به گزارش ایسنا، یک شرکت دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران موفق به طراحی و تولید نخستین سیستم بومی ابلیشن الکتروکموتراپی(ECT) به عنوان روشی نوین در درمان هدفمند تومرهای سرطانی شده است.
این دستاورد بزرگ فناورانه در حوزههای مهندسی و پزشکی، نمادی از همکاریهای بینرشتهای حاصل تلاشهای مشترک این شرکت دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران است.
سید حسین میرآقایی، مدیرعامل شرکت پیشرو فناوران درمان در تشریح این تکنولوژی به ایسنا گفت: در تکنولوژی الکتروکموتراپی توسط پالسهای الکترونی به سطح سلولهای سرطانی حفرههایی ایجاد میشود که ضریب نفوذ دارو و مواد شیمیدرمانی را تا ۷۰۰ برابر بیش از حالت عادی میکند و بیمار پس از چندین جلسه با دریافت میزان دز کمتر بهبودی نسبی بدست میآورد.
وی با بیان اینکه این درمان در بیش از ۱۵۰۰ بیمار مبتلا به سرطان طی ۴ سال انجام شده است و بدون عوارض و عود مجدد درمان شدهاند، گفت: این محصول فناورانه در ۵ مرکز درمانی امام خمینی(ره)، شهدای تجریش، رسول اکرم(ص)، امیراعلم و امام حسین(ع) در حال استفاده است و آمادگی داریم ۶۰ سانتر درمانی را به این تکنولوژی تجهیز کنیم.
همچنین سیدروحالله میری، فلوشیپ جراحی سرطان و رئیس انستیتو کانسر بیمارستان امام خمینی(ره) در مراسم افتتاح خط تولید سیستم ابلیشن الکتروکموتراپی در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با اشاره به اینکه کارهای بالینی این طرح طی ۴ سال در انستیتو کانسر بیمارستان امام خمینی(ره) و کارهای فناورانه آن در پژوهشکده الکتروتکنیک سرطان دانشگاه تهران در حال انجام است، گفت: جراح در مواردی برای درمان سرطانهای پیشرفته و برخی تومورهای سرطانی در برخی نواحی نظیر تومورهای پوستی، سر و گردن و ... نسبت به درمان ناتوان است و این تکنولوژی میتواند هم در درمان، هم در التیامبخشی درد بیمار سرطانی موثر باشد.
وی ادامه داد: گاهی تومورهای ناحیه چشم، گونه، لب بقدری پیشرفته است که درمان جراحی به دفرمیتی بهلحاظ ظاهری و نمای بصری برای بیمار میشود به کمک این تکنولوژی پالسهای الکترومغناطیسی با تخریب غشای سلول سرطانی حفرهای برای افزایش نفوذپذیری مواد شیمیدرمانی ایجاد میکند.
رئیس انستیتو کانسر بیمارستان امام خمینی(ره)، افزود: گاهی بیمار بهعلت ابتلا به بیماریهای قلبی ریوی قادر به تحمل بیهوشی نیست و این روش به درمان کمک میکند و بیمار پس از مدت کوتاهی میتواند از بیمارستان ترخیص شود. این تکنولوژی بهمعنای حرکت در مرزهای دانش است که با همکاری ۲ تیم پزشکی و فنی مهندسی به نتیجه رسیده است.
مصطفی قانعی، دبیر ستاد زیستفناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی معاونت علمی ریاست جمهوری هم در این مراسم با بیان اینکه این تکنولوژی سبب کاهش هزینه و افزایش طول عمر و کاهش معلولیت بیماران سرطانی میشود، گفت: با این تکنولوژی توده سرطانی کوچکتر میشود و جراح راحتتر توده را بر میدارد.
دکتر محمد عبدالاحد، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، هم در این آیین، در سخنانی بر نقش دانشمندان در ایجاد آسایش برای جامعه تأکید کرد و گفت: از آغاز پزشکی مدرن، مرزی برای خدمت علمی به مردم وجود نداشته و فناوران این عرصه شایسته احترام ویژهای هستند.
وی با اشاره به پیشرفت کشورهای دیگر در روشهای نوین درمان سرطان افزود: امروز با توسعه سیستم الکتروکموتراپی، همپای دیگر کشورهای پیشرفته حرکت میکنیم.
همچنین علی اسدی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در این مراسم اظهار امیدواری کرد که از این جنس فعالیتها برای توسعه زیستبوم فناوری و نوآوری بیشتر در این پارک انجام شود و افزود: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران اولین، قدیمیترین و بزرگترین پارک علم و فناوری دانشگاهی با بیش از ۲۵۰ شرکت دانشبنیان رشد، پسارشد و توسعهای است.
وی ادامه داد: ۴۷ درصد از شرکتهای این پارک سهامداران و از اعضای هیأت علمی دانشگاه تهران و یا دانشجو و دانشآموخته این دانشگاه هستند. که ۲۰ درصد این ۴۷ درصد صرفاً عضو هیأت علمی هستند.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، با اشاره به ناحیه نوآوری دانشگاه تهران با مساحت ۸۰۰ هکتار محدود به بزرگراه حکیم، میدان انقلاب، بلوار شهید چمران و میدان آرژانتین گفت: غیر از این ناحیه میکوشیم تا ائتلافی از پارکهای شهر تهران را ایجاد کنیم.
اسدی ادامه داد: همانطور که دانشگاه تهران نماد آموزشعالی کشور است تلاش داریم تا پارک علم و فناوری دانشگاه تهران هم نمادی در فناوری و تربیت رهبران کسب و کار آینده ایران باشد.
انتهای پیام
نظرات