حورا حقشنو، مدرس رشته هنرهای چندرسانهای مؤسسه آموزش عالی فردوس در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: برگزاری نمایشگاه «از خاک تا خیال: تجلی اساطیر ایرانی بر بوم دیجیتال» نتیجه تلاش دانشجویان هنرهای چندرسانهای برای درس ۳ واحدی «انسان، طبیعت و طراحی» است که تا امروز از سوی وزارت علوم، سرفصل درستی برای این واحد ارائه نشده است.
وی اضافه کرد: به همین دلیل با توجه به سابقه تحصیل و تدریس در رشتههای ادبیات نمایشی و معماری، سعی کردم در پی کشف استعدادها و با شناخت ظرفیتهای بالقوه هنرجویان، تغییراتی را در چارت قدیمی پیشنهاد شده برای این درس به وجود آورم که نتیجه آن فراتر از سطح انتظار بود.
حقشنو ادامه داد: در رشته هنرهای چندرسانهای، واحدهای گوناگونی مانند طراحی شخصیت، طراحی محیطی، برنامهنویسی، کدنویسی و سایر موارد به دانشجویان تدریس میشود که ترکیب همه آنها را در روند شکلگیری آثار هنرجویان میتوان مشاهده کرد. در ادامه تجربه شخصیام در حوزه شاهنامهپژوهی سعی کردم تا در طراحی داستان و پلات آثار دانشجویان، پیوندی میان روایتهای حماسی، افسانهای و اساطیری در بستر انیمیشن و بازی برقرار کنم.
مدرس رشته هنرهای چندرسانهای مؤسسه آموزش عالی فردوس با اشاره به وضعیت فعلی فرهنگسازی در کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر سرانه مطالعه به شدت افت کرده و رسانههایی چون فیلم، پویانمایی و بازی نقش مؤثرتری در جامعه ایفا میکنند؛ نسل جوان بیشتر از این مسیر با فرهنگ اساطیری خارجی آشنا شده است. اما اگر نگاهی به نحوه ارائه فرهنگ ملی سرزمین مادری داشته باشیم، با نقاط ضعف بزرگی مواجهایم. در نمونههای خارجی مثل «فیلم ۳۰۰» شاهد حمله و نابودی به تاریخ و هنر ایرانی هستیم، به همین دلیل سعی میکنیم تا با استفاده از ابزاری که در اختیار داریم، آنچه حقیقت دارد و درست است را بهدرستی و به دور از هرگونه تحریف منتقل کنیم.
وی بیان کرد: پلاتها و صحنههای طراحیشده برای این نمایشگاه براساس اقالیم مختلف ایران است که به دنبال آن، انواع مکاتب طبیعت و سبکهای معماری متناسب با ویژگیهای منحصربهفرد خود برای فضاسازی آثار از سوی دانشجویان انتخاب شده است. از آنجا که دانشجویان در حوزه آفرینش فیلمنامه و بازینامه یا پرداخت داستان با ضعفهایی مواجه بودند، بخشی از جلسات ترم به تدریس پلاتنویسی و عناصر نویسندگی اختصاص یافت.
حقشنو اضافه کرد: این نیاز به دلیل نبود کارگاههای تخصصی فیلمنامهنویسی و بازینامهنویسی در این رشته احساس میشد؛ با این حال تلاش داریم در آینده شرایطی برای برگزاری این کارگاهها در جهت تقویت داستانپردازی دانشجویان فراهم کنیم.
وی گفت: برگزاری نمایشگاههای دانشجویی افزون بر کشف و پرورش استعدادهای دانشجویان، باعث ایجاد پیوندی میان خالقان اثر و سرمایهگذاران این حوزه میشود. در صورت فراهم شدن این ارتباط، دانشجویان میتوانند در مرحله بعدی به ارائه کاملتری از اثر خود بپردازند و مسیر فروش ایده تا اجرای پروژه هموارتر میشود. در این نمایشگاه از میان ۴۰ خروجی، ۲۵ اثر به نمایش عمومی درآمده است.
به گزارش ایسنا، نمایشگاه گروهی آثار انیمیشن و گیم «از خاک تا خیال» تا روز پنجشنبه اول خردادماه از ساعت ۱۰ تا ۱۲ و ۱۷ تا ۱۹ در نگارخانه مؤسسه آموزش عالی فردوس پذیرای علاقهمندان به هنر خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات