• چهارشنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۹:۵۴
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1404023122376
  • خبرنگار : 50061

یک کارشناس مطرح کرد

ضرورت اصلاح سبک زندگی در کنار مصرف دارو برای درمان ناباروری

ضرورت اصلاح سبک زندگی در کنار مصرف دارو برای درمان ناباروری

ایسنا/قزوین یک کارشناس مامایی گفت: برای افراد زیر ۴۰ سال یائسگی زودرس با شدتی که در جامعه ما گفته می‌شود مطرح نیست و اگر اصلاح سبک زندگی از سوی مراکز درمان ناباروری اجرایی شود و به‌ مصرف آمپول‌ها و داروهای هورمونی محدود نشود قطعاً درمان ناباروری موفق‌تر خواهد بود.

مریم شهبازی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه اصلاح سبک زندگی باعث درمان بسیاری از بیماری‌ها می‌شود، اظهار کرد: در سالیان نه چندان دور شیوع تنبلی تخمدان و بی‌نظمی قاعدگی در بانوان در جامعه ما کمتر بود چون سبک زندگی ما تغییر نکرده بود اما امروز سبک زندگی ما با دیر خوابیدن، مصرف غذاهای آماده، کم‌تحرکی و افزایش استرس تغییر کرده است و مشاهده می‌کنیم که خیلی از خانم‌ها دچار تغییرات هورمونی شدند.

وی گفت: تغییر سبک زندگی در بانوان، روند تخمک‌گذاری را مختل می‌کند و در نهایت اختلال در بارداری را موجب می‌شود اما اصلاح سبک زندگی تنها به تغذیه محدود نمی‎شود و مهم‌تر از آن خواب باکیفیت است، یعنی بهتر است افراد از ساعت ۱۱ تا ۶ صبح خواب باشند و خوابشان سبک نباشد، طی شب چندبار از خواب بیدار نشوند و هنگام بیدار شدن نیز خسته نباشند.

این کارشناس مامایی خاطرنشان کرد: تغییر سبک زندگی، بیماری‌های مختلفی را در پی دارد که یکی از آن‌ها ورم تخمدان است که ضمن بی‌نظمی در قاعدگی، روند تخمک‌گذاری را مختل می‌کند و در نهایت اختلال در بارداری را موجب می‌شود و اغلب در بین خانم‌های ۱۶ تا ۴۲ سال شایع است و به سن خاصی نیز محدود نمی‌شود.

وی بیان کرد: بیش از ۵۰ درصد عوامل نازایی به تنبلی تخمدان و کاهش ذخیره تخمدانی بازمی‌گردد؛ کاهش ذخایر تخمدانی و تنبلی تخمدان نیز حاصل سبک زندگی غلط است و در مراحل بعد آندومتریوز پیش می‌آید و یا اینکه مرد به‌صورت مادرزادی اسپرم ندارد ولی مهمترین علت ناباروری مردان حرکت، تعداد و شکل اسپرم است و بیشترین مشکل را در شکل اسپرم شاهد هستیم.

شهبازی ادامه داد: شکل اسپرم یکی از مواردی است که به سبک زندگی آقایان وابسته است و استرس، مصرف دخانیات، خواب و تغذیه باعث شده است موفورلوژی در آقایان تغییر کرده و پس از تشکیل جنین سقط‌های سه ماهه اول را موجب شود که حداقل ۶ ماه قبل از بارداری با اصلاح سبک زندگی می‌توان این موارد را تغییر داد و اصلاح کرد.

وی تصریح کرد: یائسگی زودرس مهم‌ترین موضوعی است که اغلب خانم‌ها نگران آن هستند اما میزان شیوع آن زیاد نیست چون اغلب افسردگی تخمدان را با یائسگی روزدرس اشتباه می‌گیرند، مشکلی در جامعه وجود دارد هیچ ابزار یا آزمایشی برای بررسی میزان ذخیره تخمدان یک خانم وجود ندارد، آزمایش آنتی مولرین هورمون به معنای ذخیره تخمدان نیست بلکه هورمونی است که از سطح فولیکول‌هایی که ماهانه به سطح تخمدان می‌رسند آزاد می‌شود و می‌تواند در هر ماه متغیر باشد.

این کارشناس مامایی گفت: آنتی مولرین کمتر از یک به این معنا نیست که خانم ذخیره تخمدانی ندارد یا روند آن کاهشی است. میزان آنتی مولرین کسی که تنبلی تخمدان دارد به‌صورت افزایشی بالا می‌رود و حتی به ۲۵ می‌رسد آیا می‌توانیم بگوییم ذخیره تخمدان او چند برابر شده است؟! پس این سخن غیرمنطقی است، مواردی وجود داشته است که آنتی مولرین زیر یک صدم باردار شدند پس آنتی مولرین نشان‌گر ذخیره تخمدانی نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha