رسول مهاجر سەشنبە ۳۰اردیبهشت در نشست استانداران هممرز با جمهوری اسلامی ایران که در سنندج برگزار شد، اظهار کرد: این نشست، بهخودی خود نشانگر اهمیت فراوانی است که دو کشور ایران و عراق برای توسعه روابط، به آن قائلند.
وی افزود: کردستان عراق بهترین همسایه ماست و در این میان، اشتراکات بسیار زیادی بین ایران و اقلیم کردستان و مردم کرد آنسوی مرز وجود دارد کە این اشتراکات شامل جنبههای فرهنگی، زبانی، تاریخی، اجتماعی، آب و هوایی و موارد دیگر است.
مهاجرانی ادامه داد: در این بین، مایلم به یک اشتراک بسیار بزرگ که بین این دو طرف وجود دارد اشاره کنم و آن نوروز است؛ کشورهای مختلف و مردم دنیا برای شروع سال خود زمانهای متعددی را انتخاب کردهاند، اما ما کسانی که دور این میز نشستهایم و در این جلسه حضور داریم، بر اساس آن میراث بزرگ و ارزشمندی که از نیاکان ما بهدست ما رسیده است، حتی ثانیهها و دقایق شروع سال را محاسبه میکنیم.
مهاجرانی اضافه کرد: در طول تاریخ و بویژه بعد از تشکیل جمهوری اسلامی، مردم ما و آنطرف مرز به یکدیگر نزدیکتر شدهاند و ما مردم ایران در تراژدی بزرگ و غمانگیز حلبچه گریستیم و مردم کردستان را در زمانی که تحت فشار صدام بودند، به درون خانههای خود پذیرفتیم؛ لذا ما به وابستگیهای دو طرف مرز بسیار افتخار میکنیم.
معاون امور خارجە کشور بیان کرد: نقش نمایندگان دو طرف مرز، در توسعه و تعمیق روابط بسیار مهم است و دولت جمهوری اسلامی ایران به این روابط اهمیت فراوان میدهد و من مفتخرم که بگویم دولت جناب آقای پزشکیان به ارتباطات استانی بین دو طرف مرز توجه ویژه دارد.
مهاجرانی ادامه داد: این جلسه یکی از نشانههای توجه رئیس جمهوری ما در این زمینه است و دکتر پزشکیان، اولین رئیس جمهوری بودند که به تمام شهرهای مهم کشور عراق، بویژه اربیل، سلیمانیه و بصره سفر کردند.
وی افزود: من از سوی وزارت امور خارجه اعلام میکنم که آمادگی داریم از تمام تلاشهایی که در این اتاق از طرف استانداران و دولت جمهوری اسلامی انجام میشود، حمایت کنیم تا مشکلات را هر چه بیشتر کاهش دهیم و توسعه روابط ایران و آنطرف مرز در اقلیم و بطور کلی با دولت بغداد را شاهد باشیم.
مهاجرانی اضافه کرد: اقتصاد و تجارت از مهمترین حوزههای همکاری است و ما نباید تنها به مرزهای فیزیکی اکتفا کنیم، زیرا دلبستگیهای فرهنگی و اجتماعی دو طرف مرز بسیار عمیق است.
وی بیان کرد: گردشگری نیز یکی از عوامل بسیار مهم روابط است و ما باید فراتر از گردشگری زائر، روابط گردشگری تاریخی را نیز توسعه دهیم.
مهاجرانی تصریح کرد: همچنین، گردشگری سلامت میتواند از زمینههای مثبتی باشد که دو طرف را به یکدیگر نزدیکتر کند.
وی یادآور شد: همکاریهای فرهنگی و اجتماعی نیز اهمیت ویژهای دارند و در حال حاضر تبادل دانشجو، استاد، هنرمند و ورزشکار بین دو طرف بهطرز چشمگیری توسعه یافته، اما هرگز نباید به آنچه که در حال حاضر انجام میشود بسنده کنیم و باید با کمک یکدیگر تلاش کنیم که ظرفیتهای عمیق تجاری دو کشور را توسعه دهیم.
انتهای پیام
نظرات