• سه‌شنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۵۲
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1404021611309
  • خبرنگار : 71974

رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب مطرح کرد

ضرورت همکاری‌های بین‌المللی برای توسعه هوش مصنوعی

ضرورت همکاری‌های بین‌المللی برای توسعه هوش مصنوعی

رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب گفت: توسعه هوش مصنوعی باید به صورت مسئولانه و با رعایت قوانین اخلاقی و مشارکت بین‌المللی صورت گیرد. با رعایت ارزش‌های انسانی و اخلاقی، می‌توان به توسعه هوش مصنوعی و سیستم‌های هوشمند پرداخته و در این مسیر قدم‌های مؤثری برداشت.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدمهدی علم‌خواه، رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب امروز در نخستین همایش ملی هوش مصنوعی و پژوهش‌های نوظهور؛همگرایی انسان و سیستم‌های هوش مصنوعی که در وزارت نیرو برگزار شد، در سخنان خود با اشاره به اهمیت بحث هوش مصنوعی و توصیه‌های مقام معظم رهبری در این زمینه گفت: حضرت آقا در چندین سخنرانی خود به موضوع هوش مصنوعی اشاره کرده و به آن تأکید فراوانی داشته‌اند. این موضوع یکی از مباحثی است که در مسیر مطالبات مقام معظم رهبری قرار دارد و ما در آستانه ورود جدی به این عرصه هستیم.

وضعیت کنونی کشور در زمینه هوش مصنوعی
وی با بیان اینکه کشور ما در حال حاضر در برخی عرصه‌ها ورود زیادی به حوزه هوش مصنوعی و سیستم‌های هوشمند داشته است، افزود: هرچند در برخی زمینه‌ها فعالیت‌هایی انجام شده، اما هنوز در ابتدای کار قرار داریم. اگر نخبگان کشور به صورت تخصصی وارد این حوزه شوند و توسعه آن را در دستور کار قرار دهند، می‌توانیم در این جریان جهانی جایگاه ویژه‌ای پیدا کنیم.

ضرورت همگرایی انسان و سیستم‌های هوشمند

این مقام مسئول با اشاره به توصیه مقام معظم رهبری در خصوص همگرایی انسان و سیستم‌های هوشمند در هوش مصنوعی اظهار داشت: در راستای این توصیه، می‌توانیم به بهبود کیفیت زندگی در عرصه‌های مختلف از جمله پزشکی، توانمندسازی افراد معلول، افزایش بهره‌وری و خلاقیت در صنعت، حل چالش‌های جهانی مانند تغییرات اقلیمی، امنیت غذایی، کشاورزی و سایر مسائل اشاره کنیم.

تاثیرات مثبت و معجزه‌آسا در آینده هوش مصنوعی

وی با بیان اینکه همگرایی انسان و سیستم‌های هوشمند می‌تواند در برخی مواقع مانند یک معجزه عمل کند، افزود: این تکنولوژی می‌تواند در درمان بیماری‌های لاعلاج، کاهش فقر، دستیابی به شناخت عمیق‌تر از مغز انسان و حل مشکلات شهری مانند ترافیک، آلودگی هوا و مصرف انرژی مؤثر باشد.

تهدیدات و چالش‌های هوش مصنوعی

حجت‌الاسلام علم‌خواه همچنین به تهدیدات موجود در زمینه هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: از دست دادن استقلال انسان، نقض حریم خصوصی، نظارت سیستم‌های حاکم، از بین رفتن آزادی‌های فردی و اجتماعی، خطرات امنیتی و وابستگی‌های خطرناک به سیستم‌های هوشمند از جمله چالش‌های این حوزه هستند. با این حال، توسعه هوش مصنوعی باید به صورت مسئولانه و با رعایت قوانین اخلاقی و مشارکت بین‌المللی صورت گیرد.

وی افزود: با رعایت ارزش‌های انسانی و اخلاقی، می‌توان به توسعه هوش مصنوعی و سیستم‌های هوشمند پرداخته و در این مسیر قدم‌های مؤثری برداشت. هدف این است که مرزهای بین انسان و ماشین حذف شده و با رعایت اصول انسانی، در این عرصه موفقیت کسب کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha