحاتی جدید و قابل توجه از ایالات متحده را تامین مالی ‌کند، بلکه قابلیت‌های نامتقارن تایوان را نیز به میزان قابل توجهی بهبود خواهد داد. هدف ما این است که باعث شویم پکن در تصمیم‌گیری در مورد استفاده از زور با هزینه‌ها و عدم قطعیت‌های بیشتر مواجه شده و اینگونه بازدارندگی را تقویت کنیم.»

لای چینگ-ته وعده سرمایه‌گذاری در فن‌آوری‌های نظامی پیشرفته و تقویت صنایع نظامی تایوان را داده و نوشت: «ما در شراکت با کشورهای همفکر با ما، از قدرت‌های تایوان در بخش تولید برای تقویت زنجیره‌های تامین نظامی، تسریع در استقرار سامانه‌های پیشرفته و پاسخ سریع به تهدیدات در حال ظهور استفاده خواهیم و به این ترتیب باعث اشتغالزایی در داخل و خارج خواهیم شد.»

رئیس جمهور تایوان همچنین گفت: «من توسعه سامانه پدافندی یکپارچه چند لایه T-Dome (گنبد تایوان) را که از تایوان در برابر موشک‌ها، راکت‌ها، پهپادها و جنگنده‌های جمهوری خلق چین محافظت خواهد کرد تسریع خواهیم کرد. توانمندی‌های جدید ما شامل سامانه‌های بدون سرنشین و مبتنی بر هوش مصنوعی بوده که باعث خواهند شد تایوان توسط نوآوری و فن‌آوری محافظت شده و کسی نتواند به آن حمله کند.»

لای چینگ-ته درباره قصدش برای افزایش روابط نظامی با پشتیبان‌های این جزیره حرف زده و نوشت: « ما به پیگیری برقراری روابط امنیتی نزدیک‌تر با شرکا و متحدان مورد اعتماد خود ادامه خواهیم داد. ما همکاری‌های خود را در زمینه‌های دریایی، امنیت سایبری، تاب‌آوری و سایر حوزه‌هایی که از یک معماری بازدارندگی مشترک در سراسر منطقه اقیانوس هند – اقیانوس آرام پشتیبانی می‌کنند، افزایش خواهیم داد.»

او همچنین پکن را به داشتن قصد بر هم زدن وضعیت موجود با توسل به زور متهم کرده و ادعا کرد: «ثبات در تنگه تایوان زمانی به بهترین شکل محقق می‌شود که هزینه‌های تشدید نظامی را افزایش دهیم، در حالی که آستانه کاهش تنش را به حداقل برسانیم. ریسک‌های درگیری همیشه باید از هزینه صلح بیشتر باشد. من با اصلاحات دفاعی سریع خود و عزم راسخم برای حفظ وضع موجود در تنگه تایوان این مفهوم را برجسته می‌سازم.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha