به گزارش ایسنا، عصر روز دوشنبه، ۲۲ اردیبهشت وزارت آموزش و پرورش با صدور اطلاعیهای ساعت کاری مدارس را تغییر داد؛ تغییری که قرار شد ظرف مدت کمتر از ۱۵ ساعت یعنی از سهشنبه ۲۳ اردیبهشتماه اجرایی شود، آنهم برای بیش از ۱۶.۵ میلیون دانشآموز کشور! . اطلاعیهای که باید از سوی مدیران مدارس اجرایی میشد اما بدلیل عدم هماهنگی قبلی، مبنی بر اینکه ساعت شروع مدارس باید «فردا» چه ساعتی باشد، عملا به ساعتهای پایانی روز دوشنبه رسید و بسیاری از دانشآموزان و والدین تا زمان خواب همچنان بلاتکلیف بودند که صبح روز بعد چه ساعتی باید در مدارس حاضر باشند که نهایتا منجر به غیبت یا خواب ماندن تعدادی از دانشآموزان شد.
اطلاعیه مذکور که در پی کمک به رفع ناترازی انرژی در کشور صادر شد، مدارس را اعم از تک شیفته و دو شیفته مکلف میکرد خدمات آموزشی خود را از ساعت ۶ صبح تا ۱۳ ارائه کنند.
در پی اعتراض والدین و معلمان به اطلاعیه مذکور که بدون اعلام قبلی صادر و قرار شد بلافاصله از صبح روز بعدش، اجرایی شود، واکنشهایی را از سوی وزیر و سخنگوی آموزش و پرورش در پی داشت مبنی بر اینکه این وزارتخانه خود نیز مکلف به اجرای دستور دولت شده است، اما نظر کارشناسی در خصوص تاثیر ساعات آموزش بر میزان یادگیری دانشآموزان، کاهش سرانه ساعات آموزش بالاخص در مدارس دو شیفته که اجرای عدالت آموزشی در آنجا همواره محل سوال است، ایجاد مشکلات برای والدین، هماهنگی در برقراری سرویس مدارس و ... دیده نشده است.
اما وزیر آموزش و پرورش که ابلاغیه دستگاه متبوعش را «بخشنامه دولت» اعلام کرد تاکید داشت که «ما نمیتوانیم بخشنامه دولت را تغییر دهیم. دولت ساعت آغاز به کار دستگاههای اجرائی، مدارس و دانشگاهها را مشخص کرده و ما هم همان را ابلاغ کردیم، اما به این معنا نیست که استانها اختیاری ندارند».
خبرگزاری ایسنا در پیگیری موضوع گفتوگوهایی با والدین تعدادی از دانشآموزان داشته که در ادامه بخشی از آن را میخوانید:
مادر "صدرا" و "مسیحا" که فرزندانش به ترتیب در مقاطع پیش دبستانی و کلاس هفتم در شهرستان نسیمشهر تحصیل میکنند گفت: مدارس هر دو فرزندم بدلیل تراکم جمعیت دانشآموزی در این شهرستان، دو شیفته است و بدلیل آنکه هردو فرزندم این هفته در نوبت شیفت بعد از ظهر بودند، عملا با تغییر ساعت مدارس به مشکل برنخوردیم این در حالیست که پیشدبستانی صدرا امروز با اتمام سال تحصیلیاش تعطیل و بدلیل آغاز امتحانات مسیحا نیز، وی از هفته دیگر فقط برای امتحان مدرسه میرود لذا کلاس درسش تمام شده بنابراین این ابلاغیه عملا مشکل خاصی برای ما ایجاد نکرده است.
مادر "دلنیا" دانش آموز پایه هشتم یکی از مدارس هیئت امنایی نیز گفت: مدرسه فرزند من تک شیفته است و با توجه به اینکه برای ساعتهای آموزشی، اختیار به مدیر مدرسه داده شد، ساعت آموزشی مدرسه دخترم با تصمیم مدیر هیچ تغییر نکرده و اما به جای ساعت ۱۴ ، ساعت ۱۳ تعطیل میشوند یعنی ساعت آموزشی آنها یکساعت کاهش یافته این درحالیست که کتابهای درسی آنان تمام شده و امروز نیز روز آخر مدرسه است بنابراین بخشنامه آموزش و پرورش تاثیری در سرانه آموزشی این مدرسه ایجاد نکرده است. تنها مشکل ما اطلاعرسانی دیرهنگام شروع ساعت آموزشی بود که مدیر در گروه اطلاع رسانی مدرسه، ساعت یک شب اعلام کرد که بچهها از فردا ساعت ۷:۳۰ مدرسه باشند و من ۵ صبح بیدار شدم برای آماده کردن فرزندم که اطلاعیه مدرسه را دیدم.
مادر "عسل" دانش آموز پایه چهارم استان کرج که مدرسه دخترش دو شیفته است نیز گفت: فرزند من در مدرسه دو شیفته تحصیل میکند، ساعت کلاسی آنها که شیفت صبح بودند از ۶ تا ۹:۳۰ بود و امروز نیز مدرسه و امتحانات آنان تمام و روز آخر مدرسه را گذراندند و مدرسهشان از امروز تعطیل شد. سختی این بخشنامه بیدار کردن فرزند در ساعت ۵:۳۰ صبح بود که عملا بیدار نمیشد و خوابآلود سر کلاس مینشست و این سطح یادگیری را بشدت کاهش میدهد.
مادر "آیناز" دانشآموز مقطع متوسطه یکی از مدارس هیئت امنایی تهران درباره تغییر ساعت آموزشی گفت: مدرسه دختر من علی رغم تک شیفته بودن، اعلام کرده بود که ساعت آموزش به ۶ صبح تغییر کرده اما امروز صبح وقتی به درب مدرسه مراجعه کردیم حتی ساعت ۶:۱۰ دقیقه درهای مدرسه بسته و همه دانش آموزان پشت در مانده بودند. هرچند امروز روز آخر مدرسهشان است و خیلی از کتابهای درسی آنان به جز یک درس تمام شده است.
مادر "محمد صدرا" کلاس چهارم نیز گفت: مدرسه فرزند من تک شیفته است؛ روز اول اعلام کردند که درب مدرسه ساعت ۶ باز میشود اما امروز به ساعت ۷:۳۰ تغییر پیدا کرد. چند روزه کلاسها تمام شده و در حال امتحان پایان سال هستند.
اما مادر "ترمه" و "ترنم" دانش آموزان ابتدایی یکی از مدارس شاهد تهران نیز گفت: این ساعتی که برای رفتن بچهها به مدرسه اعلام شده در حقیقت بچهها در حال خواب و چرت زدن هستند. بچه ابتدایی ساعت ۵:۳۰ صبح با حالتی خوابآلود باید به مدرسه برود که عملا در یادگیری آنها تاثیری ندارد در حالیکه چند روزی بیشتر هم تا پایان سال تحصیلی ابتداییها باقی نمانده؛ این تغییر ساعت در روزهای پایانی سال تحصیلی عاقلانه نبود.
به گزارش ایسنا، درباره تغییر ساعات کاری ادارات و از جمله مدارس و تاثیر آن در رفع ناترازی انرژی بین کارشناسان اختلاف نظر وجود دارد گروهی با توجه به مشکلات محیط زیستی و ابعاد اقتصادی ـ اجتماعی تغییر ساعات کاری را موثر می دانند و گروهی نیز آن را کارآمد نمیدانند. در این میان باتوجه به اینکه جامعه هدف تغییر ساعات مدارس، دانش آموزان هستند، بدیهی است انتظار میرود با بررسی دقیق و مطالعات جامع، تصمیماتی اتخاذ شود که انحراف کمتری داشته باشند و سنگ این بنا برای سالهای بعد کج نهاده نشود؛ این حداقل انتظاری است که از دولت و برنامهریزان برای ساختن ایرانی آباد میرود که شعارش ساختن کشور از راه مدرسه است.
انتهای پیام
نظرات