به گزارش ایسنا، جعفری در حاشیه مراسم تکمیل فاز یک بندر خشک آپرین گفت: افتتاحیه امروز در این ناحیه در واقع فاز تکمیلی این پروژه است، چراکه سردخانه، انبار مسقف و سایت شستشو ساخته شده و استقرار گمرک در این بندر یک اتفاق مهم است.
جعفری درباره ویژگی منحصر به فرد بندر خشک آپرین و علت احداث این بندر در نزدیکی تهران بیان کرد: پس از بررسی و مطالعات صورت گرفته به این نتیجه رسیدم که شهر تهران می تواند یک شهر لجستیک باشد و با توجه به وجود فرودگاه امام خمینی (ره) و دسترسی ریلی به این منطقه، این ناحیه برای احداث بندر خشک انتخاب شد.
وی ادامه داد: ویژگی بندر خشک آپرین این است که زمان ترخیص کالا کاهش مییابد و مقصد و محل مصرف بخش زیادی از کالاهای بندر شهید رجایی، شهر تهران است و برای تسریع ترخیص کالا، منطقه آپرین انتخاب شده است.
جعفری در پاسخ به این سوال چه برنامهای برای جلوگیری از دپوی کالا در بندر خشک آپرین اندیشیده شده است؟ بیان کرد: اقدامات لازم برای این موضوع صورت گرفته است و فلسفه وجودی ایجاد چنین مراکزی در کنار شهرهای بزرگ تسهیل دسترسی و جلوگیری از دپوی کالاست و باعث کاهش توقف کالا خواهد شد.
شامانی - معاون گمرک - نیز بیان کرد: ۵۰۰۰ هزار تن صادرات کالا از این بندر داشتهایم که با کد اختصاصی این بندر صادرات اتفاق افتاده است.
جهانی - مدیرعامل آپرین - نیز بیان کرد: در فازهای اول و دوم پروژه ۲۰ میلیون دلار سرمایهگذاری خواهد شد که جمعا به ۴۰ میلیون دلار میرسد.
وی افزود: بیشتر کالاهای وارداتی به آپرین از شهرهای مرکزی چین است؛ چراکه ما مبنا را براساس توسعه ریل قرار داده ایم.
جهانی با اشاره به حادثه انفجار بندر شهید رجایی گفت: این حادثه یک اعلام خطر برای کشور بود که کالاها در بنادر تجمیع نشوند و احداث بنادر خشک راهی برای افزایش ظرفیت گمرکی کشور خواهد بود.
مدیرعامل بندر خشک آپرین چالش بزرگ صنعت گمرک کشور را طولانی بودن مدت زمان ترخیص کالا دانست و گفت: امیدواریم که کانتینرها با کمترین تشریفات وارد بنادر شوند و ترخیص کالا به سهولت صورت گیرد.
انتهای پیام
نظرات