• شنبه / ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۲۴
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1404022014158
  • خبرنگار : 80001

رئیس سازمان مالیاتی عنوان کرد

سهم مالیات در تولید ناخالص داخلی به ۸.۳ درصد رسید/ضرورت ساماندهی معافیت‌های مالیاتی

سهم مالیات در تولید ناخالص داخلی به ۸.۳ درصد رسید/ضرورت ساماندهی معافیت‌های مالیاتی
عکس آرشیوی است

رئیس سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه با سرعت بسیار زیادی به سمت مالیات‌ستانی هوشمند و سیستمی پیش می‌رویم گفت که در نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی به ۸.۳ درصد رسیدیم.

به گزارش ایسنا، محمد هادی سبحانیان در چهاردهمین همایش سیاست‌های مالی و مالیاتی ایران اظهار کرد: در نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی به ۸.۳ درصد رسیدیم که بزرگ شدن آن نشان می‌دهد تلاش نظام مالیاتی در پر کردن خلأها ستودنی بوده است.

وی افزود: یکی از قوانین مترقی که در نظام مالیاتی اتفاق افتاد، اجرای نظام پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان بود که به پیشبرد اهداف متعالی نظام مالیاتی کمک کرده است.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه در بسیاری از اسناد بالادستی و برنامه‌های توسعه، رفتن به سمت درآمدهای مالیاتی و فاصله گرفتن از درآمدهای نفتی پیش بینی شده است، تاکید کرد: سازمان امور مالیاتی علاوه بر اینکه تامین کننده منابع مالی دولت است تامین کننده منابع مالی شهرداری‌ها و دهیاری‌ها هم هست.

سبحانیان با اشاره به انتخاب نحوه هزینه‌کرد مالیات توسط مودیان خاطرنشان کرد: با اجرای طرح نشاندار کردن مالیات، به مردم گفتیم بخشی از مالیاتی که از حوزه اصناف و مشاغل دریافت می‌شوند خودشان انتخاب کنند که کجا هزینه شود، که بازخورد بسیار مثبتی در اجرای این طرح از مردم دریافت کردیم.

وی تصریح کرد: با معافیت‌های مالیاتی به عنوان عامل ایجاد انگیزه و تنظیم گری مشکلی نداریم، اما معافیت‌های مالیاتی باید سامان دهی شده تا موثر و هدفمند باشند.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه باید مردم را در توسعه و آبادانی کشور سهیم کنیم افزود: بیش از ۳۶۱ هزار نفر از مودیان در طرح نشان دار کردن مالیات شرکت کردند و خودشان انتخاب کردند که مالیاتشان کجا هزینه شود و ۲۰۰۰ پروژه مهم و ملی از این طریق تامین مالی شد.

سبحانیان بیان کرد: پایگاه داده‌ای که امروز در اختیار داریم نسبت به گذشته قابل قیاس نیست. اگر بخواهیم به عدالت مالیاتی نزدیک شویم و از فرار مالیاتی دور شویم باید دستگاه‌ها در این خصوص تمکین لازم داشته باشند و حکمرانی بر اساس داده صورت گیرد.

وی گفت: با سرعت بسیار زیادی به سمت مالیات‌ستانی هوشمند و سیستمی و کنار گذاشتن مداخلات انسانی پیش می‌رویم. مالیات ستانی در حوزه اجاری و مستغلات صد درصد سیستمی شد. در حوزه مشاغل در سال گذشته ۸۰ درصد سیستمی و تنها ۲۰ درصد به صورت دستی بررسی شد.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی ادامه داد: در حوزه اشخاص حقوقی ۷۰ درصد اظهارنامه‌ها را به صورت سیستمی رسیدگی کردیم و تتها ۳۰ درصد توسط ماموران ما رسیدگی شد.

سبحانیان اظهار کرد: در اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده با کمک سامانه‌ مودیان و پایانه‌های فروشگاهی یک تغییر پارادایم عمده اتفاق افتاد که بر اساس آن اصل بر صحت ادعای مودی است به شرطی که صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان ثبت کند.

وی یادآور شد: برای اولین بار در سال گذشته ۱۰۰ هزار اظهارنامه ارزش افزوده را بدون رسیدگی قطعی کردیم.

به گفته سبحانیان، در سال ۱۴۰۳ بیش از سه میلیون و ۳۰۰ هزار کالا و خدمت نرخ‌گذاری شد که امر بسیار پیچیده‌ای است. این تعداد در سال ۱۴۰۲ به ۴۵ هزار عدد می‌رسید.

وی با بیان اینکه مالیات‌ستانی را یک امر اجتماعی می‌دانیم نه صرفا یک امر اقتصادی، افزود: اگر امروز به این جایگاه در نظام مالیاتی رسیده‌ایم نتیجه تلاش همه مدیران و همکاران در گذشته تا امروز در سازمان امور مالیاتی کشور است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha