• یکشنبه / ۴ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۹:۲۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404030401707
  • خبرنگار : 50663

یک نماینده سابق مجلس:

لازمه پیشرفت کشور، صلح و صلح‌طلبی است

لازمه پیشرفت کشور، صلح و صلح‌طلبی است

ایسنا/خراسان رضوی یک نماینده سابق مجلس گفت: تحقق صلح و تاکید بر آن با حفظ عزت و منافع ملی می‌تواند در رضایت مردم و افزایش سرمایه و امید اجتماعی موثر باشد و آنان را به فعالیت بیشتر برای پیشرفت و توسعه کشور تشویق کند.

غلام‌حیدر ابراهیم بای‌سلامی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به وجهه صلح‌طلبی ایران با کشورهای منطقه و جهان به‌جز رژیم صهیونیستی، اظهار کرد: از دوران باستان تا کنون همیشه ملت ایران صلح‌طلب بوده و ایرانیان در چندهزار سال گذشته به هیچ کشوری حمله نکرده‌اند، اما به‌ علت موقعیت راهبردی ایران، دیگر کشورها آن را مورد هجمه قرار داده‌اند. صلح و صلح‌طلبی در ذات فرهنگ ایرانی است و از دوران باستان بسیار مورد توجه ایرانیان بوده است. در تمامی زمان‌ها باید گفت‌وگو، مفاهمه و مشارکت در امور مدنظر قرار گیرد زیرا بدون آن، مسائل حل نمی‌شود.

وی با اشاره به مذاکرات ایران و آمریکا، اضافه کرد: ایران باید در مذاکرات موضع صلح‌طلبانه را با حفظ عزت و اقتدار ملی و توجه جدی به منافع ملی لحاظ کند تا با شکل‌گیری آرامش، شرایط پیشرفت کشور مهیا شود. رویکرد روش‌شناسی الگوی مذاکره چین با آمریکا در سه دهه اخیر موفق و مورد توجه محافل دیپلماسی مهم جهان بوده و می‌تواند با اولویت عزت و منافع ملی توسط ایران، مورد ملاحظه قرار گیرد.

سخنگوی کمیسیون ویژه تحولات منطقه در مجلس ششم ادامه داد: در سه دهه اخیر رویکرد سیاست خارجی چین، روسیه و هند برحسب راهبرد اقتصادی و سیاسی ترسیم شده و بر حسب منافع خود عمل کرده‌اند. دستگاه دیپلماسی ایران نیز باید ضمن حفظ روابط مثبت با سایر کشورها، منافع ملی را بر هر چیز دیگر در مذاکره و تعامل با آمریکا مد نظر قرار دهد تا روابط بهبود یابد و کشورهای دیگر نتوانند از تنش‌های خاورمیانه به نفع خود استفاده کنند.

بای‌سلامی با اشاره به تاثیر گفتمان صلح‌طلبانه ایران برای ایجاد همبستگی داخلی، بیان کرد: اگر توافقات و مذاکرات به صلح منجر شود، مشکلات اقتصادی و بسیاری از بحران‌های داخلی در ایران فروکش خواهد کرد. ملت ایران دنبال یک زندگی مسالمت‌جویانه و پیشرفت و توسعه کشور و منطقه هستند. اکنون در جهان الگو توسعه پایدار و پیشرفت متوازن و استفاده از نوآوری‌ها و فناوری نوین پیش‌رو مردم است. ملت ایران به دلیل سابقه تاریخی و فرهنگی و وجود نخبگان و جوانان فرهیخته بیش از همه نیازمند صلح و آرامش هستند تا راهبرد توسعه کشور را در مقایسه با کشورهای همسایه و جهان تقویت کنند.

وی با بیان اینکه لازمه پیشرفت، صلح است، خاطرنشان کرد: صلح در فرهنگ ایرانی و زبان فارسی به عنوان یک اصل جدی مطرح است. در اشعار فارسی می‌خوانیم که «آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است، با دوستان مروت با دشمنان مدارا»، حتی با دشمنان باید مدارا کنیم تا از فرصت‌ها حداکثر استفاده شود و نسل جوان در عصر گسترش فناوری اطلاعات و ارتباطات، زمینه توسعه و رشد بیشتری پیدا کند.

عضو انجمن جامعه‌شناسان ایران با بیان اینکه صلح‌طلبی می‌تواند سبب افزایش مشارکت و مشروعیت نظام سیاسی کشور شود، گفت: تحقق صلح و تاکید بر آن با حفظ عزت و منافع ملی می‌تواند در رضایت مردم، افزایش سرمایه و امید اجتماعی موثر باشد و مردم را به فعالیت بیشتر برای پیشرفت و توسعه کشور تشویق کند.

‎ بای‌سلامی با بیان اینکه گفتمان صلح‌طلبی و سازگاری ایرانیان در دوران‌های متمادی و تاریخی مطرح بوده است، ادامه داد: زیربنای فرهنگ ایرانی، پندارنیک وصلح و نوع‌دوستی است. شعر معروف سعدی «بنی آدم اعضای یک پیکرند که در آفرینش ز یک گوهرند»، مورد توجه جهان قرار گرفته و نشان می‌دهد مبانی صلح در فرهنگ ایرانی وجود دارد.

وی اضافه کرد: ما باید منافع ملی، عزت مردم ایران و رویکرد صلح‌طلبی را مدنظر داشته باشیم. دشمنان ایران هیچ‌گاه آرام نخواهند نشست، اما فرهنگ ایران قوی‌تر از دشمنی آنان است. باید از نظر اقتصادی و تکنولوژیک قدرتمند شویم. اکنون در تعامل و ارتباط با دنیای غرب، برگشت به فرهنگ صلح‌ و دوستی می‌تواند موجبات آرامش و پیشرفت کشور را فراهم کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha