• یکشنبه / ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۲۱:۰۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404022820442
  • خبرنگار : 50549

سخنگوی دولت در مراسم بزرگداشت خیام:

ویژگی‌ بارز خیام نگاه پرسشگرانه او به هستی است

ویژگی‌ بارز خیام نگاه پرسشگرانه او به هستی است

ایسنا/خراسان رضوی سخنگوی دولت در مراسم بزرگداشت خیام در شهرستان نیشابور، گفت: یکی از ویژگی‌های برجسته حکیم عمر خیام، نگاه پرسشگرانه او به هستی و عالم وجود است.

فاطمه مهاجرانی ۲۸ اردیبهشت، در مراسم بزرگداشت خیام در شهرستان نیشابور، اظهار کرد:  این خاک فرهیخته‌پرور است و بزرگوارانی چون خیام در این آب و خاک زیاد داریم، در طول هشت سال گذشته، من به طور متوسط سالی چهار بار برای تدریس به شهر نیشابور سفر کرده‌ام. این سفرها تنها با هدف تدریس صورت نگرفته‌اند، بلکه انگیزه اصلی من عشق و علاقه‌ای است که به فضای معنوی این شهر و بزرگانی که در آن پرورش یافته‌اند، داشته‌ام.

وی در ادامه صحبت‌های خود، به مقاله‌ای ارزشمند از دکتر شفیعی کدکنی با عنوان «ساختار ساختارها» اشاره کرد و افزود: دکتر شفیعی کدکنی در این مقاله به بررسی این موضوع مهم می‌پردازد که چرا در دوره‌ای خاص از تاریخ، منطقه خراسان و به ویژه شهر نیشابور، به عنوان مرکز و مهد پرورش انسان‌های بزرگ و تاثیرگذار شناخته می‌شد. او همچنین به این مسئله می‌پردازد که چگونه عناصر و اجزای مختلف این محیط با یکدیگر تعامل داشته و هم‌افزایی ایجاد می‌کنند تا این سرزمین، استعداد پرورش فرهیختگان و اندیشمندان را داشته باشد.

سخنگوی دولت با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های برجسته و بارز خیام، نگاه پرسشگرانه او به هستی و عالم وجود است، اضافه کرد: علت اینکه ما خیام را با عنوان حکیم می‌شناسیم، صرفاً این نیست که او به علوم و دانش‌های متعددی آگاهی و احاطه داشته است، بلکه خیام یک خردمند به تمام معنا بود و شجاعت و جسارت دانستن را در وجود خود پرورش داده بود. خیام آموخت که چگونه با خروس سحری به نوحه‌گری بپردازد و با کوزه‌ها به سخن گفتن مشغول شود. این نوع نگاه پرسشگرانه و کنجکاوانه به هستی، ویژگی شاخص و متمایز خیام است که در کمتر کسی می‌توان نظیر آن را مشاهده کرد.

مهاجرانی با تأکید بر این نکته که خیام تنها یک دانشمند به شمار نمی‌رفت، بلکه حکیم و فیلسوفی است که در اعماق وجود خود به سیر و سلوک پرداخته بود، اظهار کرد: اشعار خیام، تنها قطره‌ای کوچک از دریای بیکران وجودی اوست و به همین دلیل است که نام ایران با نام خیام نیز شناخته می‌شود و به عنوان نمادی از ایران در جهان مطرح است. خیام بنیان‌گذار و آغازگر فلسفه‌ای بود که تلاش داشت تا اخلاق و ارزش‌های اخلاقی را در زندگی روزمره جاری و ساری سازد.

وی با اشاره به اینکه فلسفه اشعار خیام درباره عدم دلبستگی به دنیاست، اظهار کرد: خیام به ما این درس را می‌آموزد که نباید به این دنیا دل ببندیم، چراکه این دنیا جای دلبستگی و وابستگی نیست. انسان با داشتن نگاه خیامی، هرگز نمی‌تواند دل کسی را بشکند و یا با غرور و تکبر بر روی خاک قدم بگذارد.

وی در پایان  گفت: خوشا به حال شما مردم نیشابور که این‌چنین خیام‌گونه زندگی می‌کنید و بخوبی می‌دانید که داشتن تمام جهان مادی در مقابل شکستن یک دل بی‌ارزش است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha