به گزارش ایسنا، علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش امروز چهارشنبه هفدهم اردیبهشت ماه در نشست مشترک وزرای آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق که در سالن اجتماعات اردوگاه شهید باهنر برگزار شد، ضمن خوش آمدگویی و خیر مقدم با بیان اینکه این دیدار زمینه ساز گسترش و توسعه روابط در حوزههای آموزش و پرورش خواهد شد، گفت: ایران و عراق زمینه های مشترک زیادی در حوزه های دینی، فرهنگی، اقتصادی و بینالمللی... دارند.
وی ادامه داد: این نشست در پی سفر دکتر پزشکیان به عراق و انعقاد تفاهم نامه برگزار شد. از این رو در تلاشیم تا زمینه های اجرایی سازی تفاهم نامه فراهم شود .
کاظمی با تأکید بر اینکه بیش از ۱۲۰هزار مدرسه با ۱۶ میلیون دانشآموز و یک میلیون معلم در کشور در حال فعالیت هستند، گفت: دو دانشگاه شهید رجایی و فرهنگیان به صورت ویژه جهت تربیت نیروی انسانی فعالند که در دانشگاه فرهنگیان ۱۱۰ هزار دانشجو و دانشگاه شهید رجایی ۱۵ هزار دانشجو در شاخه مهندسی و فنی تحصیل می کنند.
وی افزود: حدود ۸۰ هزار دانش آموز در مدارس استثنایی و قریب به ۱۳۰ هزار دانش آموز مستعد در مدارس استعدادهای درخشان در حال تحصیل هستند.
به گفته کاظمی پوشش نرخ باسوادی در افراد بین ۱۵ تا ۵۰ سال در ایران به بیش از ۹۰ درصد رسیده است.
وی به دستاوردهای کشور اشاره کرد و گفت: اکنون پوشش تحصیلی در سن ۶ سال نزدیک به ۹۹ درصد رسیده است .همچنین در توزیع متوازن در دوره متوسطه دوم توانستیم بسیاری از دانش آموزان را به شاخههای فنی و حرفه ای هدایت کنیم .
کاظمی افزود: در حوزه المپیادهای علمی در جهان با کسب ۱۰ مدال طلا و ۱۰ نقره و ۲ برنز جایگاه سوم و در المپیک بحرین نیز با کسب۴۷ مدال طلا، نقره و برنز در جایگاه پنجم و در المپیک دانش آموزی زیر ۱۵ سال نیز جایگاه ششم را در دنیا کسب کردیم.
وی در خصوص تحصیل دانش آموزان عراقی در ایران تصریح کرد: قریب به ۱۲۰۰ دانش آموز عراقی در ۲ مدرسه در تهران، ۲ مدرسه در مشهد ،۳ مدرسه در قم در حال تحصیل هستند. همچنین ۶۰۰ دانش آموز در شهرهای مختلف عراق تحصیل میکنند که همراهی و حمایت دولت عراق از آنها جای تقدیر دارد.
وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه ضرورت دارد مشکلات و مسائل ویزای معلمان سریعتر رفع شود، گفت: در خصوص امکانات و فضاهای دانش آموزان نیز نیازمند توجه بیشتری هستیم.
وی مهمترین چالش را تأیید مدارک فارغ التحصیلی دانشآموزان ایرانی دانست و گفت: شایسته است دو کشور با تدبیری در این خصوص نیز چاره اندیشی کنند.
کاظمی بر برگزاری کارگاههای آموزشی برای مدیران مدارس عراقی در ایران و بالعکس تأکید کرد و افزود: این کارگاه با هدف انتقال تجارب و بازدیدهای میدانی بسیار مفید و ارزنده خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه در حوزه ورزشی، عراق نیز استعدادهای ویژه ای دارد، تصریح کرد: میتوانیم با برگزاری مسابقات میان دو کشور و همچنین برگزاری المپیادهای دانشآموزی روابط دو کشور را در حوزههای مطرح شده توسعه دهیم.
کاظمی به تولیدات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اشاره کرد و گفت: می توانیم تولیدات فرهنگی و هنری ایران را در اختیار دانشآموزان عراقی قرار دهیم.
وی به تحصیل دانشجویان عراقی در دانشگاه تربیت دبیر اشاره کرد و افزود: حدود ۳۵۰ دانشجوی عراقی در ایران تحصیل می کنند. بنابراین می توان زمینه تحصیل دانشجویان علاقمند را در دو کشور فراهم کرد.
کاظمی در خصوص تألیف و تدوین کتب درسی، افزود: ایران در این حوزه تجربیات ارزشمندی دارد که می تواند این تجربیات را با عراق به اشتراک بگذارد.
وی به تشکیل کمیته اجرایی برای پیشبرد اهداف تفاهم نامه خبر داد و گفت: ضرورت دارد جلسات این کمیته ماهانه برگزار شود تا موارد مطرح شده در مفاد تفاهمنامه در فضای اجرایی، عملیاتی شود.
کاظمی به حضور ایرانیان در مراسم اربعین اشاره کرد و گفت: شایسته است در مراسم اربعین، تمهیداتی برای ارائه تسهیلات به معلمان و دانش آموزان ایرانی اندیشیده شود.
همچنین ابراهبم الجبوری، وزیر آموزش و پرورش جمهوری عراق نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور در ایران و با بیان تسلیت و همدردی با ملت ایران در خصوص حادثه بندرعباس اظهار کرد: از گذشته ملت ایران و عراق در حوزه های مختلف دینی،فرهنگی، اقتصادی و....روابط مستحکمی داشتند.
وی با تأکید بر اینکه این دیدار از ارزش بالایی برای کشور عراق برخوردار است، گفت: این نشست در راستای اجرای تفاهم نامه برگزار شده و بسیار حائز اهمیت است زیرا بناست گام های جدی در حوزههای آموزشی و پرورشی برداشته شود.
الجبوری با اشاره به اینکه در عراق ۱۳ میلیون دانش آموز و یک میلیون معلم در حال فعالیت هستند، افزود: در عراق از ۵ سالگی کودکان به مهدکودک رفته و سن تحصیل نیز از شش سالگی آغاز میشود.
وی از فعالیت نهادهای فنی و حرفه ای و نهضت سواد آموزی در این کشور خبر داد و گفت: به منظور توسعه فعالیت های آموزشی، ۴ مدرسه برای دانش آموزان معلول و ۱۱ مدرسه با عنوان مدارس مفرح و شادی بخش برای دانشآموزانی که والدینشان را از دست داده اند ،ایجاد شده است که تمامی امور این مدارس توسط دولت انجام میشود.
وزیر آموزش و پرورش عراق در ادامه این نشست به تلاش برای مبارزه با بی سوادی در عراق اشاره کرد و گفت: در گذشته داعش ۴ استان این کشور را اشغال کرده بود که سبب افزایش بیسوادی شد. از این رو با ایجاد پویش رفع بی سوادی ۲۶۸ هزار نفر را به چرخه سوادآموزی بازگرداندیم.
وی به توسعه رشته های مهارتی و فنی و حرفهای اشاره کرد و گفت: این توسعه با توجه به نیاز روز در حوزههای هوش مصنوعی، سایبری، صنایع غذایی، پالایش نفت و... است.
وزیر آموزش و پرورش عراق با اشاره به اینکه ۷ مدرسه عراقی در ایران در حال فعالیت است خواستار افزایش آن شد و افزود: تردد عراقی ها به ایران و بالعکس بسیار است . ضرورت دارد در توسعه فعالیتهای آموزشی و پرورشی عراق و ایران تمهیداتی اندیشیده شود.
وی خواستار احداث مدارس در مشهد، قم و تهران شد و گفت: مدارسی هم در شهرهای آبادان، اهواز ،خرمشهر داریم که به دلیل نبود عراقیهای مقیم در آن شهرها، متروک مانده است. تقاضا داریم که این مدارس با مدارسی در قم جایگزین شوند.
الجبوری بر صدور تسهیل اقامت عراقی ها در ایران و توجه بیشتر به دانش آموزان این کشور تأکید کرد و گفت: به منظور رفع این مسائل کمیتهای در عراق تشکیل شده که به زودی به ایران آمده تا ضمن بازدید از مدارس، مشکلات معادل سازی مدارک تحصیلی با توجه مکانیزم رسمی مدنظر ایران رفع شود.
وی از ایجاد مدارس دولتی و غیردولتی در عراق استقبال کرد و گفت: در راستای اجرای تفاهم نامه مذکور کمیتهای تشکیل و چارچوب آن جهت اجرایی سازی موارد تفاهم نامه ایجاد شده است.
انتهای پیام
نظرات