• چهارشنبه / ۷ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۲:۵۸
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1404030704430
  • خبرنگار : 71667

در سال گذشته صورت گرفت

کاهش ۰.۵ درصدی نرخ بیکاری در کشور

کاهش ۰.۵ درصدی نرخ بیکاری در کشور

طبق اعلام مرکز آمار ایران، بررسی نرخ بیکاری افراد ۱۵ ساله و بیش‌تر در سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که ۷.۶ درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بوده‌اند که این شاخص، نسبت به سال قبل (سال ۱۴۰۲)، ۰.۵ درصد کاهش یافته است.

به گزارش ایسنا، در سال گذشته، به میزان ۴۱ درصد جمعیت ۱۵ ساله و بیش‌تر از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به سال قبل (سال ۱۴۰۲) ۰.۳ کاهش یافته است.

جمعیت شاغلین ۱۵ ساله و بیشتر در سال گذشته  ۲۴ میلیون و ۷۸۸ هزار نفر بوده که نسبت به سال قبل ۲۹۸ هزار نفر افزایش داشته است. همچنین جمعیت غیرفعال از نظر اقتصادی (اعم از افراد محصل، خانه‌دار، دارای درآمد بدون کار مانند بازنشستگان و ...) ۳۸ میلیون و ۵۲۰ هزار نفر بوده که نسبت به سال قبل تقریبا ۶۰۷ هزار نفر افزایش داشته است.  

همچنین بررسی اشتغال در بخش‌های عمده اقتصادی نشان می‌دهد که در سال ۱۴۰۳، بخش خدمات با ۵۲.۷ درصد بیش­‌ترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخش‌های صنعت با ۳۳.۳ درصد و کشاورزی با ۱۳.۹ درصد قرار دارند. نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله حاکی از آن است که ۲۰.۱ درصد از فعالان این گروه سنی در سال ۱۴۰۳ بیکار بوده‌اند. بررسی تغییرات سالانه نرخ بیکاری این افراد نشان می‌دهد، این نرخ نسبت به در سال قبل (سال ۱۴۰۲) ۱.۱ درصد کاهش یافته است.

همچنین نرخ بیکاری گروه سنی ۱۸ تا ۳۵ ساله نیز بیانگر آن است که در سال ۱۴۰۳، ۱۴.۷ درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بوده‌اند؛ این در حالی است که تغییرات سالانه نرخ بیکاری این افراد نشان می‌دهد این نرخ نسبت به سال ۱۴۰۲، به میزان ۰.۵ درصد کاهش یافته است.  

بررسی سهم جمعیت دارای اشتغال ناقص جمعیت ۱۵ ساله و بیش‌تر نشان می دهد که در سال ۱۴۰۳، ۷.۶ درصد جمعیت شاغل، ‌ به دلایل اقتصادی (سال غیرکاری، رکود کاری، پیدا نکردن کار با ساعت بیش‌تر و…) کم‌تر از ۴۴ ساعت در هفته کار کرده و آماده برای انجام کار اضافی بوده‌اند. این در حالی است که ۳۸.۵ درصد از شاغلین ۱۵ ساله و بیش‌تر، بیش از ۴۹ ساعت در هفته کار کرده‌اند.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha