• پنجشنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۱۶
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 1404022518117
  • خبرنگار : 30205

کارشناس ایمنی:

راه‌اندازی عجولانه کولر آبی می‌تواند جان‌سوز باشد

راه‌اندازی عجولانه کولر آبی می‌تواند جان‌سوز باشد

با نزدیک شدن به فصل گرما، رعایت نکات ایمنی در فرآیند راه‌اندازی کولرهای آبی از اهمیت بالایی برخوردار است. در صورت بی‌ توجهی به اصول ایمنی، خطراتی مانند برق‌گرفتگی، آسیب به سازه ساختمان و بروز حوادث ناگوار افزایش می‌یابد.

محمدرضا مرشد دوست کارشناس ایمنی در گفت‌وگو با ایسنا، با تأکید بر آمادگی زودهنگام برای راه‌اندازی کولرها گفت: لازم است پیش از گرم شدن هوا، اقدامات لازم برای سرویس و راه‌اندازی کولرها انجام شود، چراکه این فرآیند زمان‌بر است. اگر این کار با تأخیر انجام شود، ممکن است افراد در هنگام گرما با عجله و بدون رعایت ایمنی کولر را راه‌اندازی کنند که خطرآفرین است.

وی با هشدار نسبت به خطرات احتمالی کولرهای آبی تصریح کرد: در این نوع کولرها هم آب وجود دارد و هم برق. ترکیب این دو در محیط مرطوب می‌تواند احتمال برق‌گرفتگی را افزایش دهد. حتما باید از تکنسین مجرب استفاده شود و نباید تصور کرد با یک بار دیدن نحوه راه‌اندازی، می‌توان این کار را به‌ درستی انجام داد.

مرشددوست افزود: پیش از هرگونه اقدام، باید از قطع بودن برق کولر اطمینان حاصل کرد. خوشبختانه در کولرهای جدید، طبق مقررات، سازندگان موظف شده‌اند کلید قطع اضطراری برق را در کنار کولر نصب کنند تا هنگام تعمیرات، ایمنی کامل برقرار باشد. اما کولرهای قدیمی فاقد این کلید هستند و باید یا آن را اضافه کرد یا حتما پیش از شروع کار، برق قطع شده و فردی مسئول مراقبت از کلید برق باشد تا تأمین ایمنی انجام گیرد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: در محیط‌های اداری نیز حوادثی به دلیل روشن شدن ناگهانی کولر حین تعمیرات رخ داده است. اگر فردی به‌تنهایی مشغول تعمیر کولر است، لازم است حتماً برچسب یا چسب هشدار روی کلید برق نصب شود تا کسی به‌ صورت ناخواسته کولر را روشن نکند.

مرشددوست با هشدار درباره حضور کودکان در پشت‌بام هنگام تعمیر کولر گفت: برخی خانواده‌ها به تصور بی‌خطر بودن فضا، کودکان را همراه خود به پشت‌بام می‌برند. اما اگر درگیر تعمیر شوید، ممکن است کودک را فراموش کنید. این یک رفتار ناایمن است که در سال‌های گذشته برای کودکان حادثه‌ساز شده است. پشت‌بام فقط برای حضور موقت در هنگام انجام کار مناسب است و آوردن کودکان به این فضا به‌شدت منع می‌شود.

این کارشناس ایمنی یکی دیگر از نکات مهم را بررسی عملکرد شناور آب کولر دانست و تأکید کرد: نباید صرفاً کولر را راه‌اندازی کرده و آن را رها کنیم. باید منتظر بمانیم تا کف کولر پر از آب شود و مطمئن شویم که شناور به‌ درستی عمل کرده و جریان آب را قطع می‌کند. در غیر این صورت، اگر کولر خاموش باشد و کسی در منزل نباشد، ممکن است آب از کولر سرریز کند، پشت‌بام را خیس کند و به طبقات پایین آسیب برساند. این نفوذ آب می‌تواند موجب ضعیف شدن سقف و نشست در سازه نیز شود.

وی در پایان یکی از الزامات قانونی را تأکید کرد و گفت: مطابق با بند ۱۳-۶-۲-۵-۴ از مبحث سیزدهم مقررات ملی ساختمان (ویرایش ۱۳۹۵)، نصب کلید ایزولاتور در مجاورت تجهیزاتی مانند کولرهای آبی و هواکش‌ها که از تابلوی تغذیه خود قابل مشاهده نیستند، الزامی است. این الزام یکی از مهم‌ترین نکات ایمنی برای جلوگیری از برق‌گرفتگی و بروز حادثه در پشت‌بام‌هاست.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha