• شنبه / ۳ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۰:۲۶
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1404030300965
  • خبرنگار : 50072

تهدید تعرفه‌ای ترامپ دلار و سهام را به پرتگاه سقوط برد

تهدید تعرفه‌ای ترامپ دلار و سهام را به پرتگاه سقوط برد

شاخص‌های اصلی سهام و دلار، پس از جدیدترین تهدیدهای تجاری دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در معاملات روز جمعه سقوط کردند.

به گزارش ایسنا، ترامپ گفت: از اول ژوئن، ۵۰ درصد تعرفه بر واردات اتحادیه اروپا اعمال می‌شود و تعرفه ۲۵ درصدی بر هر آیفون اپل تولید شده در خارج از آمریکا نیز در نظر گرفته خواهد شد. با اعلام این خبر، سهام اپل سه درصد کاهش یافت و سه شاخص اصلی سهام آمریکا نیز ضعیف‌تر شدند، اما از پایین‌ترین سطح خود در معاملات روز قبل، فاصله گرفتند. بازار سهام اروپا نیز با کاهش به کار خود پایان داد.

شاخص دلار که ارزش این ارز را در برابر سبدی از ارزها می‌سنجد، به پایین‌ترین سطح سه هفته اخیر خود رسید. در چند روز گذشته، ارزش دلار ۱.۹ درصد کاهش یافت و در مسیر بزرگترین کاهش هفتگی خود از اوایل آوریل قرار گرفت. دلار در برابر ین ژاپن یک درصد تنزل کرد و یورو در برابر دلار ۰.۸ درصد افزایش یافت.

اوراق قرضه دولتی آمریکا و اروپا پس از تحمل فشار سنگین هفته  گذشته به دلیل افزایش نگرانی‌ها در مورد لایحه کاهش مالیات و افزایش بدهی‌های کاخ سفید، با خرید دارایی‌های امن افزایش یافتند.

ترامپ در پست خود در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» (Truth Social) نوشت: تعامل با اتحادیه اروپا که با هدف اصلی سوءاستفاده از آمریکا در تجارت تشکیل شد، بسیار دشوار است.

پس از آنکه موسسه اعتبارسنجی مودیز، رتبه اعتباری آمریکا را اواخر جمعه گذشته کاهش داد و مجلس نمایندگان آمریکا با اختلاف کمی کاهش مالیات‌های گسترده ترامپ را در روز پنجشنبه تصویب کرد، تهدید ترامپ علیه اتحادیه اروپا، جدیدترین رویداد در یک هفته پرتلاطم بازارهای جهانی بود. پیش‌بینی می‌شود لایحه جدید کاهش مالیات، تقریبا چهار تریلیون دلار به بدهی ۳۶ تریلیون دلاری دولت فدرال آمریکا اضافه کند.

الیور پرشه، معاون ارشد و مشاور موسسه «مشاوران ولث‌اسپایر» (Wealthspire) در وستپورت، کنتیکت گفت: تعرفه‌ها دوباره در صدر قرار گرفته‌اند؛ فکر می‌کنم تعرفه‌های ۲۵ درصدی روی آیفون‌ها و اپل کمی غافلگیرکننده بود و به نظر می‌رسد که قرار است معافیتی در این زمینه وجود داشته باشد و بازار بیشتر به اخبار اتحادیه اروپا واکنش نشان می‌دهد و آن را به عنوان سخت‌تر شدن موضع ترامپ و دولت وی در مقابل تلاش برای یافتن مسیر مذاکره تفسیر می‌کند.

شاخص میانگین صنعتی داو جونز با ۰.۶۱ درصد کاهش، به ۴۱ هزار و ۶۰۳ واحد و شاخص اس اند پی ۵۰۰ با ۰.۶۷ درصد کاهش، به ۵۸۰۲.۸۲ واحد رسید. شاخص نزدک کامپوزیت نیز با کاهش یک درصدی، در ۱۸ هزار و ۷۳۷.۲۱ واحد قرار گرفت. هر سه شاخص اصلی سهام آمریکا در اوایل روز بیش از یک درصد کاهش یافته بودند و در چند روز گذشته، شاخص داو جونز ۲.۴۷ درصد، شاخص اس اند پی ۵۰۰، به میزان ۲.۶۱ درصد و شاخص نزدک ۲.۴۸ درصد کاهش یافتند. شاخص سهام ام‌اس‌سی‌آی (MSCI)، ۰.۳۳ درصد کاهش یافت و به ۸۶۸.۱۵ رسید. شاخص استاکس ۶۰۰ اروپا، ۰.۹۳ درصد کاهش یافت.

کاخ سفید بیشتر تعرفه‌های تنبیهی که ترامپ در اوایل آوریل علیه تقریبا همه کشورها اعلام کرد را متوقف کرد. وی مالیات پایه ۱۰ درصدی را برای اکثر واردات حفظ کرد و بعدها  مالیات عظیم ۱۴۵ درصدی خود بر کالاهای چینی را به ۳۰ درصد کاهش داد.

جیمی کاکس، شریک مدیریتی در گروه مالی هریس در ریچموند، ویرجینیا گفت: بازارها چرخه‌ای از تعرفه‌ها را طی می‌کنند. وقتی این تعرفه‌ها اعلام می‌شوند، وحشت می‌کنند و می‌فروشند و هنگامی که متوقف می‌شوند، وحشت می‌کنند و می‌خرند.  

بازده اوراق قرضه ۳۰ ساله دولت آمریکا که روز پنجشنبه به بالاترین حد خود از اکتبر ۲۰۲۳ رسید، در واکنش به ترس‌ از تعرفه‌های جدید کاهش یافت. بازده این اوراق، با ۲.۲ واحد پایه کاهش، به ۵.۰۴۲ درصد رسید. بازده اوراق قرضه ۱۰ ساله آمریکا با ۳.۶ واحد پایه کاهش، به ۴.۵۱۷ درصد رسید.

اوراق قرضه ۳۰ ساله بیشترین ضربه را از ریزش گسترده قیمت متحمل شده و بزرگترین افزایش هفتگی بازده را از هفتم آوریل به ثبت رسانده است. بازده اوراق قرضه رابطه معکوس با قیمت‌ آن دارد.

طلا که در ماه‌های اخیر با افزایش اضطراب اقتصادی افزایش یافته است، ۲.۱۴ درصد صعود کرد و به ۳۳۶۴.۷۴ دلار در هر اونس رسید.

خبرگزاری رویترز گزارش کرد، قیمت نفت با افزایش خریداران آمریکایی در آستانه تعطیلات سه روزه «روز یادبود»، افزایش یافت. قیمت آتی نفت خام برنت با ۳۴ سنت معادل ۰.۵۴ درصد افزایش، به ۶۴ دلار و ۷۸ سنت در هر بشکه رسید. قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با ۳۳ سنت یا ۰.۵۴ درصد افزایش، به ۶۱ دلار و ۵۳ سنت در هر بشکه رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha