• جمعه / ۲ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۵:۳۶
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1404030200658
  • خبرنگار : 50649

یک مسئول در معاونت علمی ریاست جمهوری تأکید کرد

ضرورت سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های هوش مصنوعی

ضرورت سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های هوش مصنوعی

ایسنا/فارس معاون سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری با اشاره به اجماع مسئولان درباره اهمیت هوش مصنوعی گفت: این حوزه نیازمند سرمایه‌گذاری گسترده در زیرساخت است. خوشبختانه ایران از نظر نیروی انسانی متخصص در وضعیت مطلوبی قرار دارد.

سیدعلی حسینی جمعه، دوم خرداد در اجلاسیه منطقه‌ای دیپلماسی اقتصادی در شیراز با اشاره به تحولات جهانی در حوزه فناوری گفت: اکنون وارد صنعت نسل چهارم شده‌ایم و دنیا به‌سمت توسعه فناوری‌هایی مانند هوش مصنوعی و بلاک‌چین حرکت می‌کند. ایران نیز در این مقطع تاریخی فرصت کوتاه اما مهمی برای بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها دارد.

وی ادامه داد: در دیداری که با متخصصان ایرانی فارغ‌التحصیل از کشورهای آلمان، ژاپن و سوئیس داشتیم، مسائل مرتبط با هوش مصنوعی در حوزه دانشگاهی، پارک علم و فناوری فارس و نیز در دیدار با، سفیر ایران در عربستان سعودی، مورد بررسی قرار گرفت. عربستان سعودی از منظر فناوری و سرمایه‌گذاری ظرفیت بزرگی دارد، اما طی سال‌های گذشته تعامل ما عمدتاً با کشورهای همسایه‌ای چون امارات، عمان و قطر بوده است.

حسینی با اشاره به دو برنامه مهم از سال ۱۳۹۵ در شیراز اظهار کرد: یکی از این برنامه‌ها، پلتفرم «کانکت» است که ارتباط میان حدود ۱۰ هزار متخصص ایرانی ساکن در آمریکای شمالی، اروپا و شرق آسیا با داخل کشور را برقرار کرده است. بخشی از این متخصصان با دانشگاه و اکوسیستم فناوری شیراز همکاری مؤثری داشته‌اند.

وی با اشاره به همکاری ستاد کل نیروهای مسلح، دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان برای بهره‌گیری از نیروی متخصص از طریق پروژه‌های جایگزین خدمت افزود: در سه ماه گذشته متخصصان برجسته‌ای که ۱۵ تا ۲۰ سال از ایران دور بوده‌اند، با همکاری وزارت امور خارجه به کشور بازگشته‌اند.

ظرفیت‌های منطقه و سرمایه‌گذاری‌های خارجی

معاون سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری بیان کرد: در حال حاضر کشورهای حاشیه خلیج فارس مانند عربستان، قطر و امارات به یکی از مقاصد اصلی سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر تبدیل شده‌اند. برخی از ایرانیان بازگشته از آمریکا نیز در حوزه هوش مصنوعی در این کشورها فعال شده‌اند.

وی با اشاره به تجربه بنیاد قطر در جذب دانشگاه‌های مطرح جهانی اما با چالش نیروی انسانی تصریح کرد: ایران برخلاف این کشورها، نیروی انسانی متخصص بسیاری دارد و باید زمینه معرفی آن‌ها فراهم شود.

معاون سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری افزود: آشنایی با متخصصان ایرانی بازگشته به شیراز و حمایت از آن‌ها برای جذب در دانشگاه‌ها در دستور کار ما قرار دارد.

حسینی در پایان گفت: شیراز و استان فارس برای ما یک فرصت بسیار ارزشمند هستند و در تهران نیز علاقه‌مندیم که برنامه کانکت از طریق بازوهای تخصصی در استان‌ها گسترش یابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha