علی خندانی در گفتوگو با ایسنا درباره نحوه کار دفاتر اسناد رسمی مجازی که احتمالا در هفته قوه قضاییه به بهره برداری برسد، گفت: مردم برای تنظیم سند ممکن است چندین بار اعم از دادن مدارک، گرفتن استعلامات و پرداخت مبالغ هزینههای دولتی به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنند. در بین این رفت و آمدها ممکن است ایراداتی هم وجود داشته باشد که برای رفع آن ایرادات، باز هم به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنند. برای جلوگیری از این رفت و آمدها، قرار شده دفاتر اسناد رسمی مجازی به بهره برداری برسد و همان دفاتر اسناد رسمی هستند و فقط به صورت مجازی فعالیت می کنند.
وی افزود: مراجعه کننده برای دریافت خدمات غیرحضوری از طریق لینک و سامانه ای که طراحی و اعلام می کنیم، با سردفتر ارتباط برقرار می کند. اگر مردم بخواهند سندی را تنظیم کنند به دفترخانه ای که مدنظرشان است مدارک را از طریق سامانه مربوطه و به صورت مجازی می فرستند و سردفتر مدارک را بررسی می کند و اگر ابهام و ایرادی در مدارک باشد، برطرف می شود و استعلامات هم توسط سردفتر صورت می گیرد و به مراکزی که باید استعلامات را انجام دهد مدارک را به صورت الکترونیکی ارسال می کند.
خندانی گفت: از طریق سردفتر به طرفین معامله مبالغ پرداختی اعلام میشود و پرداختیها هم به صورت الکترونیکی و مجازی انجام می شود و در نهایت برای امضا و اثر انگشت نهایی، طرفین معامله به دفاتر اسناد رسمی به صورت حضوری مراجعه می کنند.
وی گفت: با دفاتر اسناد رسمی مجازی، امکان مراجعه مردم به دفاتر اسناد فقط در ساعات اداری نیست و در ساعات غیراداری هم فراهم است. حتی سند هم که برای امضا آماده می شود سردفتر میتواند برای طرفین معامله در سامانه ارسال کند و اگر ایراد و ابهامی هست برطرف شود.
خندانی در پایان با بیان اینکه احتمالا دفاتر اسناد رسمی مجازی در هفته قوه قضاییه به بهره برداری برسد، گفت: سامانهای دفاتر اسناد رسمی مجازی یکی از زیر شاخههای سامانه ثبت الکترونیک و همین سامانهای که دفاتر اسناد رسمی برای تنظیم اسناد با آن ارتباط دارند، است.
انتهای پیام
نظرات