به گزارش ایسنا، از آمازون برزیل تا «تایگا»ی سیبری، جنگلهای زمین در سال گذشته با نرخی بیسابقه ناپدید شدند و منطقهای به وسعت ایتالیا به دلیل کشاورزی، آتشسوزی، چوببرداری و استخراج معدن از دست رفت.
همچنین در مناطق گرمسیری که بیشترین تنوع زیستی و جنگلهای متراکم کربن بر روی کره زمین را در خود جای دادهاند، آتش برای اولین بار از زمان شروع ثبت رکوردهای جهانی به عامل اصلی از بین رفتن جنگلها تبدیل شد. کارشناسان در عین حال تاکید دارند که آتش بخشی طبیعی از اکوسیستمهای گرمسیری نیست.
پروفسور «مت هانسن» یکی از مدیران آزمایشگاه گلد در دانشگاه مریلند که این تحلیل را رهبری میکرد، ارقام جدید را «وحشتناک» توصیف کرد، در حالی که «الیزابت گلدمن»، یکی از مدیران سازمان جهانی جنگلها نیز گفت که این بهروزرسانی «بر خلاف آنچه در بیش از ۲۰ سال دادهها دیدهایم»، است.
به گزارش گاردین، در کنفرانس آب و هوایی Cop۲۶ در گلاسکو، بیش از ۱۴۰ رهبر جهان متعهد شدند که جنگلزدایی را تا پایان دهه متوقف کنند، اما کمتر از چهار سال بعد، کشورها از مسیر خود دور شدهاند: از بین رفتن جنگلها باید سالانه ۲۰ درصد از سطح سال ۲۰۲۴ کاهش یابد تا به هدف تا سال ۲۰۳۰ برسند.
انتهای پیام
نظرات