دکتر علیرضا رئیسی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه تاثیر و نقش واکسن در کنترل بیماریهای غیرقابل کتمان است، گفت: وضعیت سبد ملی واکسیناسیون کشور نه تنها در سطح منطقه بلکه در سطح دنیا نیز خوب ارزیابی میشود. مقایسه سبد واکسیناسیون با کشورهای پیشرفته نیز حاکی از آن است که تفاوت چندانی با کشورهایی از این دست نداریم.
وی با بیان اینکه ورود هر واکسن جدید به سبد واکسیناسیون کشور مستلزم بررسیهای مختلف است، گفت: هنگامی که تصمیم گرفته میشود یک واکسن به سبد واکسیناسیون کشور اضافه شود مسائل متعددی مانند «هزینه اثربخشی»، «در دسترس بودن تکنولوژی با توجه به تحریمها»، «پایدار بودن تامین واکسن»، «گروه هدف» و «بار اقتصادی» مورد بررسی قرار میگیرد. تمام این موارد میبایست مورد بررسی قرار گیرد و فقط به یک مورد نباید اکتفا کرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار کرد: کمیته کشوری واکسیناسیون به بررسی مولفهها میپردازد. به دلیل اینکه مولفههای متعددی مورد بررسی قرار میگیرد، پروسه بررسی زمانبر است و در بازه زمانی کوتاهمدت انجام نمیشود.
وی درباره اضافه واکسن آبله مرغان به برنامه واکسیناسیون ملی نیز گفت: بررسی افزایش سبد واکسیناسیون کشوری فقط به واکسن آبلهمرغان محدود نمیشود بلکه واکسنهای دیگری نیز در حال بررسی است. هنگامی که کمیته کشوری واکسیناسیون نتایج نهایی بررسیها را اعلام کند، وزارت بهداشت درباره اضافه شدن واکسن به سبد واکسیناسیون کشور تصمیم میگیرد.
انتهای پیام
نظرات