• شنبه / ۳ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۹:۵۴
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404030301519
  • خبرنگار : 50163

سردار دقیقی:

امنیت خط قرمز ماست و بدون آن اقتصاد شکل نمی‌گیرد

امنیت خط قرمز ماست و بدون آن اقتصاد شکل نمی‌گیرد

ایسنا/زنجان مشاور عالی فرمانده کل سپاه گفت: هدف دشمن این است که ایران نتواند از خودش دفاع کند، اما ملت ما دیگر آن ملتی نیستند که زیر بار زور بروند. ما از امام راحل آموخته‌ایم که در برابر استکبار ایستادگی کنیم و رهبر معظم انقلاب این روحیه را تثبیت کرده‌اند.

سردار حسین دقیقی شنبه سوم خرداد در مراسم گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر که در سالن بصیرت ابهر برگزار شد، با اشاره به جایگاه ویژه دفاع مقدس در تاریخ ایران، گفت: دفاع مقدس قله افتخارات تاریخ ایران و نه فقط جمهوری اسلامی، بلکه همه تاریخ ایران است؛ چرا که در هیچ دوره‌ای از تاریخ، ۴۴ کشور بصورت هماهنگ به ایران حمله نکرده بودند. در این جنگ، ۴۴ کشور از صدام پشتیبانی کردند. این یک جنگ جهانی تمام‌عیار بود.

وی اظهار کرد: برخلاف دوره‌های گذشته که بخشی از خاک ایران جدا شد، در این مقطع هیچ اتفاقی برای تمامیت ارضی کشور نیفتاد و شهرهای اشغال شده نیز به برکت دلاوری رزمندگان آزاد شد.

مشاور عالی فرمانده کل سپاه با اشاره به فداکاری‌های ملت ایران، تصریح کرد: ما ۲۳۰ هزار شهید تقدیم کردیم، این شهدا ایران را بیمه کردند. کسی که به ما روحیه داد، دست ما را گرفت و از تاریکی به روشنایی آورد، امام راحل بود. امام مکتبی را ارائه کرد که ما را از ظلمات نجات داد.

وی ادامه داد: پس از فتح خرمشهر، بازار مشترک اروپا و ناتو تصمیم گرفتند ۱۱ قلم کالا را به ایران ندهند؛ از جمله سلاح، مهمات، قطعات لودر و بولدوزر، ماسک ضدشیمیایی و حتی گونی و الوار. جوانان باید بدانند که حتی سیم خاردار نیز به ایران فروخته نمی‌شد. ما ماسک نظامی نداشتیم و از ماسک‌های کارگری معادن استفاده می‌کردیم.

دقیقی با تأکید بر نابرابری جنگ، یادآور شد:  ایران حق نداشت گونی برای دفاع از خود بخرد، به صدام بیش از ۷۰۰ فروند هواپیما، هزاران قبضه توپ و تانک و تجهیزات دادند. علی‌رغم اینکه این جنگ یک جنگ نابرابر بود، اما امام، فرزندان امام و سربازان انقلاب در این نبرد نابرابر، موفق شدند.

وی با اشاره به جایگاه استراتژیک شهرستان ابهر در دوران دفاع مقدس، گفت: ابهر یک دژ انقلابی است، این منطقه با تقدیم ۴۰۰ شهید و بیش از سه برابر آن جانباز، نقشی تعیین‌کننده در دفاع از اسلام ایفا کرده است.

او سپس به روایت خاطرات خود از عملیات آزادسازی خرمشهر پرداخت و افزود: ما توفیق داشتیم که در این عملیات از اوایل اردیبهشت شرکت کنیم. ابتدا در منطقه فکه مأموریت داشتیم. مأموریت ما این بود که یگان‌هایی که درگیر خرمشهر بودند را به سمت فکه بکشانیم تا بار عملیات خرمشهر سبک شود. در واقع عملیات ما عملیات فریب بود. چند لشکر عراقی به سمت ما آمدند و درگیر شدند.

مشاور عالی فرمانده کل سپاه با تأکید بر اینکه مرحله آخر عملیات فتح خرمشهر در شب دوم انجام شد، اضافه کرد: ما باید از نهر عریض عبور می‌کردیم و خط را می‌شکستیم. یگان‌ها خیلی خسته بودند و بعد از ۲۵ روز جنگیدن، استعدادها کم شده بود. در این مرحله، فرمانده کل سپاه تصمیم گرفته بود عملیات انجام شود.

وی ادامه داد: شهید صیاد شیرازی، در جمع فرماندهان گفت: آقایان من دستور فرمانده کل سپاه رو ابلاغ می‌کنم، فردا شب باید بجنگیم، این مرحله آخر است.

دقیقی با اشاره به اهمیت خط شلمچه افزود: از خط عبور کردیم و  به شهر رسیدیم، از کَبدی رفتیم به جاده شلمچه و بعد رسیدیم به اروند. صبح روز بعد بود که اعلام شد رزمندگان اسلام در اروند وضو گرفتند.

مشاور عالی فرمانده کل سپاه افزود: محاصره تکمیل شد، اما هنوز شهر در و تاب بود. پیش‌بینی می‌کردیم که دو هفته جنگ چریکی شهری داشته باشیم. دو هفته یا بیش‌تر باید بجنگیم تا شهر آزاد شود. 

دقیقی با اشاره به مقاومت نیروهای خسته، گفت: همه نیروهای باقی‌مانده را جمع کردیم. شهید بزرگوار کلهر، از شهدای برتر استان تهران و کرج، همه نیروها را جمع کرد، و به سمت خط رفت، خط شکست و اولین نیرویی که دستش به مسجد جامع رسید، همین نیروها بودند و به پادگان دژ دسترسی پیدا کردند که مرکز همه سلاح‌های عراق بود.

او ادامه داد: حماسه خرمشهر یک مدل و الگو است. امام فرمود: آثار این فتح عظیم تا ابد باقی خواهد ماند. دنیا قصه شکست‌ناپذیری را فهمید که دیگر صدام نمی‌تواند از روی ایران عبور کند، حتی وقتی ۸۳ لشکر داشت.

وی در بخش دیگری به بعضی از سخنان ترامپ اشاره کرد و یادآور شد: ما در دکترین دفاعی‌مان سلاح هسته‌ای نداریم و دنبال آن نیستیم. اگر آن‌ها آمادگی داشته باشند که تحریم‌ها را بردارند، ما حاضریم مذاکره کنیم اما این بار نه مانند گذشته، بلکه یک گام در برابر یک گام.

مشاور عالی فرمانده کل سپاه افزود: ما عنوان کرده‌ایم سلاح هسته‌ای نداریم، اما حالا می‌گویند غنی‌سازی هم نباید داشته باشید، این را نمی‌پذیریم. اگر از غنی‌سازی هم عقب‌نشینی کنیم، مرحله بعدی می‌گویند موشک هم نداشته باشید. این یادآور آن دوران تحریم‌های عجیب علیه ایران است که حتی گونی و سیم خاردار را هم تحریم کرده بودند.

 این فرمانده دفاع مقدس با تأکید بر اینکه غنی‌سازی اورانیوم باید در داخل کشور انجام شود، تصریح کرد: ما حاضریم مواد غنی‌شده را زیر هزار متر زمین نگه‌داری کنیم، هرجا که آنها بگویند، اما در داخل ایران. این تضمین ماست. اگر این ضمانت‌ها از بین برود، بازدارندگی‌مان از بین می‌رود و امنیت کشور تهدید می‌شود. امنیت خط قرمز ما است و بدون آن هیچ چیزی از جمله اقتصاد شکل نمی‌گیرد.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور، گفت: ما دو مشکل اساسی داریم؛ بیکاری و تورم، در این شهر نرخ بیکاری منفی است و کمبود کارگر داریم، اما تورم یک بلای بزرگ است. گرانی مثل بیماری و سیل است. اما همان‌طور که از مشکلات بزرگ عبور کردیم، از این شرایط هم عبور خواهیم کرد. باید همان مدل دفاع مقدس را در اقتصاد پیاده کنیم.

مشاور عالی فرمانده کل سپاه با اشاره به امنیت کشور، اظهار کرد: امروز نیز ما باید بدانیم که خرمشهرهای دیگری در پیش داریم. این جمله رهبر معظم انقلاب مربوط به دهه‌های پیش است، اما امروز بسیاری از این خرمشهرها را ملت پشت سر گذاشته‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha