به گزارش ایسنا، نقشه راه دولت هوشمند با هدف کاربست فناوریهای نوین در راستای ارتقاء نظام اداری، افزایش سطح استفاده از دادهها برای تصمیمسازی و تصمیمگیری و بلوغ خدمات دولتی و عمومی با ترویج شیوههای نوین فناورانه و در راستای اجرای سیاستهای کلی نظام اداری ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و برنامهی اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم به تصویب شورای عالی اداری رسید.
اما باید به این نکنه توجه کرد که دولت هوشمند با الکترونیک تفاوتهایی دارد چراکه در تعریف دولت هوشمند گفته شده هرکاری که بدون دخالت عامل انسانی به نتیجه برسد هوشمند سازی نام دارد و هدف از اجرای این طرح تسهیل ارائه و دریافت خدمات به مردم است.
به گفته مسئولان طبق آنچه که در برنامه هفتم توسعه تکلیف شده باید سالانه ۲۰ درصد خدمات دستگاههای اجرایی به صورت هوشمند ارائه شود و طبق آخرین آمار رسمی اعلام شده در زمینه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند حدود ۶۲ میلیون کاربر به این درگاه مراجعه کردهاند که از این میان حدود هفت میلیون کابر طی دوران فعالیت دولت چهاردهم به این تعداد افزوده شده است.
سید ستارهاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- به تازگی درباره این درگاه گفته است که شاهد رشد ۲۲ درصدی کاربران پنجره ملی خدمات دولت هوشمند بودهاند اگرچه به بازنگریهایی دارد.
با وجود صحبت از اجرا و تحقق این پروژه مهم طی سالها اقدامات و برنامههای بسیاری فارغ از اینکه به کدام دولت مربوط بوده انجام شده که همین اقدامات اکنون مانع اصلی هوشمندسازی دولت شده است.
به طور مثال در ادوار مختلف برای ایجاد زیرساختهایی که در حال حاضر بلااستفاده یا غیر قابل استفاده هستند، رقابت ایجاد شده است و همچنین رقابت عجیبی برای ایجاد پایگاههای داده و اطلاعات ایجاد شده و هر دستگاهی پایگاه اطلاعات جدایی را با بودجه کلان ایجاد کرده است. البته در این پایگاهها دادههایی نیز وجود دارند که قابل استفاده نیستند یا استاندارد لازم را ندارند.
انتهای پیام
نظرات