به گزارش ایسنا، امروز ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ خورشیدی به اهم مناسبتها و اتفاقات تاریخی این روز میپردازیم.
تصویب آرم جمهوری اسلامی- ۱۳۵۹
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، قرار بر این شد آرمی به عنوان نماد و نشان جمهوری اسلامی ایران معرفی شود که بیانگر روح دینخواهی و اسلام طلبی ملت مسلمان ایران باشد. از این رو پس از فراخوان شورای انقلاب برای تهیه این آرم، طرحهای متعددی به این شورا رسید که سرانجام از میان آنها یک طرح مورد پذیرش قرار گرفت. در نهایت با ارایه این آرم به رهبر کبیر انقلاب اسلامی، طرح مزبور به تصویب رسید. این آرم به صورت چهار هلال و یک ستون میانی و نشانگر کلمه مقدس "اللَّه" میباشد و در عین حال کلمه مبارک "لا اله الا اللَّه" را نیز تشکیل میدهد. در توضیح محتوای این شکل نمادین میتوان گفت که ستون میانی یا شمشیر، نشانه اقتدار و قدرت؛ هلال نشاندهنده رشد، پنج جز اصلی نمایشگر اصول پنجگانه دین (مذهب تشیع)، و ترکیب متقارن بیانگر تعادل و میزان و عدالت میباشد. این آرم از آن پس در وسط رنگ سفید پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران و بر بالای عنوان تمام وزارتخانههای کشور قرار گرفت.
آزادی شلمچه- ۱۳۶۱
رزمندگان اسلام در ادامه عملیات ظفرمند بیت المقدس منطقه شلمچه را ازتصرف قوای بعثی آزاد کردند. دراین روز با آزادی شلمچه اراضی آزادشده بدست نیروهای پرتوان اسلام حدود۳۰۶۰کیلومترمربع محاسبه شد و تعداد هواپیماهای سرنگون شده دشمن به بیش از ۲۶ فروند رسید.
در تقویم شمسی مناسبتهای دیگری چون ورود مورگان شوستر آمریکایی به تهران به منظور اصلاح امور مالی کشور در سال ۱۲۹۰، درگذشت محمدحسین کازرونی مؤسس کارخانه پارچه بافی اصفهان در ۸۰ سالگی در سال ۱۳۱۱، سفر سید باقر کاظمی وزیر وقت امور خارجه ایران به ژنو سویس برای شرکت در شورای جامعه ملل و مذاکره درباره اختلافات مرزی ایران و عراق در سال ۱۳۱۴، تبعید حسین دادگر ملقب به عدل الملک رییس سه دوره مجلس شورای ملی از طریق بندر انزلی و باکو در سال ۱۳۱۴، حمله آلمان به هلند، بلژیک و لوکزامبورگ در سال ۱۳۱۹، استعفای چمبرلن نخست وزیر انگلستان و انتصاب وینستون چرچیل از سوی پارلمان در سال ۱۳۱۹، تصویب بودجه کل کشور برای سال ۱۳۲۶ به هزینه تقریبی ۷۷۰ میلیون تومان و درآمد تخمینی ۵۵۰ میلیون تومان در هیات وزیران در سال ۱۳۲۶، درگذشت مرتضی قلی بیات، نخستوزیر اسبق ایران در سال ۱۳۳۶، ارتحال آیتالله محمد کوهستانی بهشهری در سال ۱۳۵۰، انتصاب محمود قوام صدری به سمت معاون پارلمانی نخستوزیر و وزیر مشاور در سال ۱۳۵۰، سفر ذوالفقار علی بوتو رئیس جمهور پاکستان به اتفاق همسرش به تهران در سال ۱۳۵۲، سقوط جمبوجت نظامی ایران در اثر طوفان و باران شدید در آسمان اسپانیا و کشته شدن ۱۳ درجهدار این هواپیما در سال ۱۳۵۵، سفر امیرعباس هویدا نخستوزیر وقت ایران به هند به دعوت ایندیرا گاندی نخستوزیر وقت هند در سال ۱۳۵۵، «منطقه قدرتمند خاورمیانه» نامیدن ایران توسط سناتور منسفیلد رهبر دموکرات سنای آمریکا در سال ۱۳۵۵، بیانیه شدیداللحن دولت امیرعباس هویدا در پی تظاهرات قم و تهران و تهدید معترضان به تعقیب و مجازات در سال ۱۳۵۷، درگذشت حجتالاسلام دکتر سید جواد مصطفوی نویسنده و محقق معاصر در سال ۱۳۶۸، آغاز به کار رادیو صدای بوسنی در سال ۱۳۷۳، روز وقف و درگذشت محمد گلبن پژوهشگر ایرانی در سال ۱۳۹۲ ثبت است.
ررویدادهای مهم این روز در تقویم قمری شامل درگذشت قطبالدین رازی فیلسوف و عالم بزرگ مسلمان در سال ۷۷۶، تولد فیلسوف کبیر و فقیه بزرگ آیت اله محمدتقی آملی در سال ۱۳۰۴، درگذشت شاعر گرانقدر ایرانی ادیب نیشابوری در سال ۱۳۴۴ است.
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی
حمله ارتش آلمان به بلژیک، هلند و لوکزامبورگ- ۱۹۴۰
با گسترش دامنه جنگ جهانی دوم در اروپا، هیتلر نقشه تصرف نروژ را کشید و خود را در آوریل ۱۹۴۰ برای این کار آماده کرد، اما حضور ناوگان انگلیس در بنادر نروژ این امر را با مشکل مواجه کرد.
نروژ تا اواخر آوریل با کمک ناوگان جنگی انگلیس در برابر آلمانیها مقاومت کرد ولی بروز مخالفتهای داخلی با ادامه جنگ و تشکیل یک حکومت طرفدار آلمان در این کشور مقاومت نروژیها را درهم شکست و با خروج خانواده سلطنتی نروژ و اعضای دولت آن از این کشور، نیروهای انگلیسی نیز در روزهای دوم و سوم مه ۱۹۴۰ بنادر نروژ را ترک کردند.
بلافاصله پس از عقبنشینی نیروهای انگلیسی از نروژ، هیتلر فرمان حمله در جبهه غرب را صادر کرد. در این نبرد تاکتیک جنگی هیتلر به جای حمله مستقیم به خطوط دفاعی مستحکم فرانسه در طول مرزهای آلمان، حمله به خاک فرانسه از طریق مرزهای بلژیک بود.
ارتش آلمان در سحرگاه ۱۰ می ۱۹۴۰ هر سه کشور کوچک بلژیک، هلند و لوکزامبورگ را مورد یورش خود قرار داد.
در این بین ارتش آلمان، خطوط دفاعی فرانسه را درهم شکست و در ۱۳ می وارد خاک فرانسه شد. این حملات زمینه سقوط پاریس و تصرف کشور فرانسه را به وجود آورد و موجب تشدید جنگ شد.
در تقویم میلادی مناسبتهای دیگری چون تولد فرانسوا رائول شیمی دان فرانسوی در سال ۱۸۳۰، امضای قرارداد صلح بین فرانسه و آلمان و پایان جنگهای دو کشور در سال ۱۸۷۱، درگذشت نیکولا تِسلا فیزیکدان معروف اهل یوگسلاوی در سال ۱۹۴۳ و اعلام موجودیت جبهه پولیساریو در صحرای غربی در سال ۱۹۷۳ ثبت است.
انتهای پیام
نظرات