به گزارش ایسنا، الهام یاوری افزود: براساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب، عدالت آموزشی به معنای ایجاد فرصتهای بیشتر برای یادگیری دانشآموزانی است که استعداد و انگیزه بیشتری دارند؛ حتی اگر در مناطق محروم و دورافتاده زندگی میکنند.
وی گفت: رهبر معظم انقلاب در فرمایشات اخیر خود، آموزش متناسب با تواناییهای علمی و انگیزه یادگیری دانشآموزان را مصداق عدالت آموزشی دانستهاند؛ این دیدگاه پیش از این نیز در بیانات سال ۱۳۹۲ معظمله مطرح شده بود؛ ایشان تاکید داشتند بیعدالتی آموزشی یعنی اینکه فردی به دلیل وضعیت اقتصادی یا محل سکونتش از تحصیل با کیفیت محروم بماند.
وی اضافه کرد: اگرچه ایجاد امکانات برابر در تمام مدارس کشور یک آرمان ارزشمند است، اما با توجه به محدودیت منابع، باید با استفاده صحیح از ظرفیتها، به کودکان مستعدی که در خانوادههای کمبرخوردار زندگی میکنند، فرصت رشد داد.
وی تصریح کرد: مدارس سمپاد به دنبال آن هستند که فرصتهای برابر را برای تمام استعدادهای کشور فراهم کنند، نه فقط برای خانوادههای مرفه در شهرهای بزرگ.
یاوری گفت: راه درست این نیست که فقط فرزندان متمولین به آموزش باکیفیت دسترسی داشته باشند؛ بلکه باید با شناسایی صحیح، حتی کودکان مستعد در مناطق محروم را تحت پوشش قرار دهیم.
وی با اشاره به ظرفیت محدود پذیرش مدارس سمپاد گفت: در حال حاضر تنها میتوانیم حدود سه هزار دانشآموز از سراسر کشور را تحت پوشش قرار دهیم؛ این محدودیت به دلیل امکانات موجود است.
یاوری با بیان اینکه برنامههای حمایتی برای دانشآموزان خارج از مدارس سمپاد در حال گسترش است، گفت: برنامههای «همیار سمپاد» به گونهای طراحی شدهاند که دانشآموزان و معلمان سمپاد به سایر مدارس خدمات علمی، آموزشی و انگیزشی ارائه میدهند.
وی از وجود برنامههای «فراگیر سمپاد» خبر داد که در آن، دانشآموزان مستعد از مدارس مختلف میتوانند در کنار سمپادیها در فعالیتهای علمی و فرهنگی شرکت کنند و افزود: لیست این برنامهها در سایت sampad.gov.ir قابل مشاهده است و ما از مدارس مناطق مختلف میخواهیم برای معرفی دانشآموزان مستعد خود به این برنامهها، همکاری لازم را داشته باشند.
یاوری با تاکید بر لزوم تعامل بیشتر مدارس سمپاد با سایر مدارس کشور، بیان کرد: تجربیات موفق آموزشی در مدارس سمپاد باید بهصورت ساده و کمهزینه در اختیار سایر مدارس قرار گیرد؛ ما نمایشگاههایی در مدارس برگزار میکنیم که مدیران مدارس دیگر از آن بازدید و الگوبرداری کنند.
وی ادامه داد: کاهش فاصله میان مدارس سمپاد و سایر مدارس کشور، هدف جدی ماست؛ چرا که آینده کشور را همه دانشآموزان با هم خواهند ساخت.
رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان درباره فراهم کردن خوابگاه برای دانشآموزان مستعد مناطق دورافتاده، گفت: ما نسبت به جداسازی دانشآموزان دوره اول متوسطه از خانوادههایشان دغدغه تربیتی داریم؛ همچنین بهدلیل کمبود منابع، فعلا امکان ساخت خوابگاه در ابعاد گسترده را نداریم.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، وی در ادامه سخنان خود به برگزاری کنگره قرآن در مدارس سمپاد اشاره کرد و گفت: اصرار ما به برگزاری این کنگره در استانها به دلیل تأثیرگذاری بالا بر فضای مدارس است. وقتی دانشآموزان شاهد استنتاج، مباحثه و کار با مفاهیم قرآنی در قالب برنامههای علمی هستند، هویت قرآنی در مدارس تقویت میشود.
انتهای پیام
نظرات