• شنبه / ۱ شهریور ۱۴۰۴ / ۰۸:۳۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404060100052
  • خبرنگار : 71129

ترکیه کلنگ احداث خط آهن به نخجوان را بر زمین زد

ترکیه کلنگ احداث خط آهن به نخجوان را بر زمین زد

ترکیه با هدف بهره‌برداری از توافق صلحی که در ماه جاری میلادی بین باکو و ایروان با میانجیگری آمریکا امضا شد، کلنگ احداث خط آهن از استان «قارص» در شمال شرق این کشور به سمت نخجوان در جمهوری آذربایجان را بر زمین زد.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری انگلیسی گزارش داده این خط آهن بخشی از کریدور ترانزیت قفقاز جنوبی خواهد بود که ایالات متحده حقوق انحصاری توسعه آن را به دست آورده است. هدف از این طرح، تقویت روابط اقتصادی بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان و افزایش صادرات انرژی است.

به نقل از خبرگزاری رویترز، مدیریت و توسعه‌ به اصطلاح «مسیر ترامپ» برای صلح و رفاه بین‌المللی که از جنوب ارمنستان عبور کرده و سرزمین اصلی جمهوری آذربایجان را به منطقه‌ محصور نخجوان که با ترکیه هم‌مرز است متصل می‌کند، مانعی بر سر تلاش‌های اولیه‌ صلح به شمار می‌رفت.

«عبدالقادر اورالوغلو» وزیر حمل و نقل ترکیه در مراسم کلنگ‌زنی این پروژه گفت: «این خط آهن ۲۲۴ کیلومتری دروازه مرزی دیلوجو ترکیه را به نخجوان و خط آهن اصلی آن در قارص متصل خواهد کرد.»

همچنین این خط ریلی ظرفیت حمل ۵.۵ میلیون مسافر و ۱۵ میلیون تن محموله و بار را در سال دارا می‌باشد.

وزیر حمل و نقل ترکیه در ادامه با اشاره به اینکه این پروژه به گشایش مرزی و عادی‌سازی روابط در منطقه قفقاز جنوبی کمک می‌کند، افزود: «این کریدور باعث تقویت همکاری‌های اقتصادی بین ترکیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان و تقویت صلح منطقه‌ای می‌شود.»

ترکیه ماه گذشته ۲.۴ میلیارد یورو (۲.۸ میلیارد دلار) از طریق گروهی از وام‌دهندگان از جمله بانک MUFG ژاپن، EKN سوئد و آژانس‌های اعتباری صادراتی OeKB اتریش و واحدی از بانک توسعه اسلامی، برای این راه‌آهن تامین مالی سبز دریافت کرد.

وزیر حمل و نقل ترکیه ادامه داد، وقتی بخش‌هایی از راه‌آهن در نخجوان، ارمنستان و جمهوری آذربایجان تکمیل شود، یک مسیر تجاری بین‌المللی که از چین تا انگلیس امتداد دارد، کارآمدتر خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha