• پنجشنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۹:۱۳
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1404022518394
  • خبرنگار : 50214

صدور بیانیه پایانی هفتاد و پنجمین اجلاس مجمع مشورتی شوراهای کشور

صدور بیانیه پایانی هفتاد و پنجمین اجلاس مجمع مشورتی شوراهای کشور

ایسنا/یزد هفتاد و پنجمین اجلاس مجمع مشورتی شوراهای کلانشهرها و مراکز استان‌های کشور با صدور بیانیه پایانی به کار خود در یزد پایان داد.

در این بیانیه که توسط محمدمهدی مطیعی رئیس شورای اسلامی کلانشهر اهواز قرائت شد و با تکبیر به تایید اعضای این مجمع رسید، آمده است:
بر شهر یزد و ثبت جهانی آن درود
بر نخستین شهر خشت خام درود
بر دومین نمونه ز تاریخ روزگار
بر یزدیان پاکدل و مهربان درود
یزد همچو گوهری بود اندر دل کویر
بر شهر برترین ز تمام جهان درود
سپاس بی‌پایان خداوندی را که نعمت همدلی، هم‌افزایی و خدمت به مردم را بر ما ارزانی داشت و درود بی‌کران بر پیام‌آور رحمت، حضرت محمد مصطفی (ص)، و خاندان مطهرش.
با استعانت از خداوند متعال در شهر یزد، شهر زندگی و بندگی، شهر قنات و قنوت و قناعت گرد آمدیم و در سایه امن جمهوری اسلامی ایران، هفتاد و پنجمین اجلاس مجمع مشورتی شوراهای اسلامی کشور را همزمان با همایش دوم شهر آینده در دانشگاه یزد، برگزار گردید و در آستانه سالگرد شهادت آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی شهید جمهور و شهدای خدمت که در حین انجام وظیفه و خدمت به مردم ایران، به شهادت رسیدند برگزار نمودیم. شهید رئیسی به عنوان یکی از چهره‌های مبارز و انقلابی، همواره در مسیر خدمت به نظام جمهوری اسلامی و آرمان‌های امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) گام برداشت. یاد و خاطره این شهید بزرگوار و یارانش همواره زنده و گرامی خواهد ماند. روحشان شاد و یادشان گرامی باد.    
یزد، این گوهر تابناک در دل کویر، با اصالت و هویتی کهن، نمادی از پایداری، خرد جمعی، زیست پایدار و همزیستی مسالمت‌آمیز اقوام و ادیان است. به میزبانی این شهر جهانی، گفت‌وگو و هم‌اندیشی روسای شوراهای اسلامی کشور شکل گرفت و بار دیگر بر اهمیت و جایگاه بی‌بدیل مدیریت محلی در نظام مردم‌سالاری دینی صحه گذاشته شد. طبق اصل هفتم قانون اساسی، شوراها از ارکان تصمیم‌گیری و اداره امور کشورند. اصلی که بر واگذاری امور به مردم از طریق نهادهای مردمی تأکید دارد.
حکمرانی یکپارچه شهری، افزایش اختیارات شوراها و واگذاری عملی امور به مردم، از جمله مطالباتی است که تحقق آن، موجب پویایی، بهره‌وری، عدالت و شفافیت بیشتر در نظام مدیریت شهری و روستایی خواهد شد. اما با وجود دستاوردهای مهم شوراهای اسلامی شهر و روستا در شش دوره فعالیت، همچنان اهداف پیش‌بینی‌شده در قانون اساسی و رسیدن به حکمرانی یکپارچه شهری محقق نشده است.
ما به نمایندگی از جامعه شورایی کشور، نتایج هم‌اندیشی در کمیسیون‌های تخصصی اجلاس یزد را به‌عنوان مطالبات و راهبردهای آینده، به شرح زیر اعلام می‌داریم و از دولت محترم، مجلس شورای اسلامی و سایر نهادهای مسئول انتظار داریم در راستای تحقق این مطالبات، اقدامات مؤثر و عملیاتی معمول دارند:
۱-    حکمرانی یکپارچه شهری مفهومی است که درطول چند دهه فعالیت¬های علمی، سیاست-پژوهی و اندیشکده‌داری در خلال دوگانه های مختلف «مدیریت»، «راهبری»، «حکمروایی»، «واحد»، «هماهنگ»، «هم افزا» و مباحث فلسفی سیر تطور پوئیده است. این مهم یکی از ضرورتهای تحقق شهر آینده با رجوع به اصالت‌ تاریخی در افق تمدن ایران اسلامی است. در پاسخ به این ضرورت اکنون لازم است مفاد کلیدی زیر مدنظر قرار گیرد:  
الف: پذیرش گفتمان حکمرانی یکپارچه و باز آرایی ساختار نهادی و تقویت شهرداری¬ها
ب: حکمرانی یکپارچه شهری، پیش شرط تحقق شهرهای مدرن در افق تمدن ایران اسلامی است شهر اسلامی باید تجلی گاه عدالت، بهره¬وری، پایداری و هماهنگی با ارزش های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی باشد.
ج:  رشد سریع و غیرهمگون شهرها، شکاف های جدی در رفتار مدیریتی و نهادی ایجاد کرده است باید این شرایط به سرعت مدیریت شود حکمرانی شهری با طراحی ساز و کارهای مناسب، اصلاح ساختارها، ارتقاء توانمندی های نهادی، تسهیل مشارکت همه ذی‌نفعان در سطوح مختلف تحقق می یابد.
۲-    اصلاح زیر ساختهای اجرایی و ساختار دستگاه های اجرایی مبتنی برحکمرانی واحد شهری با درنظر گرفتن نیازها توانمندیها و خواسته‌های مردمی – افزایش اختیارات تقیننی ونظارتی شورا و حتّی نحوه جذب نیرو براساس باز تعریف وظایف و اختیارات و اصلاح شیوه بودجه‌ریزی (دولتی –نهادی، غیردولتی-مردم) (خزانه واحد نه تحمیل هزینه به شهرداریها)
۳-    پیش بینی ضمانت اجرایی مناسب برای تصمیم های شورا و نحوه برخورد با ترک فعل مسئولان و ماموران دستگاه هاو نهاد های مرتبط و در یک کلام لازم الاجراشدن مصوبات شوراها  
۴-    با توجه به عدم حضور نمایندگان مرکز استان علیرغم آمار جمعیتی بالای آنها در ترکیب شورای‌عالی استانها بازنگری جدی در شرایط احراز اعضای شوراها صورت پذیرد.
۵-    بازنگری در الگوی مصرف آب در بخش کشاورزی، اصلاح الگوی کشت به سمت محصولات کم آب‌بر و استفاده از روش‌های نوین آبیاری، تهیه و اجرای آمایش سرزمین در بخش کشاورزی و زمینه‌سازی اصلاح الگوهای کشت بر اساس ظرفیت مناطق مختلف و انسداد چاه‌های غیر مجاز، قطع برق چاه‌های غیر مجاز، نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه‌های مجاز به منظور کنترل مصرف در محدوده مجاز متناسب با ظرفیت حوزه
۶-    ممنوعیت احداث صنایع آب‌بر در مناطق مواجه با محدودیت آب و پدیده فرونشت و انتقال این دست صنایع به نوار ساحلی
۷-    آموزش بهینه و فرهنگ سازی در مدارس و مهدهای کودک و اضافه کردن درس محیط زیست و آب در آموزش و پرورش و دانشگاه ها   
۸- مدیریت پساب و سهم حق آبه پساب از شرکت های آب منطقه و ایجاد ذخیره گاههای آب به صورت دفنی  و الزام به صنایع بزرگ آب بر برای استفاده از پساب  
۹- باتوجه به اینکه سازمانهای فرهنگی در بدنه شهرداریها جایگاه مناسبی ندارند، ابتدا تشکیل معاونت فرهنگی اجتماعی در مراکز استانها ضروری است.
۱۰- مقرر گردید در همه مراکز استان های کشور، محورهای به سمت جنوب، بنام خلیج فارس نام‌گذاری و تصویب نمایند.  
در پایان، مراتب قدردانی و سپاس خود را از شورای اسلامی شهر یزد، شهردار محترم، استاندار محترم، مسئولان استانی و تمامی کسانی که در برگزاری شایسته این اجلاس نقش‌آفرینی کردند، ابراز می‌داریم. بار دیگر با آرمان‌های بلند امام راحل (ره)، شهدای والامقام و منویات مقام معظم رهبری تجدید میثاق می‌کنیم و عهد می‌بندیم در مسیر خدمت صادقانه به ملت شریف ایران، خصوصاً در عرصه‌های شهری و روستایی، از هیچ کوششی فروگذار نکنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha