به گزارش ایسنا، دکتر محمدرضا ظفرقندی در حاشیه چهارمین جلسه ستاد مرکزی جوانی جمعیت با حضور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: چهارمین جلسه ستاد مرکزی جوانی جمعیت تشکیل شد؛ این جلسه در فواصل زمانی مشخص با حضور نمایندگان مجلس برگزار میشود و معاونان وزارت بهداشت به ارائه گزارش اقدامات خود در حوزه جوانی جمعیت میپردازند. هدف اصلی جلسه امروز، برنامهریزی برای اجرای برنامههای آینده است.
وی ادامه داد: سامانه «آمایش امید» در این جلسه رونمایی شد. هدف این سامانه این است که میزان رضایتمندی در لحظه خطیر و حساس زایمان را افزایش دهد. وزارت بهداشت در نظر دارد میزان مشکلات زایمان و بیمارستانها را با استفاده از نظرسنجی از مادران کاهش دهد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه موضوع جوانی جمعیت از مشکلات کشور است، افزود: باید میزان مشکلات در حوزه جوانی جمعیت را کاهش دهیم.
ظفرقندی درباره کاهش میزان نرخ جمعیت در کشور توضیح داد: افزایش جمعیت از مسائل و برنامههای مهم کشور است. شرایط رشد جمعیتی باید به نحوی باشد که در مرحله نرخ جایگزینی قرار گیریم. نرخ جایگزینی در کشور میبایست ۲.۵ باشد اما با شیب منفی رشد جمعیت طی سالهای گذشته مواجه بودهایم. البته به دنبال اقدامات انجام شده، شدت کاهش رشد جمعیت طی دو سال گذشته نسبت به سالهای گذشته کمتر بود و خوشبختانه شرایط متعادلی را تجربه میکنیم.
وی با اشاره به طرحهای افزایش جمعیت گفت: طرحهای افزایش جمعیت در بعد زمانی کوتاه مدت اثرگذار نیست بلکه میان مدت است. موضوع جوانی جمعیت یک اولویت ملی است و بودجه خوبی برای این موضوع در سال جاری در نظر گرفته شده است.
وزیر بهداشت ادامه داد: وزارت بهداشت با برخی اقدامات مانند ترویج زایمان طبیعی و ساخت خوابگاههای متاهلی میتواند از شرایط حال در حوزه جمعیت که برخی کشورها با آن مواجه هستند جلوگیری کند. امیدوارم که برنامههای وزارت بهداشت مثمر ثمر باشد و شاهد رشد مثبت در حوزه جمعیت باشیم.
وزیر بهداشت درباره تعرفههای مامایی نیز توضیح داد: ما در روز ماما قرار داریم و باید بدانیم که ماماها نقش مهمی در دوران بارداری، زایمان و پس از آن دارند. همچنین نقش ماماها در خانههای بهداشت برای حفظ سلامت زنان غیرقابل کتمان است. در ارتباط با بازنگری درباره تعرفههای مربوط به جوانی جمعیت در شورای عالی بیمه دستور صادر کردهام.
وی همچنین درباره افزایش خدمات رفاهی و دانشجویی در حوزه جوانی جمعیت گفت: وام ودیعه مسکن و فرزندآوری دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی به میزان ۲ تا ۳ برابر نسبت به گذشته افزایش یافته است. اگر هر دو زوج از دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی باشد یا توسط بنیاد ملی نخبگان معرفی شوند میزان تسهیلات بیشتری دریافت میکنند.
انتهای پیام
نظرات