مؤسس بزرگترین مرکز ناباروری خاورمیانه که نخستین نوزاد آزمایشگاهی ایران در آن متولد شده است، امروز چهارشنبه به عنوان رئیس این کنگره در نشست با خبرنگاران اعلام کرد: مهمترین هدف این کنگره از ابتدا تاکنون حمایت و انگیزه بخشیدن به دانشجویان رشتههای مختلف مرتبط با طب تولید مثل بوده و بازخوردها و استقبال روزافزون از این کنگره نیز نشاندهنده تحقق این مهم است.
وی با اشاره به حضور اساتید، متخصصان و محققان برجسته طب تولید مثل دنیا در این کنگره، از دیگر اهداف این کنگره برقراری ارتباطات و بهرهگیری از تجربیات سایر کشورها در این حوزه در راستای ارتقای سطح دانش دانشجویان طب تولید مثل کشورمان خواند و گفت: خوشبختانه این مهم باعث شده که فارغ التحصیلان پژوهشکده علوم طب تولید مثل یزد امروز در بخشهای مختلف چه در داخل کشور و چه خارج از کشور فعالیتهای تاثیرگذاری داشته باشند.
دکتر افلاطونیان با اشاره به تولد نخستین نوزاد حاصل از آی وی اف کشورمان در سال ۱۳۶۹ در این مرکز، گفت: امروز تعداد نوزادان متولد شده از طریق آی وی اف در سطح دنیا به بالغ بر ۱۲ میلیون نفر میرسد و شاهد پیشرفت روزافزون این دانش در کشورهای مختلف هستیم به طوری که صحبت امروز در مورد لزوم استفاده هوش مصنوعی در طب تولید مثل است و لازم است که جمهوری اسلامی ایران نیز با حمایت مسئولان در این عرصه از سایر رقبا عقب نماند.
وی با اشاره به برگزاری این دوره از کنگره در سالن زنده یاد دکتر جوادی بیمارستان شهید صدوقی یزد، از حضور فیزیکی و مجازی ۲۰ سخنران از کشورهای خارجی مانند آمریکا، سوئد، مالزی، ایتالیا، کانادا، انگلستان، چین، افغانستان، استرالیا، آلمتان و اتریش در این برنامه خبر داد و گفت: امسال برای اولین بار در حاشیه این کنگره شاهد برگزاری جشنواره هنری آناهید در موضوع طب تولید مثل خواهیم بود و برای نخستین بار نیز تعداد کارکاههای آموزشی حاشیه کنگره به ۱۸ مورد رسیده که بعضاً به دلیل استقبال بینظیر دو بار برگزار میشوند.
این متخصص برجستهی حوزه نازایی و آی وی اف کشورمان افق و آینده حوزه طب تولید مثل را اهتمام به فرزندآوری سالم در این حوزه خواند و گفت: موضوع فرزندآوری نباید تنها به امکان زاییدن فرزند خلاصه شود بلکه باید زیرساختها به نحوی مهیا گردد که شاهد تولید فرزندانی سالم به لحاظ برخورداری از سلامت جسمی، روانی و اجتماعی و غیره باشیم که این مهم میتواند در موضوع جوانی جمعیت در آینده نیز موثر واقع شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش و در پاسخ به خبرنگاران در رابطه با موضوع کلونسازی تولید مثلی گفت: هرچند این اقدام غیرقانونی است ولی آینده آن را نیز نگران کننده میدانم.
پرفسور افلاطونیان با اشاره به تجلیل از پیسکوستان این حوزه در کنگره طب تولید مثل، این اقدام را انگیزهبخش برای دانشجویان جوان این حوزه خواند و اظهار کرد: البته بنده نیز از سال۱۳۶۴ در این حوزه فعالیت دارم و به نظرم امسال آخرین سالی است که در خدمت دانشگاه خواهم بود ولی امیدواریم این حرکت در حوزهها و ابعاد مختلف این علم در کشورمان رشد و توسعه یابد.
توقف ۲ سالهی عملیات اجرایی ساختمان جدید پژوهشکده
دکتر محمدعلی عبدلی مدیریت پژوهشکده علوم تولید مثل یزد و مدیر اجرایی کنگره نیز با بیان این که خوشبختانه کنگره بین المللی طب تولید مثل یزد به یک کنگره کاملاً شناخته شده تبدیل شده است که هر دو سال یکبار در شهر یزد برگزار میشود.
وی با بیان این که در مجموع دو کنگره بالغ بر ۴۰۰ مقاله به زبان انگلیسی از سراسر جهان دریافت شده که از این تعداد ۱۶ مقاله حائز دریافت جایزه شده و ۴۱ مقاله در این کنگره ارائه و ۱۸۰ مقاله به صورت پوستر در اختیار مخاطبان قرار خواهد گرفت.
عبدلی از سخنرانی ۷۰ محقق و دانشجو در این دوره کنگره خبر داد و افزود: محورهای این کنگره در تمام حیطههای مرتبط با موضوع ناباروری و فرزندآوری اعم از ژنتیک، سلولهای بینادی، روانشناسی، فعالیتهای آزمایشگاهی و غیره است و به صورت ویژهتری به هوش مصنوعی در این حوزه پرداخته شده که در این رابطه حضور و سخنرانی رئیس هوش مصنوعی اتحادیه اروپا را خواهیم داشت.
وی تاکید کرد: این کنگره امتیاز بازآموزی خوبی برای گروههای مخاطب خود نیز خواهد داشت و برای اولین بار نیز در آن جشنواره هنری آناهید به همت کمیته تحقیقاتی دانشجویی خوایم بود.
عبدلی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تولد ۴۵ هزار نوزاد با اقدامات درمانی در این پژوهشکده تحقیقاتی، اموزشی و درمانی از ابتدا و بیش از چهار هزار نوزاد طی سه سال اخیر در فضای بسیار کوچک این پژوهشکده، از توقف دو ساله فعالیت عمرانی ساختمان جدید این مرکز گلایه کرد و گفت: ساختمان جدید این مرکز که میتوان نه تنها افتخار استان یزد بلکه افتخار کشورمان باشد، از دو سال قبل با ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی متوقف شده است.
وی با بیان این که تکممیل این مرکز نیازمند ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر است، گفت: آروز داریم روزی شاهد برگزاری این کنگره در سالن ۶۵۰ نفری این مرکز که به نوعی تمام حوزههای درمانی را شامل میشود، باشیم.
تبدیل ناممکنها به ممکن در طب تولید مثل کشور
دکتر حبیب نیکوکار دبیر علمی کنگره یازدهم نیز در این نشست خاطرنشلان کرد: برگزاری این کنگره به صورت بینالمللی در شرایط کنونی کشور بسیار دشوار بود ولی با این حال به قدری زمینه مقالات ارسالی متعدد و گسترده بود که دسته بندی آنها جهت ارائه در کنگره بسیار زمانبر شد.
وی نیز هدف اصلی از برگزاری این کنگره در طی این سالها را حمایت و انگیزه دادن به دانشجویان خواند و گفت: خوشبختانه به رغم شرایط تحریمها بسیار در این حوزه موفق عمل کردهایم و همانگونه که شروع جریان این پژوهشکده در شرایط جنگ، ناممکن را به ممکن تبدیل و منجر به تولید اولین فرزند ای وی اف در کشور شد، امروز نیز دانشجویان این حوزه بسیاری از ناممکنها را به ممکن تبدیل کردهاند.
نیکوکار گفت: در همین رابطه با پژوهشهای مقدماتی صورت گرفته در حوزه مهندسی بافت و استفاده از سلولهای بنیادی برای رفع نواقص بارداری و تحقیقات صورت گرفته روی حیوان، پیشرفتهای خوبی حاصل شده با امکان قرار دادن موقت رحم یک فرد سالم در بدن مادر دچار مشکل بررسی شده و تمام اینها در صورت پشتیبانی اجتماعی و علمی، آینده روشنی را برای کشورمان ترسیم کرده است.
وی توضیحاتی نیز در مورد جوان سازی اجزای پیر بدن برای تولید مثل ارائه کرد و گفت: دانشجویان جوان طب تولید مثل با برگزاری این قبیل کنگرهها نه تنها بار علمی و دانش خود را افزایش می دهند بلکه برای رقم زدن کارهای بزرگ علمی انگیزه میگیرند.
ارسال ۱۵۰ مقاله تنها به ششمین کنگره بین المللی ژنتیک یزد
دکتر سید مهدی کلانتر رئیس ششمین دوره کنگره بین الملل ژنتیک تولید مثل نیز از ارائه ۱۵۰ مقاله در این دوره از کنگره خبر داد و گفت: ۷۶ مقاله در قالب پوستر ارائه میشود، ۲۵ سخنران کلیدی و ۱۶ سخنران دانشجویی خواهیم داشت.
وی نیز به اهمیت موضوع فرزندآوری سالم در این علم اشاره و با بیان این که این مهم به دو روش انجام میشود، مرسومترین روش را تشخیص پیش از تولد خواند و گفت: تولد فرزند سالم با درمانهای ناباروی می تواند منجر به افزایش جمعیت موثر شود.
کلانتر در پایان ابراز امیدواری کرد که این دوره از کنگره نیز بتوان به درستی هدف مهم جمایت از دانشجویان را محقق سازد.
ارائه الکترونیکی پوستر مقالات برای اولین بار
دکتر پریسا خانی دبیر اجرایی کنگره نیز در این نشست خاطرنشان کرد: ۱۱۰ نفر اعضای تیم اجرایی برگزاری این دوره از کنگره هستند و طی یکسال گذشته ۳۵ جلسه در رابطه با برگزاری این کنگره برگزار شده است.
وی گفت: دریافت تمام ۴۰۰ مقاله این دوره از کنگره به صورت کاملاً آنلاین انجام شد و به رسم دورههای گذشته ۱۶ مقاله برگزیده شد، ۴۱ مقاله برای ارائه و ۱۸۰ مقاله جهت ارائه به صورت پوستر انتخاب شد که برای اولین بار این پوسترها به صورت الکترونیکی ارائه خواهد شد.
خانی از برپایی نمایشگاهی از سوی شرکتهای حامی این کنگره نیز نمایشگاه آثار هنری آناهید در حاشیه این کنگره خبر داد و با بیان این که سه نفر برگزیده جشنواره آناهید تجلیل خواهد شد، افزود: امسال تغییراتی نیز در پذیرش شرکت کنندگان لحاظ شده تا ازدحام در بخش پذیرش کنگره را مانند سالهای قبل نداشته باشیم.
انتهای پیام
نظرات