اصغر نوروززاده در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: آگاهی از هپاتیت برای همه افراد ضروری است زیرا میتواند عوارض جدی برای سلامتی ایجاد کند.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیمارهای مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری ادامه داد: مهمترین نکتهای که مردم باید در مورد هپاتیت بدانند این است که با انجام آزمایش خون از سلامت خود اطمینان حاصل کنند.
نوروززاده با بیان اینکه در سال گذشته تعداد ۴۴۷ نفر بیمار هپاتیت B و ۵۳۴ نفر بیمار مبتلا به هپاتیت C درچهارمحال و بختیاری شناسایی شده است، تصریح کرد: با توجه به اینکه بیماران هپاتیت B وارد مرحله مزمن میشوند اکثر بیماران مبتلا به هپاتیت نوع B هستند.
نوروز زاده در رابطه با راههای انتقال هپاتیت بیان کرد: تزریق با سوزن آلوده (استفاده مشترک از سوزن در معتادان تزریقی)، انتقال از مادر به نوزاد در هنگام زایمان، تماس جنسی محافظت نشده با فرد آلوده، استفاده از وسایل شخصی آلوده (مانند تیغ، مسواک)، انجام خالکوبی یا سوراخ کردن بدن با وسایل آلوده، تماس مستقیم زخم باز با خون یا مایعات بدن فرد آلوده از راههای انتقالی هپاتیت هستند.
نوروززاده در رابطه با هپاتیت B گفت: با واکسیناسیون گسترده نوزادان و کودکان در بسیاری از کشورها، میزان ابتلا به هپاتیت B درحال کاهش است با این حال، همچنان یک مشکل بهداشتی جدی در سطح جهانی بوده به ویژه در مناطقی که واکسیناسیون به طور کامل انجام نمیشود.
وی در ادامه در رابطه با هپاتیت C گفت: به دلیل غربالگری خونهای اهدایی و درمانهای موثر جدید (داروهای خوراکی با اثربخشی بالا)، میزان ابتلا به هپاتیت C نیز در بسیاری از کشورها در حال کاهش است. با این حال چالشهایی مانند شناسایی و درمان افراد آلوده (به ویژه معتادان تزریقی) همچنان وجود دارد.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیمارهای مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: واکسن هپاتیت B بسیار موثر است و به طور روتین به نوزادان و کودکان تزریق میشود، همچنین افراد در معرض خطر (مانند کارکنان بهداشتی، معتادان تزریقی، افراد دارای شرکای جنسی متعدد) باید واکسینه شوند.
وی در ادامه گفت: مادران باردار باید از نظر هپاتیت B غربالگری شوند و در صورت مثبت بودن، نوزاد باید بلافاصله پس از تولد واکسینه و ایمونوگلوبولین دریافت کند.
نوروززاده در رابطه با علائم افراد گرفتار به هپاتیت گفت: علائم هپاتیت بسته به نوع آن و مرحله بیماری متفاوت است، بعضی از افراد ممکن است هیچ علامتی نداشته باشند (به ویژه در مراحل اولیه) در حالی که دیگران ممکن است علائم خفیف یا شدیدی را تجربه کنند.
وی در ادامه تعدادی از علائم عمومی و مشترک انواع هپاتیت را بیان کرد و گفت: خستگی، علائم شبیه آنفلوآنزا( تب خفیف، بدن درد، سردرد، کاهش اشتها ، تهوع و استفراغ، درد شکم، ادرار تیره، مدفوع کمرنگ، زردی) را به همراه دارد.
نوروززاده در رابطه با مدت زمان درمان هپاتیت تصریح کرد: مدت زمان درمان و روشهای درمانی هپاتیت به نوع هپاتیت، حاد یا مزمن بودن بیماری و وضعیت سلامت فرد بستگی دارد به طور مثال هپاتیت B میتواند حاد یا مزمن باشد و هپاتیت B حاد در اکثر موارد، خود محدود شونده است و در طی چندماه بهبود مییابد، همچنین درمان هپاتیت B مزمن معمولاً طولانیمدت است و هدف اصلی آن کنترل ویروس، کاهش آسیب به کبد و جلوگیری از عوارض جدی مانند سیروز و سرطان کبد است.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیمارهای مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری در ادامه گفت: هپاتیت C معمولاً مزمن است و نیاز به درمان دارد که با داروهای جدید، درمان معمولاً کوتاه مدت و بین ۸ تا ۱۲ هفته است.
نوروززاده در پایان خاطر نشان کرد: داروهای ضد ویروسی خوراکی بسیار موثر هستند و میتوانند ویروس هپاتیت C را در اکثر افراد از بین ببرند، این داروها معمولاً عوارض جانبی کمی دارند.
وی گفت: در هپاتیت حاد درمان معمولاً شامل استراحت، تغذیه مناسب و اجتناب از مصرف الکل و داروهای مضر برای کبد است اما زمانی که هپاتیت مزمن است درمان با داروهای ضد ویروسی خوراکی انجام میشود، در حالی که این داروها ویروس را به طور کامل از بین نمیبرند، اما میتوانند تعداد ویروس را در خون کاهش داده و آسیب به کبد را کند یا متوقف کنند، همچنین در برخی موارد، ممکن است از اینترفرون آلفا (یک داروی تزریقی) نیز استفاده شود.
انتهای پیام
نظرات