مانه گوده، دانشجوی دکترای دپارتمان پزشکی مولکولی و جراحی مؤسسه «کارولینسکا»، سوئد، در پایاننامه خود با عنوان «فعالیت بدنی و معیارهای تناسب اندام در بزرگسالان مسن سالم و بیماران مبتلا به آرتروز مفصل ران» گفت: پایاننامه من بر فعالیت بدنی و ظرفیت بدنی در بزرگسالان مسن، شامل بزرگسالان مسن سالم و بیماران مبتلا به آرتروز شدید مفصل ران، متمرکز است.
وی افزود: در این پژوهش، پایایی آزمونهای مختلف آمادگی جسمانی میدانی را بررسی، ظرفیت بدنی بین بزرگسالان مسن سالم و افراد مبتلا به آرتروز مفصل ران را مقایسه و ارزیابی کردهام که چگونه ورزش بر ظرفیت بدنی در بزرگسالان مسن تاثیرگذار است و همچنین چگونه آرتروپلاستی (تعویض مفصل) کامل مفصل ران بر ظرفیت بدنی در بیماران مبتلا به آرتروز مفصل ران تاثیر میگذارد.
مهمترین نتایج نشان میدهد که آزمونهای آمادگی جسمانی میدانی بهطورکلی برای سالمندان از پایایی خوبی برخوردارند و میتوانند هم در تحقیقات و هم در عمل بالینی مورد استفاده قرار گیرند. برنامههای ورزشی ساختاریافته فقط هشت هفتهای (دو بار در هفته) بهبودهای قابلتوجهی در استقامت عضلانی، قدرت، آمادگی قلبی تنفسی و آمادگی حرکتی در سالمندان ایجاد میکنند.
یکی دیگر از یافتههای کلیدی این است که آرتروز شدید مفصل ران در مقایسه با سالمندان سالم، عملکرد فیزیکی و سطح فعالیت را بهطور قابلتوجهی مختل میکند. آرتروپلاستی کامل مفصل ران منجر به بهبودهای قابلتوجهی در آمادگی جسمانی و الگوهای فعالیت میشود و بیماران میتوانند یک سال پس از جراحی، توصیههای بینالمللی فعالیت بدنی را دریافت کنند.
چگونه این دانش جدید میتواند به بهبود سلامت افراد کمک کند؟
بهنقل از مدیکال اکسپرس، این دانش میتواند به ترویج ورزش برای سالمندان در مراقبتهای اجتماعی، فعالیتهای تفریحی و مراقبتهای بهداشتی کمک کند. آزمایشهای میدانی ساده و مقرونبهصرفه، ارزیابی بهتر عملکردهای بدنی در سالمندان را امکانپذیر و امکان نظارت بر تغییرات را در طول زمان فراهم میکند. برای بیماران مبتلا به آرتروز مفصل ران در مرحله نهایی، این دانش میتواند راهبردهای توانبخشی را بهبود بخشد و انتظارات واقعبینانهای از بهبودی پس از جراحی تعیین کند.
همچنین نتایج تحقیق کنونی بر اهمیت فعالیت بدنی منظم برای حفظ سلامت و عملکرد در سالمندان تاکید کرد و نشان داد که حتی مداخلات ورزشی کوتاهمدت نیز میتوانند مزایای معناداری برای این جمعیت داشته باشند.
مانه گوده بیان کرد: در آینده، میخواهم تحقیقاتم را در مورد چگونگی بهینهسازی ورزش برای گروههای مختلف سالمندان ادامه و آزمایشهای میدانی بیشتری را توسعه دهم و این آزمایشها را اعتبارسنجی کنم که بتوان آنها را در عمل بالینی و مراقبتهای بهداشتی پیشگیرانه پیادهسازی کرد.
انتهای پیام
نظرات