به گزارش ایسنا، احمد دنیامالی که برای حضور در چهارمین نشست وزرای ورزش کشورهای سازمان همکاری شانگهای به هاربین چین سفر کرده است در سخنرانی خود در این اجلاس، ایران را مهد رشتههای آیینی و سنتی در رشتههایی چون چوگان، کشتی با چوخه و زورخانهای معرفی و به اعضا پیشنهاد بینالمللی شدن رشته زورخانهای در این سازمان را ارائه کرد.
او در ابتدای سخنرانی خود با ابراز خرسندی از حضور در نشست وزرای ورزش سازمان همکاری شانگهای اظهار کرد: از سازمان همکاری شانگهای برای تسهیل این گفتگوی مهم در مورد نقش ورزش در تقویت وحدت و تفاهم قدردانی کنم. دیپلماسی ورزشی، ابزاری موثر و قدرتمند برای پیشبرد اهداف سیاست خارجی، تقویت روابط دوجانبه و چندجانبه و ارتقای صلح و تفاهم بینالمللی است. این رویکرد هوشمندانه، با بهرهگیری از جذابیت و نفوذ بینظیر ورزش، میتواند در زمینههای مختلفی اثرگذار باشد.
وزیر ورزش و جوانان ایران افزود: ما به عنوان اعضای سازمان همکاری شانگهای، میتوانیم با بهرهمندی از این فرصت و با تکیه بر نقش محوری ورزش، در مدیریت چالشهای جهان امروز و همچنین تقویت یکپارچگی و تعامل بین کشورهای عضو گامهای موثری برداریم.
دنیامالی تبادل ورزشکاران، برگزاری مسابقات مشترک و همکاری در پروژههای ورزشی را فرصتهای بینظیری برای تعامل فرهنگی و درک متقابل بین کشورها خواند و گفت: ورزشکاران، سفیران فرهنگی هستند که میتوانند تصویری واقعی و انسانی از فرهنگ خود ارائه دهند و موجب تقویت روابط سیاسی و فرهنگی کشورهای عضو شود.
او با انتقاد از سیاستهای «دوگانه و مغرضانه» برخی کشورهای حاکم بر ورزش بینالمللی، به دورههای اخیر بازیهای المپیک و پارالمپیک اشاره کرد و افزود: در حالیکه کشوری را به علت جنگ از حضور در رقابتها محروم میکنند، رژیم صهیونیستی با وجودی که در طول حدود یک سال دهها هزار انسان از جمله هزاران کودک را در غزه به قتل رسانده از مسابقات محروم نمیشود. این سیاستهای دوگانه و مغرضانه نشان میدهد بر خلاف ادعایِ سیاسی نبودن ورزش، بیشترین اعمالِ غرضِ سیاسی در ورزش انجام میشود.
وزیر ورزش و جوانان به ظرفیتهای همکاری بین کشورهای عضو سازمان شانگهای اشاره داشت و مزیتهای هرکدام از اعضا در توسعه ورزش را «شگفتانگیز و قابل توجه» خواند.
دنیامالی افزود: در حوزه توسعه ورزش قهرمانی اعضا میتوانند دانش و تجربیات خود در زمینه مربیگری، تغذیه ورزشی، پزشکی ورزشی و علوم مرتبط را به اشتراک بگذارند. برگزاری کارگاهها، سمینارها و دورههای آموزشی مشترک میتواند سطح دانش فنی مربیان و متخصصان ورزشی را ارتقا دهد.
او با اشاره به اهمیت ورزش همگانی خاطرنشان کرد: کشورها میتوانند تجربیات موفق خود و بهترین شیوهها در زمینه توسعه ورزش همگانی، تشویق مردم به فعالیت بدنی و ایجاد سبک زندگی سالم را به اشتراک بگذارند.
دنیامالی با بیان این که ایران مهد ورزشهای بومی- محلی و آئینی از جمله چوگان، کشتی چوخه و ورزشهای زورخانه دیگری است، گفت: با این پیشینه و قابلیت، پیشنهاد بین المللی کردن ورزش زورخانهای با مشارکت کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای را تقدیم حضار میکنم. این رشته آیینی و ملی، تلفیقی از هنر، فعالیتهای جسمانی و قدرت معنوی .... است.
وی با اشاره به حمایت جمهوری اسلامی ایران از ابتکار «تمدن جهانی» رییس جمهور چین افزود: در این ابتکار تعاملات «مردم با مردم» از اهمیت بسزایی برخوردار است که در این میان همکاریهای ورزشی جایگاه ویژهای دارد.
دنیامالی تاکید کرد: بیایید با درک عمیق از ظرفیتهای دیپلماسی ورزشی، گامهای استواری در جهت تقویت همکاریهای بینالمللی در این عرصه برداریم و از ورزش به عنوان پلی برای ساختن آیندهای روشنتر بهره ببریم.
وزیر ورزش و جوانان ایران در پایان از میزبانی چین و «گائو جیدان» وزیر ورزش چین قدردانی کرد.
* وزرای ورزش ایران و پاکستان دیدار کردند
در حاشیه چهارمین اجلاس وزرای ورزش کشورهای عضو شانگهای، احمد دنیامالی با همتای پاکستانی خود دیدار و گفتوگو کرد.
تهیه پیشنویس تفاهمنامه همکاری و امضای آن، برگزاری رویدادهای مشترک بین استانهای همجوار دو کشور، تبادل مربیان در رشتههای کریکت و کشتی و ... از محورهای اصلی گفتوگوی وزرای ورزش ایران و پاکستان بود.
در این دیدار وزیر ورزش پاکستان با قدردانی از محورهای سخنرانی دنیامالی و انتقاد ایران از انفعال نهادهای بینالمللی ورزشی در مقابل جنایات رژیم صهیونیستی در غزه گفت: وقتی با ایران صحبت و همکاری میکنم، این برای من احساس قدرت میآورد. ما برای همهگونه همکاری با شما آمادهایم و این برایمان افتخار است که بتوانیم از تجربیات ورزش ایران در رشتههایی مانند وزنهبرداری و کشتی استفاده کنیم.
در پایان دنیامالی نیز بر امضای تفاهمنامه ورزشی بین ایران و پاکستان تاکید کرد و گفت: تمایل داریم که تعاملات ورزشی را توسعه دهیم. پاکستان همسایه و برادر ماست و آمادگی داریم با تهیه این تفاهمنامه این همکاری را گسترش دهیم.
انتهای پیام
نظرات