به گزارش ایسنا، علی آقامحمدی امروز (دوشنبه) در همایش "حکمرانی توسعه؛ صندوق توسعه ملی و رفع ناترازی ها" اظهار کرد: در مورد وسایلی که مردم نیاز دارند انرژی را کمتر کنند، وظیفه داریم وسایل مورد نیاز را تأمین کنیم. مهم این است که به برنامه واحد برسیم. ما در انرژی در حوزه پالایشگاه، رها که میکنیم همه میخواهند پالایشگاه بزنند.
وی افزود: صندوق توسعه ملی باید تعیین کند ما باید در چه زمینهای سرمایه گذاری کنیم که بازگشت و پیشرفت آن قابل قبول باشد. بخشی از مسیر طی شده است. ما نمیخواهیم صندوق دولت شود. صندوق توسعه ملی باید صندوق باقی بماند و بتواند پول خود را وصول کند. نرخ سود ما هم باید معقول و متناسب با نیاز روز کشور باشد و در این زمینه نیازمند توافق هستیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: اجماعسازی در این زمینه کار سختی نیست. کل صنعتگران مایل به سرمایهگذاری مشخص هستند و حدود ۲۰۰۰ نفر تخمین زده میشوند. اقتصاد بزرگی شکل نگرفته و تصور برخی این است که اگر رشد ۸ درصد نداشته باشیم مسألهای پیش نمیآید. ما باید افق اقتصادی را تغییر دهیم. آیا با یارانههای پنهان میخواهیم اقتصاد را مدیریت کنیم؟ ما نیازمند مفاهمه هستیم.
آقامحمدی با بیان اینکه ابتدا باید بدهیها را احصاء کنیم گفت: ما میتوانیم ۷.۴ میلیون بشکه تولید کنیم و این رقم کارشناسی شده است. پاسارگاد رسماً اعلام کرده که میتواند ۱۵۰۰ مگاوات برق خورشیدی بزند اما مجوز به آن داده نمیشود. چطور میشود اینها را جفت و جور کرد؟ اگر سرمایهگذاری درست واگذار نشود، انتظارات ما محقق نخواهد شد.
وی با طرح این سوال که چرا به بدهی بخش خصوصی عمق داده نمیشود؟ گفت: اعتبار به چه چیزی میگویند؟ صلاحیتسنجی کنیم. صندوق توسعه ملی در یک جمع مشخص، تا خرداد ماه همه این ابعاد را مدون کند و در مورد آن به توافق برسد. دولت بپذیرد بدهکار است، واضح صحبت کند و سهم صندوق هم پرداخت شود. چرا ما نباید در توسعه بانکها سرمایهگذاری کنیم؟ مشکل بانکها باید اصولی حل شود چرا که ممکن است به بحران تبدیل شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: در این جلسه حرفهای خوبی زده شد. صندوق از این حرفها راحت نگذرد و اساسنامه غیرقابل تغییر تدوین کنند. باید برای سرمایهگذاری فکر شود؛ بازار، بورس و … لحاظ شود. برای سرمایهگذاری در ایران همه آماده هستند.
آقامحمدی تاکید کرد: در مورد کاری که آمریکا در منطقه کرد، چین حاضر است به کسانی که دارای اعتبار هستند، اعتبار بدهد. اگر این اتفاق بیفتد امروز مذاکره با چین باید از نو شروع شود. امسال را به سال سرمایهگذاری تبدیل کنیم و شعار رهبری را محقق کنیم.
وی با بیان اینکه بانک مرکزی باید صندوق توسعه ملی را صندوق بداند، گفت: باید رضایت مشتری را در نظر بگیرد در غیر این صورت یک طرف به قاضی رفتن سودی ندارد. بانکها باید سرمایه جذب کنند و نباید به سرنوشت بانک سپه گرفتار شوند. بهترین راه این است که ما رشد هشت درصدی را محقق کنیم و تولید ناخالص داخلی بالا برود. بدهیهای صندوق را هم جاری و از حالت راکد خارج کنیم تا در شرایطی که دشمن ایجاد کرده، موفق شویم.
انتهای پیام
نظرات