• سه‌شنبه / ۶ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۹:۲۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404030603280
  • منبع : بنیاد ملی نخبگان

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان اعلام کرد

ثبت بیش از ۲۰۰۰ درخواست برای جذب هیات علمی در دانشگاه‌ها/متعهد به رعایت نظم زمانی در اجرای برنامه‌ها هستیم

ثبت بیش از ۲۰۰۰ درخواست برای جذب هیات علمی در دانشگاه‌ها/متعهد به رعایت نظم زمانی در اجرای برنامه‌ها هستیم

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به پایان اولین فراخوان طرح «جهت» در سال ۱۴۰۴ گفت: بنیاد کاملا متعهد به نظم زمانی و زمان بندی اعلامی در اجرای برنامه‌ها چه در مرحله ثبت نام و چه در مرحله بررسی و اعلام نتایج است.

به گزارش ایسنا، سعید خدایگان با اشاره به پایان اولین فراخوان طرح «جهت» در سال ۱۴۰۴ گفت: مطابق برنامه، تا اول اردیبهشت ۱۴۰۴، تمامی پرونده‌های متقاضیان قبلی طرح جهت بررسی و نتایج بررسی‌ها اعلام شده است. طبق برنامه‌ریزی، مقرر شده بود طرح جذب به عنوان عضویت علمی در دانشگاه‌ها از امسال در قالب چهار فراخوان در سال برگزار شود که اولین فراخوان از ۱۵ اردیبهشت آغاز شد و تا ۳۱ اردیبهشت ادامه داشت.

خدایگان افزود: در این بازه، ۲٬۰۶۶ درخواست ثبت و بررسی پرونده در طرح جهت دریافت شد. این در حالی است که در شرایط غیر فراخوانی، ماهانه حدود ۲۰۰ الی ۳۰۰ پرونده ثبت می‌شد و عملاً در این بازه دو هفته‌ای، معادل یک سال درخواست به سامانه واصل شده است.

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به آغاز هم‌زمان فرایند بررسی از ۱۵ اردیبهشت اظهار کرد: به محض شروع ثبت‌نام، بررسی پرونده‌ها نیز از ۱۵ اردیبهشت آغاز شد. برخی از پرونده‌ها به دلیل نقص‌های اولیه بازگردانده شدند. فرایند بررسی به صورت کلی دو مرحله دارد؛ در مرحله اول، پرونده‌ها مطابق با رشته، کارگروه‌های تخصصی و جداول امتیازدهی تفکیک و ارزیابی کمی می‌شوند. امتیاز متقاضیان بر مبنای شاخص‌هایی همچون سوابق تحصیلی، آموزشی، پژوهشی، فناوری و اثرگذاری اجتماعی و فرهنگی محاسبه می‌شود.

وی ادامه داد: پرونده‌هایی که حداقل ۳۰۰ امتیاز کسب کنند، وارد مرحله دوم یعنی بررسی کیفی در کارگروه‌های تخصصی می‌شوند و کسب حداقل امتیاز به معنای تایید نهایی نیست و صرفا شرط ورود به بررسی پرونده در کارگروه تخصصی است. در مرحله بررسی کارگروه تخصصی، اساتید برجسته کشور در هر رشته به بررسی کیفی محتوای پرونده می‌پردازند و ارزیابی‌ها بر اساس معیارهای تخصصی آن رشته و نیازهای کشور در رشته تخصصی متقاضی انجام می‌شود. در پایان، پس از جمع بندی بررسی‌های کمی و کیفی نتیجه بررسی پرونده مشخص شده و به اطلاع متقاضیان خواهد رسید.

خدایگان با اشاره به حجم بالای مشارکت در فراخوان اول، تصریح کرد: با توجه به استقبال بی‌سابقه‌ای که در این فراخوان داشتیم، متعهد هستیم تا پیش از آغاز فراخوان دوم که در شهریورماه برگزار خواهد شد، تمامی پرونده‌های دریافتی را بررسی و اعلام نتیجه کنیم.

وی در ادامه تأکید کرد: سامانه ثبت‌نام طرح جهت دقیقاً مطابق برنامه، در تاریخ ۱۵ اردیبهشت باز و در ۳۱ اردیبهشت بسته شد. از این تاریخ به بعد، هیچ پرونده جدیدی وارد فرآیند فراخوان اول نخواهد شد، چرا کاملا متعهد به رعایت زمان بندی ها چه در مرحله ثبت نام و چه در مرحله پاسخگویی هستیم.

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به دشواری حجم کاری موجود، گفت: بررسی دقیق این حجم از پرونده، با توجه به حساسیت بالای موضوع جذب هیات علمی در دانشگاه‌ها، کار بسیار سنگین و دشواری است، اما بنیاد ملی نخبگان خود را متعهد می‌داند تا با حفظ دقت و کیفیت، تمامی پرونده‌ها را تا پیش از آغاز فراخوان دوم مطابق برنامه بررسی و تعیین تکلیف کند.

وی گفت: متقاضیانی که مایل به شرکت در طرح جهت هستند و به هر دلیلی موفق به ثبت درخواست نشده‌اند، با توجه به اینکه بررسی پرونده‌های ثبت شده عملا تا فراخوان بعدی طول خواهد کشید و این فرصت را دارند تا فراخوان دوم در شهریورماه، پرونده خود را تقویت کرده و با تکمیل محتوای پرونده شانس تایید آن را در طرح جهت بالا ببرند. فراخوان دوم طرح جهت مطابق برنامه در شهریور ۱۴۰۴ اجرا خواهد شد و تا آن زمان نتایج بررسی پرونده‌های فراخوان اول به‌تدریج و با روال منظم از طریق سامانه طرح جهت به متقاضیان اعلام خواهد شد.

خدایگان در پایان اظهار کرد: از متقاضیان درخواست می‌کنیم که اطلاعیه‌ها و زمان‌بندی‌های اعلام‌شده از طریق سامانه‌ها و درگاه‌های رسمی بنیاد را رعایت کنند. زیرا هرگونه تأخیر یا جابه‌جایی، بر زنجیره برنامه‌های دیگر اثر می‌گذارد و باعث جابجایی برنامه‌ها خواهد شد که ما تلاش می‌کنیم به تمام زمان‌بندی‌ها متعهد بمانیم، همان‌طور که ثبت نام در فراخوان اول طبق برنامه آغاز شد و خاتمه یافت، اعلام نتایج در بررسی پرونده‌ها نیز مطابق زمان‌بندی انجام شود که امیدواریم با اجرای این طرح بتوانیم گامی مؤثر در مسیر جذب هیات علمی توانمند و ارتقاء کیفی نظام آموزش عالی کشور برداریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha