محمد شریعتی در گفتوگو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه موضوع آسانسورها و حوادث مرتبط با آن یکی از حوادث شهری بسیار پرتکرار است، اظهار کرد: حوادث اخیر عمدتاً به دلیل قطع برق شهری و در مرحله بعد، سهلانگاری یا بیتوجهی برخی مالکین و استفادهکنندگان از آسانسور است. هر هفته بخش قابل توجهی از توان عملیاتی نیروهای ما صرف رسیدگی به این موارد میشود.
وی افزود: قطع برق شهر و نبود سیستم برق اضطراری برای آسانسورها، مخصوصاً سیستم هدایت کابین تا نزدیکترین طبقه، سوار شدن بیش از حد ظرفیت آسانسور که منجر به فعال شدن ترمز ایمنی یا پاراشوت میشود، فقدان سرویسدهی منظم آسانسورها توسط مالکین ساختمان، نصب آسانسورهای ارزانقیمت و غیر استاندارد، استفاده از قطعات غیرمجاز و بیکیفیت در تعمیرات از جمله مواردی هستند که باعث بروز حوادث در آسانسورها میشود.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان با بیان اینکه در بسیاری از حوادث، دست یا پای افراد در قسمتهای بالایی آسانسور گیر میکند، بیان کرد: این اتفاق بیشتر در آسانسورهای قدیمی بدون چشم الکترونیکی رخ میدهد، بنابراین لازم است این نوع آسانسورها مجهز به تجهیزات ایمنی مدرن شوند. موارد دیگر شامل سقوط در چاهک آسانسور به دلیل باز شدن درب بدون حضور کابین یا آتشسوزی و برقگرفتگی ناشی از نبود سیستمهای ایمنی اولیه است.
شریعتی در پاسخ به این سوال که در صورت گیر افتادن داخل آسانسور چه کنیم؟ اضافه کرد: مهمترین نکته حفظ خونسردی است. نگران کمبود اکسیژن نباشید؛ چراکه کابین کاملاً در برابر هوا ایزوله نیست و تبادل اکسیژن انجام میشود. با فشار دادن زنگ هشدار یا استفاده از تلفن اضطراری داخل کابین با دیگران تماس بگیرید. اگر گوشی همراه دارید، آن را استفاده کنید و با شماره ۱۲۵ سازمان آتشنشانی تماس بگیرید و حتماً آدرس دقیق ساختمان و مشخصات آن را اعلام کنید.
وی خطاب به شهروندان بیان کرد: سعی کنید باتری تلفن همراه را بیدلیل مصرف نکنید تا هنگام نیاز بتوانید ارتباط برقرار کنید، همچنین برنامهریزی مناسب برای زمانهای قطعی برق میتواند کمک کند تا از وقوع حوادث محبوسی در آسانسور جلوگیری شود.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: رعایت نکات ایمنی و نگهداری منظم آسانسورها نقش مهمی در پیشگیری از حوادث دارد. آموزش صحیح استفادهکنندگان و نظارت مستمر بر وضعیت فنی تجهیزات ضروری است.
شریعتی بیان کرد: در هفته گذشته از مجموع ۳۶ مورد حادثه مختلف، ۲۳۴ مورد مربوط به محبوسی افراد در آسانسورها و محیطهای بسته بوده که این آمار بهطور متوسط نشاندهنده ۳۳ مورد حادثه در روز است که توسط تیمهای عملیاتی آتشنشانی بررسی و رسیدگی شده است.
انتهای پیام
نظرات