مریم پورسرتیپ شامگاه ۲۷ اردیبهشت در همایش جوانی جمعیت در بیرانشهر که با حضور معاون سیاسی فرماندار، بخشدار، رئیس مرکز بهداشت شهرستان، اقشار مختلف بخش بیرانشهر برگزار شد، بیان کرد: موضوع جمعیت در هر کشوری فارغ از هرگونه نگاه سیاسی، به عنوان اساس و رکن پیشرفت و توانمندی آن کشور است.
وی افزود: روز ملی جمعیت فرصتی است تا همه ما به اهمیت این موضوع در زندگی تکتک ما و آینده کشورمان بیشتر بیندیشیم.
معاون فرماندار خرمآباد با بیان اینکه جمعیت یعنی خانواده یعنی رشد یعنی آینده کشور، افزود: باید امروز به فکر فردای کشورمان باشیم و همه اعم از مسئولین کشوری، استانی، شهرستانی، بخشها، سازمانهای مردم نهاد، اصحاب رسانه، گروههای فرهنگی و خانوادهها در مقابل این مهم مسئولیت داریم.
پورسرتیپ سپس به مهمترین چالشهای کاهش جوانی جمعیت پرداخت و با بیان اینکه اولین چالش در این راستا کاهش نیروی کار و منابع انسانی است و در آیندهای نه چندان دور با کمشدن تعداد جوانانمان، تعداد سالمندان افزایش خواهد یافت و به دنبال آن فشار فراوانی به سیستمهای رفاهی، بهداشتی و درمانی کشور وارد خواهد شد، تصریح کرد: همچنین در عرصه اقتصادی و رقابت جهانی با مشکلات فراوانی روبرو خواهیم شد و حتی نیروی مولد و مفید در همه حوزهها اعم از مرزبان گرفته تا پزشک، معلم، کشاورز، کارگر پرستار و نیروی کافی برای مراقبت از افراد سالمند نخواهیم داشت.
وی خاطرنشان کرد: جامعهای که جمعیت جوان و فعال خود را از دست بدهد با خطرات فرهنگی و اجتماعی فراوانی روبرو خواهد بود و نسلهای آینده ممکن است نتوانند به درستی فرهنگ و آداب و رسوم ملی را حفظ کنند چرا که انتقال میراث هویت با تولد نسل منتقل میشود.
معاون سیاسی فرماندار مرکز لرستان تقویت و حفظ جوانی جمعیت را یک مسئولیت مشترک بین دولت و مردم دانست و گفت: تنها با همکاری و هم افزایی این دو بخش است که میتوانیم به اهداف ملی خود در زمینه جمعیت دست یابیم و چالشهای پیش رو را به فرصتی برای توسعه تبدیل کنیم.
پورسرتیپ ادامه داد: ما به عنوان دولت باید به عنوان نهاد سیاستگذار شرایطی را فراهم کنیم تا زمینههای رشد جمعیت به طور طبیعی و پایدار فراهم شود و با ایجاد سیاستهای حمایتی برای خانوادهها اعم از کاهش هزینههای زندگی، پرداخت تسهیلات، مسکن، اشتغال، بهداشت و ... حمایت لازم را از خانوادهها به عمل آوریم.
وی در ادامه آگاهی بخشی به خانوادهها را در قالب کمپینها، کارگاهها و دورههای آموزشی در فرهنگ سازی فرزندآوری موثر عنوان کرد و افزود: نباید مسئله کمبود جمعیت را صرفاً به مسائل اقتصادی گره بزنیم چرا که اکنون در میان خانوادههای مرفه و متمول با کاهش فرزند یا زندگی بدون فرزند مواجهیم، بنابراین مسئله فرهنگی در راس مسئله اقتصادی است.
معاون سیاسی فرماندار در پایان از اصحاب رسانه به عنوان مهمترین ابزار در آگاهی بخشی جامعه خواست که در این مسیر با جدیت قدم بردارند و اهمیت موضوع فرزندآوری و جوانی جمعیت را برای مردم نهادینه نموده و با تمام توان در راستای تحقق این هدف مقدس تلاش کنند.
انتهای پیام
نظرات