• سه‌شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404023021796
  • خبرنگار : 30147

رئیس اداره بهبود تولیدات دامی مدیریت جهاد کشاورزی:

آغاز فصل زادآوری شتر در تایباد، فرصتی برای توسعه دامداری پایدار است

آغاز فصل زادآوری شتر در تایباد، فرصتی برای توسعه دامداری پایدار است

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره بهبود تولیدات دامی مدیریت جهاد کشاورزی تایباد، آغاز فصل زادآوری شتر در این شهرستان را فرصتی برای توسعه دامداری پایدار دانست.

الیاس حسنی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه شهرستان تایباد، واقع در مرزهای شرقی ایران، به عنوان یکی از مراکز مهم پرورش شتر در کشور شناخته می‌شود، افزود: در این منطقه، بیش از ۱۵۰ شتر توسط دامداران محلی پرورش داده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه حدود نیمی از مراتع شهرستان در وضعیت بسیار فقیر و فقیر مرتعی قرار دارند، خاطرنشان کرد: شرایط اقلیمی این منطقه، به ویژه وجود گیاهان شور پسند و نباتات خاردار، به این نتیجه منجر شده که شتر به عنوان بهترین دام برای سازگاری با این محیط شناخته شود.

رئیس اداره بهبود تولیدات دامی مدیریت جهاد کشاورزی تایباد، خاطرنشان کرد: شتر، به عنوان یک حیوان مقاوم، می‌تواند به خوبی با این شرایط سخت زندگی و تولیدمثل کند و از نظر اقتصادی نیز بازدهی بالایی داشته باشد؛ ضمن اینکه میانگین طول عمر شتر بین ۴۰ تا ۵۰ سال است و شترهای ماده می‌توانند تا سن ۲۰ سالگی بارور شوند.

وی اظهار کرد: با توجه به میانگین دوره آبستنی ۳۸۰ روز و در صورت تغذیه مناسب، این حیوانات می‌توانند سالانه تا دو بچه شتر تولید مثل کنند، این ویژگی‌ها به پرورش شتر به عنوان یک فعالیت اقتصادی پایدار و سودآور در تایباد قوت می‌بخشد و دامداران را به ادامه این کار تشویق می‌کند.

حسنی یکی از جنبه‌های مهم پرورش شتر را تولید شیر این حیوان دانست و افزود: شیر شتر به دلیل خواص بی‌نظیرش، به شدت مورد توجه قرار دارد؛ این شیر حاوی ویتامین‌ها و مواد مغذی فراوانی است و به عنوان درمانی برای بیماری‌های مختلف، از جمله عفونت‌ها، دیابت، سرطان و اوتیسم شناخته می‌شود.

وی با بیان اینکه تولید روزانه حدود ۱۰ کیلوگرم شیر و قیمت مناسب آن، این محصول را به یک منبع درآمد بسیار خوب برای دامداران تبدیل کرده است، گفت: علاوه بر این، شیر شتر به دلیل خواص منحصر به فردش در بازارهای محلی و حتی بین‌المللی طرفداران زیادی پیدا کرده است؛ این توجه به شیر شتر، می‌تواند به افزایش درآمد دامداران و توسعه بیشتر این صنعت در منطقه کمک کند.

رئیس اداره بهبود تولیدات دامی مدیریت جهاد کشاورزی تایباد، با اشاره به اینکه توسعه دامداری پایدار در تایباد نه تنها می‌تواند به بهبود معیشت دامداران کمک کند، بلکه می‌تواند به حفظ منابع طبیعی و تنوع زیستی نیز منجر شود، افزود: با مدیریت صحیح و استفاده بهینه از منابع، پرورش شتر می‌تواند به یک فعالیت اقتصادی پایدار تبدیل شود.

وی تصریح کرد: همچنین، با توجه به شرایط اقلیمی و اقتصادی منطقه، پرورش شتر می‌تواند به عنوان یک راهکار مؤثر برای توسعه اقتصادی و اجتماعی شهرستان تایباد مطرح شود؛ دامداران خواهند توانست به صورت مستقل و پایدار فعالیت کنند و از منابع موجود بهره‌برداری نمایند.

حسنی در ادامه آغاز فصل زادآوری شتر در تایباد را فرصتی ارزشمند برای توسعه دامداری پایدار و تأمین درآمد برای دامداران محلی دانست و اظهار کرد: این فعالیت علاوه بر اینکه به حفظ معیشت افراد کمک می‌کند، می‌تواند به رشد اقتصادی و اجتماعی منطقه هم منجر شود؛ از این رو، توجه به پرورش شتر و حمایت از دامداران محلی به عنوان یک استراتژی کلیدی در توسعه پایدار شهرستان تایباد باید در دستور کار قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: با حمایت‌های لازم از سوی نهادهای دولتی و افزایش آگاهی دامداران، می‌توان به آینده‌ای روشن برای صنعت پرورش شتر در تایباد امیدوار بود، بدون شک این صنعت می‌تواند به تأمین نیازهای اقتصادی جامعه کمک کند و به عنوان یک الگوی موفق در دامداری پایدار در دیگر مناطق کشور نیز مورد استفاده قرار گیرد.

هم‌اکنون بیش از ۸۵ درصد جمعیت تایباد به کشاورزی و دامپروری مشغول هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha