• جمعه / ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۱۴
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1404022618604
  • خبرنگار : 50072

دلار آمریکا سقوط کرد

دلار آمریکا سقوط کرد

دلار آمریکا پس از انتشار انبوهی از داده‌های اقتصادی، ازجمله سنجش سلامت مصرف‌کننده که نشان می‌داد، هزینه‌های خرده‌فروشی در ماه آوریل به دلیل چشم‌انداز اقتصادی نامشخص، کاهش یافته است، در برابر اکثر ارزهای همتای خود سقوط کرد.

به گزارش ایسنا، وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرد: بخش خرده‌فروشی در ماه گذشته، پس از رشد ۱.۷ درصدی اصلاح‌شده در ماه مارس، ۰.۱ درصد افزایش یافته است، در حالی که اقتصاددانان مورد بررسی رویترز انتظار داشتند که پس از افزایش ۱.۵ درصدی در مارس، بدون تغییر باقی بماند. این افزایش در مارس تا حدی به دلیل افزایش خرید اقلامی مانند خودرو، پیش از اعلام تعرفه دوم آوریل دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا بود.  

وزارت کار در گزارشی جداگانه اعلام کرد که شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) برای تقاضای نهایی، ماه گذشته پس از افزایش بدون تغییر در مارس، ۰.۵ درصد کاهش یافته است. این کاهش به دلیل کاهش تقاضا برای سفرهای هوایی و اقامت در هتل بود، زیرا سیاست تجاری حمایت‌گرایانه ترامپ، سرکوب مهاجرت و همچنین اشاره به کانادا به‌عنوان ایالت پنجاه و یکم و تمایل به تصاحب گرینلند، به کاهش شدید سفرهای توریستی منجر شده است.  

داده‌های دیگر وزارت کار نشان داد که تعداد درخواست‌های اولیه هفتگی بیکاری در ۲۲۹ هزار ثابت مانده که مطابق با انتظارات اقتصاددانان مورد بررسی رویترز است، اگرچه فرصت‌های شغلی محدودتر شده‌اند.  

تیری ویزمن، استراتژیست جهانی ارز و نرخ‌ها در «مک‌کواری» (Macquarie) در نیویورک گفت: گمان می‌کنم که این ارقام فقط مربوط به تعرفه‌ها نیست، بلکه ضعف اساسی در مصرف‌کننده آمریکایی وجود دارد. تعرفه‌ها تاثیرگذار هستند، اما ضعف اساسی در میان مصرف‌کنندگان آمریکایی در این برهه زمانی نیز وجود دارد و با توجه به اینکه ما با احساسات ضعیف و عدم قطعیت زیادی در مورد سیاست‌ها وارد این سه‌ماهه شدیم، سه‌ماهه ضعیفی برای رشد خواهد بود و با وجود توافق تجاری با چین طی هفته گذشته هنوز به‌طور کامل مشکلات حل نشده است.

شاخص دلار که ارزش دلار را در برابر سبدی از ارزها اندازه‌گیری می‌کند، با ۰.۲۵ درصد کاهش به ۱۰۰.۷۵ و یورو با ۰.۲۷ درصد افزایش به ۱.۱۲۰۴ دلار رسید. دلار آمریکا، هفته را با افزایش بیش از یک درصدی در روز دوشنبه آغاز کرد، پس از آنکه آمریکا و چین اعلام کردند که اکثر تعرفه‌های وضع شده بر کالاهای یکدیگر را به مدت ۹۰ روز متوقف می‌کنند و ترس از رکود جهانی را کاهش دادند.  

با توجه به کاهش تنش‌های تجاری، بازارها انتظارات خود را برای کاهش نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا در سال جاری کاهش داده‌اند و بر اساس داده‌های شرکت مالی «ال‌اس‌ای‌جی» (LSEG)، احتمال ۷۵.۴ درصدی برای اولین کاهش حداقل ۲۵ واحد پایه در جلسه سپتامبر بانک مرکزی را پیش‌بینی می‌کنند.  

پیش‌بینی قبلی کاهش احتمالی برای جولای اعلام شده بود اما اظهارات اخیر مقامات فدرال رزرو نشان داده است که بانک مرکزی قبل از تنظیم سیاست، به داده‌های بیشتری برای تعیین تاثیر تعرفه بر قیمت‌ها و اقتصاد نیاز دارد. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، در اظهارات روز پنجشنبه خود بر سیاست پولی یا چشم‌انداز اقتصادی تمرکز نکرد، اما گفت که مقامات بانک مرکزی احساس می‌کنند با توجه به تجربه تورم چند سال گذشته، باید عناصر کلیدی پیرامون شغل و تورم را در رویکرد خود به سیاست پولی مورد بازنگری قرار دهند.  

خبرگزاری رویترز گزارش کرد، دلار ۰.۶۷ درصد در برابر ین ژاپن، تضعیف شد و به ۱۴۵.۷۷ دلار رسید و پس از آنکه اقتصاد بریتانیا در اوایل سال ۲۰۲۵ قوی‌تر از حد انتظار رشد کرد، پوند استرلینگ ۰.۲۸ درصد تقویت شد و در ۱.۳۲۹۶ دلار قرار گرفت. با کاهش موقت تنش‌های تجاری، چندین کارگزاری بزرگ، ازجمله گلدمن ساکس، جی‌پی مورگان و بارکلیز، پیش‌بینی‌های رکود اقتصادی آمریکا و دیدگاه خود را در مورد سیاست‌های تسهیلی فدرال رزرو در این هفته کاهش دادند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha