• جمعه / ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۶:۱۹
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1404021913668
  • خبرنگار : 71461

چگونگی شکل‌گیری فرهنگ رضوی در جامعه

اسم غربی و بی‌معنا برای فرزندانمان انتخاب نکنیم

اسم غربی و بی‌معنا برای فرزندانمان انتخاب نکنیم
عکس تزیینی است

یک استاد حوزه علمیه و دانشگاه گفت: برای شکل‌گیری فرهنگ رضوی باید به دو موضوع پرداخته شود؛ یکی در عرصه فردی و دیگری در عرصه حاکمیتی است که با رعایت اصول مطرح شده در فرهنگ رضوی و همراهی مردم و حاکمیت شاهد شکل‌گیری فرهنگ رضوی در جامعه خواهیم بود.  

حجت‌الاسلام والمسلمین مجید سینایی ـ استاد حوزه علمیه و استاد اخلاق ـ در گفت‌وگویی با ایسنا به موضوع فرهنگ رضوی و توسعه و ترویج آن در جامعه ‌پرداخت و اظهار کرد: در حوزه فرهنگ رضوی و شکل‌گیری این فرهنگ در جامعه به دو حوزه اصلی باید بپردازیم؛ یکی حوزه فردی و دیگری حوزه حکومتی است.  

وی در حوزه فردی، بر اهمیت پوشش مناسب، لباس تقوا و حجاب تأکید کرد و گفت: لباس رضوی که بر اساس تقوا، عفت، سادگی و عقلانیت است، باید جایگزین لباس‌های برهنه و تجمل‌زده شود که باعث شرمندگی و شرارت در جامعه می‌شود. ما در جامعه خیلی از فرهنگ‌های اصیل اسلامی و ایرانی را نادیده می‌گیریم؛ مثلا نمونه آن در نام‌گذاری کودکان، در دین اسلام و حتی فرهنگ ایرانی تأکید شده است که باید اسامی معنادار و متناسب با فرهنگ اسلامی و ایرانی انتخاب شود و از اسامی غربی و بی‌معنا پرهیز شود اما متاسفانه اکنون در جامعه شاهد این هستیم که حتی موضوع به این سادگی هم رعایت نمی‌شود که رعایت این سبک زندگی، خود نوعی از فرهنگ رضوی است. این تغییرات باید از طریق آموزش و تربیت و با اراده مردم صورت گیرد.

سینایی در حوزه حکومتی، بر نقش حکومت در اجرای تعالیم امام رضا(ع) تأکید کرد و گفت: حاکمیت باید قوانین عادلانه و قاطعانه در زمینه‌های مختلف مانند حقوق کارگران، عدالت در قراردادها، رعایت محیط زیست، جلوگیری از ظلم و ستم، و مقابله با بی‌نظمی‌ها و فساد داشته باشد. اینها تمام ترویج فرهنگ رضوی در جامعه است؛ نمونه‌هایی مانند رعایت نکردن نظم در خیابان‌ها، بی‌توجهی به حقوق دیگران و اسراف در هزینه‌های مراسم مذهبی و جشن‌ها نمونه اسراف و از بین رفتن فرهنگ دینی و ایرانی است.  

وی همچنین بر ضرورت جلوگیری از اسراف و خرج‌ کردن بیت‌المال در امور غیرضروری و ناپسند تأکید کرد و گفت: چراکه این رفتارها با تعالیم امام رضا(ع) مغایر است و فرهنگ رضوی را تضعیف می‌کند.

این استاد اخلاق ادامه داد: نکته مهم دیگر، توجه به جایگاه علم و دانش است. در مقابل، هزینه‌های گزاف و بی‌توجهی به علم و هنر و اولویت دادن به برخی ورزشکاران و هنرپیشه‌ها واقعا از بین بردن بودجه و فرهنگ است نه اینکه به این موضوعات پرداخته نشود اما در حد خودش باشد اگر به موضوعات این چنین می‌پردازیم به عرصه علم و دانش هم توجه ویژه داشته باشیم؛ چراکه فرهنگ رضوی بر ارزش علم، دانش و عدالت تأکید دارد.  

وی گفت: در نتیجه، باید فرهنگ رضوی در هر دو حوزه فردی و حکومتی ترویج یابد و نهادینه شود تا جامعه‌ای عادل، پاک‌دامن و متعهد به تعالیم امام رضا(ع) شکل گیرد. باید بر ضرورت اعمال قوانین و سیاست‌های حکومتی برای تحقق این اهداف تاکید شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha