• پنجشنبه / ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۹:۱۲
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1404021712600
  • خبرنگار : 71282

نباید فرصت‌های اشتغال خود را به اتباع خارجی تقدیم کنیم

نباید فرصت‌های اشتغال خود را به اتباع خارجی تقدیم کنیم

موضوع جذب و به کارگیری نیروی کار خارجی در تمام کشورها وجود دارد و کشور ما نیز از آن مستنثی نیست، منتهی به جهت تعادل عرضه و تقاضا در بازار کار، جلوگیری از اشغال فرصت‌های شغلی توسط اتباع خارجی و همچنین ملاحظات امنیتی و پیامدهای اجتماعی این امر باید تحت کنترل و نظارت کامل باشد تا در این فرایند به جامعه خصوصا کارگران کشور آسیب وارد نشود.

به گزارش ایسنا، قانون کار در ماده ۱۲۰ صراحتا اعلام کرده که اتباع بیگانه نمی‌توانند در ایران مشغول به کار شوند مگر آن که دارای روادید ورود با حق کار مشخص باشند و مطابق قوانین و آیین‌نامه‌های مربوطه، پروانه کار دارند.

به موجب ماده ۱۸۱ قانون کار نیز کارفرمایانی که اتباع بیگانه فاقد پروانه کار و یا اتباع بیگانه‌ای که مدت اعتبار پروانه کارشان منقضی شده است به کار گمارند و یا اتباع بیگانه را در کاری غیر از آن چه در پروانه کار آنها قید شده است، بپذیرند با توجه به شرایط و امکانات خاطی و مراتب جرم به مجازات حبس از ۹۱ روز تا ۱۸۰ روز محکوم خواهند شد.

بی‌تردید همانگونه که اعزام نیروی کار خارجی از کشورهای دیگر جریان دارد، پذیرش نیروی کار خارجی توسط کشور ما نیز موضوعی قابل توجه و اجتناب ناپذیر است.

طی سال‌های اخیر و در سطح جهان، اعزام نیروی کار به خارج از کشور به یک پدیده در حال رشد تبدیل شده و افراد به دنبال فرصت‌هایی برای کسب و کار در کشورهای خارجی هستند. در عین حال بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا تلاش می کنند کمبود نیروهای کار خود را از طریق پذیرش نیروهای کار بین‌المللی جبران کنند.

بنابر این جذب و به کارگیری نیروی کار خارجی در تمام کشورها وجود دارد و کشور ما نیز از آن مستنثی نیست منتها به جهت تعادل عرضه و تقاضا در بازار کار، جلوگیری از اشغال فرصت‌های شغلی توسط اتباع خارجی و همچنین مسائل امنیتی، اقتصادی و اجتماعی این امر باید تحت کنترل و نظارت صورت گیرد و حضور اتباع  و نیروهای کار خارجی ساماندهی شود و در عین حال جلوی ورود غیرقانونی اتباع غیرمجاز به کشور گرفته شود.

ساماندهی نیروی کار خارجی در کشور ضروری است اما حذف کامل آنها غیرواقع‌بینانه است با این حال حفظ چرخه تولید در اولویت است و فرایند استفاده از نیروی کار خارجی نباید به ضرر کارگر ایرانی باشد. در حال حاضر برخی مشاغل در کشور هستند مثل کار در مرغداری‌ها و گاوداری‌ها یا کندن چاه و قنوات که نیروی کار داخلی ممکن است چندان تمایلی به کار در آنها نداشته باشد اما در عوض نیروی کار خارجی کار در آنها را می ‌پذیرد.

متاسفانه همین مساله باعث شده تا در چند سال گذشته بسیاری از کارفرمایان به بهانه فرار از پرداخت حقوق و دستمزد واقعی به نیروی کار یا عدم واریز بیمه، از نیروی کار خارجی به جهت ارزان بودن استفاده کنند.

در همین راستا سید مالک حسینی - معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی - معتقد است: در همه جای دنیا نیروی کار خارجی بخشی از چرخه تولید است و حذف آنها می‌تواند به تولید آسیب بزند.

وی ضمن اشاره به حضور اتباع خارجی در بازار کار تهران، ساماندهی نیروی کار خارجی را ضروری اما حذف کامل آنها را غیرواقع‌بینانه دانست و گفت: تنها پرداخت حقوق و مزایا برای جذب و حفظ نیروی کار کافی نیست، بلکه باید به سمت بسته‌های تشویقی نظیر تامین مسکن و سایر حمایت‌های رفاهی برویم.

سیاستگذاری دقیق برای استفاده هدفمند از نیروی کار خارجی موضوعی بود که معاون اشتغال وزیر کار بر آن تاکید کرد و گفت: حفظ چرخه تولید اولویت ماست اما باید اطمینان حاصل کنیم که این فرآیند به ضرر کارگران ایرانی نباشد.

اظهارات معاون اشتغال وزیر کار در حالی مطرح می‌شود که سمیه گلپور - رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران - بر این باور است که در شرایط کنونی در حال از دست دادن برخی از صنوف تخصصی نه تنها در عرصه کارگری بلکه در عرصه کارفرمایی هستیم و خیلی از کارفرمایان اصیل در صنوف و صنایع و تولید از نیروی کار خارجی استفاده می‌کنند.

این حجم از ورود بی رویه و هجوم اتباع خارجی به کشور نه تنها فرصتهای شغلی را از بین برده بلکه فرصتهای آموزشی، تغذیه‌ای، ‌ رفاهی، درمانی و بیمارستانی را هم گرفته است.

وی می‌گوید: در حال حاضر در بسیاری از حرف و صنایع، صفر تا صد کار در دست اتباع خارجی است و به نوعی به آنها وابسته هستیم اما اگر این رویه ادامه یابد به ضرر جامعه به ویژه کارگران است.

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با انتقاد از ورود بی‌رویه اتباع بیگانه به کشور گفت: این حجم از ورود بی رویه و هجوم اتباع خارجی به کشور نه تنها فرصت‌های شغلی را از بین برده بلکه فرصت‌های آموزشی و تغذیه‌ای، ‌ رفاهی، درمانی و بیمارستانی را هم گرفته است.

گلپور می‌گوید: بیش از ۸۰ درصد زایش‌ها در زایشگاه‌های ایران متعلق به فرزندان اتباع است و این مساله باعث شده فضای آن کسی که باید فرزندش در زایشگاه متولد شود و ایرانی شود کمتر شود.

به گفته این مقام مسئول کارگری اگر جلوی هجوم بی رویه اتباع خارجی به کشور گرفته نشود اولین آسیبش را جامعه کارگری خواهند دید زیرا جامعه کارگری به حداقل‌های معیشتی و درمانی و آموزشی راضی شده و باید این حداقل‌ها را تقسیم کند.

در همین راستا، علی باقری  - مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی - نیازهای متقابل بازار کار ایران در استفاده از نیروی کار اتباع را یادآور شده و بر ضرورت ساماندهی اتباع خارجی تاکید دارد.

او می‌گوید:هر یک از کشورهای مهاجر پذیر در دنیا در یک سال یا یک مقطع خاصی، کنشگری خاص خودشان را در قالب سیاست مهاجرتی آن کشور اتخاذ کرده و اقدام به ساماندهی مهاجرین خارجی کرده‌اند. کشورهایی مثل ترکیه و آلمان از مقطع مشخصی سیاست مهاجرتی مشخص و جامع خود را اعلام و اجرا کرده‌اند. ایران نیز پس از سال‌های متمادی که با موج متعدد مهاجرت اتباع خارجی مواجه بوده اکنون درصدد ساماندهی اتباع خارجی است و همه باید کمک کنیم این نقطه عطف ایجاد شود زیرا به نفع خود مهاجران است و بسیاری از بلاتکلیفی و نابسامانی‌ها مرتفع می‌شود.

به گفته مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت کار مسیر قانونی برای نیروی کار و کارفرما کاملا مشخص است، ولی بعضا بی اطلاعی و بی اعتمادی از هر دو سوی کارفرمای ایرانی و کارگر اتباع مانع به کارگیری قانونی آنها شده است.

در شرایطی که بازار کار ایران به لحاظ عرضه و تقاضا در شرایط وابستگی متقابل است و نیروی کار و کارفرما هر دو بهم نیاز دارند طبیعی است به دلیل رکود اقتصادی، جامعه‌ نسبت به تعادل نیروی داخلی و خارجی واکنش نشان بدهد.

باقری معتقد است: تمام نیروی کار فعال در بازار کار ایران اعم از ایرانی و اتباع خارجی ابتدا باید مشاهده پذیر و سپس مسئولیت پذیر باشند تا بتوانند از حقوق و تکالیف متقابل با کارفرما و دولت برخوردار شوند.

به گفته وی در شرایطی که بازار کار ایران به لحاظ عرضه و تقاضا در شرایط وابستگی متقابل است و نیروی کار و کارفرما هر دو بهم نیاز دارند طبیعی است که به دلیل رکود اقتصادی، نیروی اجتماعی جامعه میزبان با حساسیت بیشتر نسبت به تعادل نیروی داخلی و خارجی واکنش نشان بدهد.

مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت کار ابراز امیدواری کرده در شرایط رشد اقتصادی و رونق تولید و سرمایه‌گذاری بتوان از نیروی کار خارجی و اتباع بیگانه به نحو مطلوب‌تر استفاده کرد.

اما فتح الله بیات - رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی - در گفت وگو با ایسنا، نظر دیگری در این باره ارائه می‌دهد و می‌گوید:ممکن است همانطور که کشورهای دیگر به نیروی کار نیاز دارند و نسبت به جذب نیروی ماهر اقدام می‌کنند کشور ما نیز در داخل نیازمند جذب نیروی متخصص باشد و این یک امر طبیعی است ولی نیروهایی را به خدمت بگیریم که از دانش و تجربه و تخصص آنها در بخش‌های داخلی استفاده کنیم.

وی می‌گوید: برخی مشاغل در داخل کشور شاید با اقبال نیروی داخلی مواجه نشوند اما به این معنی نیست که کسی حاضر به پذیرش این شغل‌ها نیست بلکه با پرداخت حقوق و دستمزد مکفی و حتی بالا افراد کار در این شغل‌ها را می‌پذیرند و نیاز نیست حتما از نیروی کار خارجی یا اتباع بیگانه در آنها استفاده شود.

به گفته رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی در شرایطی که با آمار بالای نیروهای جوان و آماده به کار در کشور روبه‌رو هستیم نباید فرصت‌های اشتغال و بازار کار خود را به نیروهای کار خارجی تقدیم کنیم و به بهانه نپرداختن حق بیمه یا دستمزد پایین از اتباع خارجی استفاده کنیم.

کارشناسان اقتصادی با هشدار نسبت به پیامدهای ورود بی رویه اتباع بیگانه به خصوص اتباع غیرمجاز بر لزوم اعمال سخت‌گیری بیشتر برای مقابله با ورود بی رویه اتباع بیگانه به شکل قاچاق و رصد و کنترل و نظارت مرزهای کشور تاکید دارند.

بیات تصریح کرد: در حال حاضر برخی از اتباع در داخل کشور دستمزد کم را قبول نمی‌کنند و از یارانه و بسیاری از حمایت‌های قانونی بهره‌مند هستند این در حالی است که مالیات و عوارض دولت را هم نمی‌پردازند، لذا وزارت کشور، وزارت کار و همه دستگاه‌های متولی باید ساماندهی اتباع خارجی به ویژه اتباع غیرمجاز را با جدیت در دستور کار قرار دهند.

کارشناسان اقتصادی با هشدار نسبت به پیامدهای ورود بی رویه اتباع بیگانه به خصوص اتباع غیرمجاز به کشور، اشغال فرصت‌های شغلی جوانان جویای کار توسط مهاجرین را از جمله این پیامدها عنوان می‌کنند.

به زعم آنها مرزهای کشور باید به دقت تحت کنترل و رصد و نظارت باشد تا اتباع غیرمجاز به شکل قاچاق وارد نشوند و با اعمال سخت‌گیری بیشتر از رود بی رویه اتباع بیگانه به کشور جلوگیری شود.

پیشتر بهزاد سام دلیری -  مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران - ضمن اشاره به مشکلاتی که اتباع غیر مجاز برای استان به وجود آورده‌اند، گفته بود: تبعات بهداشتی، اجتماعی، امنیتی تنها در شرایطی است که اتباع غیر مجاز به دلیل نبودن نظارت در سطح استان ایجاد کرده‌اند و چنانچه می‌خواهند در استان فعالیت کنند باید مجوزهای لازم را دریافت کنند.

معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرایم دادگستری استان تهران نیز اخیرا جذب و به‌کارگیری اتباع خارجی بدون پروانه کار در مشاغل حوزه سلامت از قبیل مواد غذایی و بهداشت و درمان، رستوران، آشپزخانه، ‌ درمانگاه و داروخانه را ممنوع اعلام کرده بود.

به گزارش ایسنا، بر اساس اعلام اداره کل اشتغال اتباع خارجی در صورتی که کارفرمایان از خدمات اتباع خارجی فاقد پروانه کار استفاده کنند، بابت هر روز اشتغال غیرمجاز معادل ۵ برابر حداقل دستمزد روزانه به مبلغ یک میلیون و ۷۳۱ هزار و ۸۲۵ تومان جریمه خواهند شد و در صورت تکرار تخلف این میزان ۲ برابر خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۸ ۰۹:۴۹

اصل وجودنیروی خارجی یک معضل لاینحل است که بایدبرطرف شوداگرایران نیروی کارکم داردبایدتوسط ایرانی تامین شود نه اینکه نیروی خارجی باتمام معضلات فرهنگی وعلمی واقتصادی آواربرمملکت ایران بشود!!!

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۸ ۱۲:۴۶

دوست عزیزم ما با کمبود نیروی کار مواجه نیستیم بلکه بخاطر دستمزد کم که کفاف زندگی رو نمی‌دهد کمتر کسی حاضر به کار در کارگاه ها وکارخانجات هستندواکثرا به شغل های آزاد و کاذب و دلالی روی آوردند.که باید حق داد در این وضعیت با این حقوق نمیشه زندگی کرد

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۲۰ ۱۱:۴۲

این حرف شما منطقی نیست دوست عزیز. الان بعنوان مثال کشور امارات رو ببین مگه جوان های اماراتی تو کشورشون کارگری میکنن؟ خیر از کشورهای دیگه کارگر وارد میکنن. اگه کارگرهای افغان رو بیرون کنن یک جوان ایرانی حاضر نمیشه سر ساختمون کارگری کنه.

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۸ ۱۲:۰۶

پذیرش مهاجر در همه جای دنیا قانون واصول خودرا دارد. دوما هم اگه شرایط پذیرش داشته باشد باید تعداد مشخص شده باشد مثلا سالی ۱۰۰هزار مهاجر قبول کنیم از هر کشور نهایت ۱۰۰۰نفر آن هم نخبه وسرمایه دار

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۸ ۱۲:۳۱

متاسفانه برخی از فرصت های شغلی در کشور ما مورد استقبال کارگر ایرانی نیست و بالاجبار باید از افغانی ها استفاده کرد مثل کار در مرغداری ها و دامداری ها

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۸ ۱۲:۳۱

کار فرمایان اگه حقوق خوب بدهند که زندگی کارگران ایرانی بچرخد ،هیچ وقت به نیروی کار خارجی(افغانی) نیازی پیدا نمی کنیم ،منتها کار فرمایان دنبال نیروی کار ارزان هستند که سود بیشتری کنند.

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۹ ۰۹:۱۴

کارفرمایان کارگر ایرانی نمیگیرن به چه خاطر دستمزد کمتری پرداخت کنن وغیره نباید بیخیال باشن مسئولین محترم مملکت

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۹ ۲۳:۴۷

در پاسخ به بعضی برادرانی که گفتند کارفرما اگر حقوق خوب و بالا بده کارگر ایرانی حتما میاد سرکار و کار میکنه، باید گفت بله اما کارفرما هم مجبوره بکشه روی جنس خودش و جنس رو گرونتر بفروشه قتی گرون شد قدرت خرید نیست و باید جمع کنه و بره.

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۲۰ ۲۲:۲۲

داداش من 18 میلیون میدم با غذا و جای خواب واسه کارگر ساده یه نفر نمیاد کارما فست فود کسی رو داری بسم الله حقوق وزارت کار 13 تومنه کارگر ایرانی کارگر نمیکنه

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۸ ۱۲:۳۹

اگرافاغنه رو اخراج کنیم قطعا کارفرمایان برای ادامه فعالیت خودمجبور به دادن حقوق خوب خواهندشد وبرای کارگران ایرانی جذابیت خواهد داشت و در نتیجه هم به نفع کارگر خواهد بود وهم کارفرما

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۹ ۲۱:۱۵

اونوقت با افزایش حقوق کارگر ،دچار تورم افسار گسیخته میشویم

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۲۰ ۰۹:۲۳

با حرفت مخالفم اخراج مثل بی حسی موقته بعد کارفرما و سرمایه‌گذار شروع به خروج از کشور و ورود به افغانستان و بازار پویای افغانستان میکنه اونجوری دودش توی چشم همه ما می‌ره چون اونجا همه دریای از نیروی کاری جوان داره و هم سود آوری بالا تر

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۸ ۱۲:۵۴

جریمه ومجازات به کارگیری اتباع خارجی باید سنگین تر و سخت تر شود،روش کنونی اصلا بازدارنده نیست هم به نفع کارفرمایان هست و هم به نفع افاغنه

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۲۰ ۲۲:۵۵

دقیقا توی شهریار اتباع مغازه اجاره و خرید و فروش ملک و خونه انجام می دن

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۸ ۲۲:۳۴

الان دیگه اتباع دیگه کارگری نمیکنن جلوی در مغازه ها وکوچه ها کاسبی میکنن نه مالیات میدن ن کسی کاری داره نظم همه جارو بهم زدن

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۹ ۰۷:۰۵

وقتی کارفرمافکرجیب خودش هست معلوم کارگرایرانی بیکارمیشه

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۹ ۰۷:۴۸

واسه عده ای از یک کشور دیگه که اومده کشور ایران ،‌ کار پیدا شده ،واسه خود ایرانی ها کار پیدا نشده که کشور خودشه ، ؟

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۹ ۱۲:۰۲

اگر کشورهای دیگر مهاجر می پذیرند قانون م دارند اگر خلافی کنند به اشد مجازات دچار می شوند نه مثل اینجا که از در و دیوار وارد میشوند

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۹ ۱۲:۱۰

خداراشکر درایران عزیز نیروی کارگر ماهر واستادکار زیاد داریم ۱۵میلیون کارگر داریم که با وجود افغانی ها لطمه بزرگی به قشر زحمت کش کارگر وارد شده

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۹ ۱۳:۰۶

سلام و احترام بعد عرض کنم که اگه افغانستانی ها نباشن خدایی وجدانن خیلی از کارهای ایران بدون کاریگر میمونه پس از هر جهت بسنجین بعد اقدام کنین با تشکر...

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۹ ۱۴:۲۵

اصلأ کمبود نیروی کار نیست چون کارگر ایرانی زیاده ولی متأسفانه تا دلت بخواد سودجویی و منفعت طلب داریم که بخاطر دستمزد کم بیمه نکردن مالیات ندادن کار زیاد کشیدن و غیره میرن دنبال کارگر ارزان یا همون اتباع.

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۹ ۱۵:۱۴

مهاجران به کشور خودشان بروند وانجارا آباد کنند اگر وفادار به ملت و مملکت خود هستند

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۹ ۱۵:۴۹

چرا همش از کارگری میگید در حال حاضر خیلی از افغانستانی ها خودشون کارفرما هستن و صدها فرصت شغلی در ایران ایجاد کردند من خودم نیروی یک کارفرمای افغان هستم که چند صد نیروی ایرانی و افغانستانی داره

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۹ ۱۸:۲۷

ایرانی اگر بیمه بشه و حقوق خوب بگیره...مگه مرض داره نره سرکار..... آهای کارفرماها....حرف زیادی نزنین ....شما دنبال سود و منفعت خودتون هستین....

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۹ ۱۸:۲۷

اگر بخواهیم جلوی بکارگیری اتباع رادر کشور بگیرید باید اتباع را ازکشور بیرون کنید.به خاطر اینکه کارفرمایان اتباع رابه کارمیگیرند که نه بیمه ومزایا به آنها نمی‌دهند

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۹ ۲۰:۳۰

وقتی صحبت از زیرساختارهای قوی میشود این نکته بسیار مهم که حیاتی است استفاده کردن از کارگران ایرانی است دشمن مسلما در جنگ روانی ابتدا زیرساخت‌های یک کشور را هدف قرار می دهد

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۹ ۲۰:۴۶

الان خودم تو کار دباغی پوست و سالمبور هستم از قدیم تا الان فقط ایرانی کار میکرد و مزدش هم خوب بود ولی تو این 10سال گذشته بخاطر هجوم اتباع تو این صنف مزد بسیار پایین شده و کارگر ایرانی رغبت به این کار ندارد و اتباع دارد به صورت گسترده این شغل میگیرد

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۹ ۲۲:۰۳

باید شرکت های ساختمانی مهندسین ساختمان و پیمانکاران ساختمان جریمه سنگین کرد از اتباع افغانی استفاده نکنن

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۹ ۲۲:۴۳

قانون درست درمانی که در این حوزه نداریم اما همین قوانین نحیفی هم که هست اجرا و نظارت نمی شود. بیایید سمنان ببینید چه خبره حتی در مشاغل مرتبط با خوراکی و نانوایی ها کارگر اتباع کار می کند.

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۹ ۲۲:۴۶

الان دیگه کمتر افغانی کارگری می‌کنه رو به کاسبی و دستفروشی و غیره هم آوردن

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۱۹ ۲۳:۳۴

متاسفانه الان افغانی ها کارگری نمی‌کنند بیشتر دلالی و کارهای بسیار سبک انجام می‌دهند کارگر افغانی برای کارفرما خوب است چون حق بیمه و سنوات نمی‌خواهد پرداخت کند .اگر جریمه به کار گیری افغانی زیاد شود و واقعا اجرا شود ایران گلستان خواهد شد .

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۲۰ ۰۰:۴۰

البته ازحق نبایدبگذری کارگرایرانی هزار خواهش ازکارفرماداره که اصلا ممکن نیست کارفرما بتونه جوابگوی این همه درخواست کارگرایرانی باشه حتی ازسودش ضررش بیشتره به همین جهت نمیتونه کارفرما اکثرا ازکارگرایرانی استفاده کنه

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۲۰ ۰۸:۲۱

خیر . جذب نیروی کار در هیچ کشوری وجود ندارد مگر اینکه آن شخص مسلط به زبان کشور میزبان باشد.دوم اینکه گواهی سابقه کار و یا گذراندن دوره آموزش در حرفه مشخصی را داشته باشند و سوم اینکه مدرکی ارایه دهد مبنی بر اینکه با چند شرکت میزبان مذاکره کرده باشد.

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۲۰ ۱۱:۳۰

16 میلیون افغانی در ایران هستند آنها برن تا به 16میلبون ایرانی کار برسه اجاره خونه ها کم بشه کلن افغانها برن به کشورشان ایران عزیزم اقتصادش عالی میشه

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۲۰ ۱۵:۵۵

پذیرش کارگر اتباع وبیگانه به خاطر کم حقوق دادن وبیمه نکردن ی خیانت بزرگ به ملت ایران از طرف کار فرماها وشرکت هاست

avatar
دیروز ۱۱:۱۶

سخت‌ترین کارنیروی ایرانی انجام میده کی میگه نیروی کار نیست

avatar
دیروز ۰۹:۰۹

با توجه به این معضل مهم کشور و پی گیری های شما باز هم کار فرمایان که بطور مخفی این افاغنه بدون مجوز در کارخانه ها بکار گرفتن و شبانه روز کار می‌کنند

avatar
امروز ۰۰:۰۴

باید آنها زیر دست وبه عنوان استاد وردست کار کنند